39

Читател

преди 14 години

Най-интересното е, че под Турско робство не са ни рушили църквите и културата, а за 50 години Комунизъм ни разказах играта. Центърът на Бургас например е разрушен - с много стари и архитектурно ценни сгради, за да се построи веиликия х-л България.

38

Читател

преди 14 години

"Църквата е била разрушена при извършване на изкопни дейности още през 50-те години на миналия век." - защо не сте написали от комунистите, каквато е истината?....

37

Анонимен

преди 14 години

и хората да не позволят, и хората

36

Анонимен

преди 14 години

Църквата е била разрушена при извършване на изкопни дейности още през 50-те години на миналия век.НЯМАМ ДУМИ!ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА!Дано Бог не позволи никога вече от тях да зависи нещо по тези земи!Откъдето минат, оставят след себе си само руини - и в хиляди човешки животи и души също!

35

ха ха

преди 14 години

лошото господа е че оригиналните стенописи след като бъдат "разхерметизирани" за много кратко време губят "ярките си цветове" и това не съм го измислил аз опитът с тракииските могили го е показал---но ИДЕЯТА за малко култура в софииския транспорт е похвална---само дето за някой дапажии трябва "Ал.Невски " да ДА ИМ ТУРЯТ В автобуса че не се траят

34

Жорж Динков

преди 14 години

Да се надяваме,че на метростанцията ще се спираме и отдадеме почит към остатъците от християнският ни храм.

33

Мария

преди 14 години

Един ден, когато вече няма хора като теб, тогава България ще се оправи!София (и България като цяло) има огромен потенциал, а представи си какво би се случило с много средства, вложени в съкровищата ни...! Не забравяйте, че България, Италия и Гърция са трите страни с НАЙ-МНОГО археологически паметници в цяла Европа! Гордейте се, че сте българи и обичайте Родината си!!!

32

Анонимен

преди 14 години

Ако беше в Гърция, щяха да я отделят от метрото, да я реставрират и да я направят отделен туристически обект.

31

Софиянец

преди 14 години

Виждал съм и снимки от София от преди 70 -80 години на които се виждат несъществуващи вече сгради с завидна архитектура и църкви подобни на Боянската и тези в Несебър, които се сринати и на тяхно място, доколкото знам де са изградени на места НОВИ И МОДЕРНИ!!!! а някои, като тази дето са разкопали сега заличени за винаги щото Комунизма имаше свои идоли и икони за тях Христянството беше ИЗМИСЛИЦА, а Билблията - приказка от 1001 нощ

30

Софиянец

преди 14 години

Момко, питай дедо ти на село ако е жив и здрав, може като е идвал преди 50 години в София да е палил свещ в тази църква, не тя не е била затрупана нито цялата нито половината в земята, грандоманщината на власта до 1989година съсипват изцяло старият европейски облик на столицата унищожавайки безчет исторически и културни паметници и заривайки ги под тонове пръсти бетон. Тази църква със сигурност е действала преди построяването на грандоманската сграда на ЦУМ -МС и изопаването на подлеза пред тях

29

Svilen75

преди 14 години

Много добро решение :) Дано да свършат реставрациите както трябва. Специалисти има, остава държавниците да дадат пари.

28

Анонимен

преди 14 години

da pravsi turizam trqbva da se razviva ama nqma kak da stane za6toto tova e bg.

27

Анонимен

преди 14 години

Ако пазим националните си богатства и инвестираме в тях и туризма, а не в индустрия и услуги (т.к. нито разполагаме с ресурси за индустрия, нито сме достатъчно дорасли да предлагаме услуги на ниво) България има потенциала да се превърне в туристическа дестинация на европейско ниво и да се вливат изключително много ресурси от чужденци тук (от интелигентни хора, дошли да видят история, а не от пияни руснаци и поляци по Черноморието)

26

Анонимен

преди 14 години

mi te kato sa stroilili drugite zgradi sa butnali vsi4ko jivo i sega 6ego dovar6at.

25

Анонимен

преди 14 години

obelq we tova metro 6e hodi do kv. obelq a samo 6e mine prez nadejda.glupavi jurnalisti.

24

Lindi

преди 14 години

Неуместен коментар: Ще се молят да не ни сполетяват терористични актове; Ще стане като рекламата на Мин. за здравеопазването - Дал Бог живот и здраве - иначе ако допрете до нас да ви вършим работа лошо ви се пише. :-) Шегувам се, но не съвсем.

23

Gerovitus

преди 14 години

Добре, как за 5 века цяла една църква (висока няколко метра), остава затрупана цялата под земята?

22

:)

преди 14 години

По-съсипани от правописа ти, едва ли :)

21

Ауреус

преди 14 години

Съни,грешиш в Гърция например има много антични сгради които са запазени в метрото,обаче съм сигорен,че нашите оправници,ще сасипят всичко заради строежите и помен няма да остане от това,което са открили.

20

Cool

преди 14 години

Нека се гордеем с нашата история.Идеята е много разумна-запазва се ценен исторически паметник.Нека повече хора се докоснат до миналото ни.И без друго си помислете кога за последен път сте били в музей,примерно?