196

боби

преди 10 години

До MartinКАКВО КАТО ИМА ПИРАТСТВО ПРИЧИНАТА ДА КУПУВАМЕ ПИРАТСКИ ДИСКОВЕ НЕ Е САМО ЦЕНАТА А ТОВА ЧЕ МНОГО ЗАГЛАВИЯ КОИТО ТЪРСИМ ГИ НЯМА ВИНОВНИ СА ПРОДУЦЕНТИТЕ ДАЖЕ В МНОГО СЛУЧАИ ТЕ САМИТЕ СА ПИРАТИТЕ ЗАЩОТО НА ТЯХ ИМ Е ПО-ИЗГОДНО ДА ПРОДАДАТ ЗАПИСИТЕ В РУСИЯ НАПРИМЕР КЪДЕТО ИМ ГИ ТЪРСЯТ И ЦЕНЯТ ДОБРЕ А И НЯМА ТЕ ДА ПЛАЩАТ НА АВТОРИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ И ЛЕЙБЪЛИ И ДА ПОЕМАТ РИСКОВЕ ЧЕ НЯВА ДА СЕ КУПИ ТАКА ПРОДУКТА ОТИВА ПРИ ЦЕНИТЕЛЯ АКО СТЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ ПОНЯКОГА ОФИЦИАЛНИТ ДИСК СЕ ИЗДАВА СЛЕД ПИРАТСКИЯ ОСВЕН ТОВА ПИРАТСКИТЕ ДИСКОВЕ НЕ ОТСТЪПВАТ ПО КАЧЕСТВО ДОРИ ИМАТ И ПРЕДИМСТВА ПОНЯКОГА А СЪЩО СЛ

195

jj

преди 14 години

"Не винаги безплатното е нелегално", "за да достигнат до България подобни модели, трябва да бъдем привлекателен пазар, а за да станем такъв, е нужно да ограничим пиратското съдържание"излиза, че за да получим достъп до безплатно легално съдържание, първо трябва да си платим.....???! обърках се нещо....айде моля господата от асоциацийките и правителството да обяснят наистина ли ни вземат за чак такива ***....

194

Vas

преди 14 години

Smiah i prostotii da jiveiat torentite!!!

193

антон

преди 14 години

"""За съжаление, когато сваляте музика от пиратски сайт, вие също се превръщате в нарушител на закона."""- това си е чиста лъжа. Авторското право по цял свят (включаю Бг) засяга единствено *разпространението*. Всеки който се опитва да ме обеди в противното, го прави целенасочено с користна цел. Е тази манипулация не е ли нарушение на закона???

192

Анонимен

преди 14 години

Повярвай те ми има много софтуер който наистина го няма по тракерите и той не е разработен от господата дали тези препоръки.

191

Huntelaar

преди 14 години

"В резюме България е извън Черния списък 301 единствено благодарение на силното международно лоби на БАМП.":D:D:D Хахахахахаха, оооох ще падна от смях :D:D:D

190

Анонимен

преди 14 години

Когато българина започне да получава минималната за Европа заплата в размер на 900 евро, тогава може би няма да има пиратство. Не може да плащаме най-скипите телефонни разговори, ток, вода, парно та дори и храна и дрехи в цяла Европа и да искаме да няма пиратство с 500лв. заплата.

189

Анонимен

преди 14 години

До нотабъкфордемлуузърс: Прав си за Стийм... и аз си купувам игри от тях. Имат много яки намаления...

188

Ballbreaker

преди 14 години

Големите мултимилиардери, собственици на компании като EMI и Warner, предпочитат да се правят на бедни и да наливат милиони в правоохранителни агенции, в реклама, целяща да разобличи обикновения потребител като въоръжен атентатор, в съдебни спорове, вместо просто да влезе в крак с времето. А безплатните услуги почнаха да ги спират от страх (last.fm за пример) къде е проблема тогава с нашето пиратство?

187

МеломанчИ

преди 14 години

Вярно, че свалям и аз от тракери, но като се замисля колко губят творците от това... И е малко жалко, особено в условия на измислената криза... Това, което ме притеснява е, че ще въведат законите, но алтернативи ще влезат нанай... :((( Защото не е нужно да даваме по евро за песен. Достатъчно е една месечна такса и ето ти свободен достъп до сървъра. :) Нямам против!

186

Анонимен

преди 14 години

"БАМП обяснява защо сме пират 1 в Европа"...и цялата статия се събира в следното изречение, както и трябваше да бъде написано - Защото нямаме пари.Днес.бг - моля ви, другия път бъдете кратки и ясни.

185

kotarak

преди 14 години

Да им обясня простичко като на *** на нашите управляващи: ПЛАЩА КОЙТО ИМА ПАРИ.

184

нотабъкфордемлуузърс

преди 14 години

След като няколко пъти са ми отказвали покупка на парче което "is not available for your location" (дори от Beatport) се отказах да купувам музика! Щом те ще се *** с бен аз ще си ги тегля от тракерите! На музикалната индустрия в ... За разлика от тях игрите си ги купувам от години и нямам нито едно нелицензирано име! Просто Стийм имат нюх как да продават!

183

Arina

преди 14 години

Интересно ще е какво ще правят интернет доставчиците ако ни спрат достапа до торентите? И те ли на стачка трябва да излизат, че масово има отказали се да плащат. Ако си мислят, че всички ползват Интернет за фермички във фейсбук или новинки се лъжат зестоко.

182

Martin

преди 14 години

Да де, то и аз съм анонимен. Просто, явно в момента дискутираме 2-3 души и става някакво объркване кой какво твърди.

181

Martin

преди 14 години

Не ми изглеждат реални тия проценти. А и не говорим само за музикантите - в магазина не работят ли хора, някой не е ли инвестирал (рискувал), продуцентът не е ли работил. Ако са си свършили работата добре, защо да не са богати?

180

Анонимен

преди 14 години

хайде лека, че утре бачкане ме чака :). За "анонимен".. то и да ти пиша "Пенчо, ***" и т.н. е все едно ;)Но... ако променят малко нещата (да не са толкова алчни разпространителите) нещата може би ще се оправят. Аз нямам нищо против да платя на изпълнителя, но се оказва че плащам на съвсем други хора.

179

Анонимен

преди 14 години

Аз рядко тегля торенти, просто харесвам музика от 60 - 70-те годни, сегашното е боза. Колкото до днешните български копирни машинки... това не е боза, това е... няма значение

178

Анонимен

преди 14 години

Не знам дали имаш спомен, но на времето (по татово време) се говореше, че Лили Иванова е искала самолет да си купи ;). Аз знам, че това не е безплатно. По някога си плащам, но... рядко (или не се намира, или ми искат такава цена, която не смятам за нужно да платя). Имаше предване преди години, за борбата в САЩ с пиратите. Там си го казаха откровено: 3-3,5% за изпълнителя и 35% за магазина. Е... извинявай, но...

177

Martin

преди 14 години

"И случайно да знаеш къде точно отиват по-голямата част от цената?" - Това имах предвид, че е логичен въпрос. Сори, вече не знам с кой "Анонимен" "говоря" :)"Кажи ми в момента български изпълнител от ранга на тези преди 20 години?" - Пълно е! Рови малко, излез от торента, *** на концерт!