48

Chipson

преди 14 години

Според мен заяжданията в коментарите са излишни. Мен не би ме интересувало от къде минава пратката, стига действително да стигне на поискания адрес в договорения срок.Мен обаче ме притеснява нещо малко по-различно и имам горчив опит в тази връзка именно с DHL (вероятно е валидно и за други) - отношението към пратките при прехвърляне от полет в полет е трагично и независимо дали сте отбелязали като "много чупливо", в крайна сметка то ще се счупи. В моя случай - лаптоп.

47

консултант

преди 14 години

Явно не сте и чували за оптимизиране на бизнес процесите! Между другото, още ли забраняват на мъжете, работещи при вас, да си пускат бради и на жените да зачеват?

46

Анонимен

преди 14 години

Абе вземете си оптимизирайте работата бе отворковци. Заради такива отворковци пратките са ви скъпи и въглеродния двуокис ни залива навред.

45

Аз

преди 14 години

Не важно как!Важен е крайния резултат!!!

44

Екипът на DHL

преди 14 години

Моля за допълнителни въпроси не се колебайте да се свържете с нас на телефон 0700 17 700.

43

Cveti

преди 14 години

Az 4akah koleta si 1 mesec, dokato toi e vidql tolkova mnogo- prestoi v supermarket,Madrid,Barcelona,A Coruña,Santiago!Hubavoto e 4e tuk v Ispania kogato podadesh jalba si razmardvat z*******e i si svarshvat rabotata, a v BG trqbva prosto da povishish ton, jalbi ne pomagat...

42

Alex

преди 14 години

До екипа на DHL От личния ми опит в логистиката не мога да оспоря че пратките се доставят в поетите от фирмата срокове. Интересно ми е само ситуацията с цените, защо например DHL България ми доставя пратка 1 кг. от Лондон до Варна за 280 лева, а DHL Англия за 20 евро ????

41

Екипът на DHL

преди 14 години

Уважаеми г-н Любомир Леков, Искрено се радваме, че сте доверили пратката си на "Ди Ейч Ел" и че така стриктно следите нейното движение, въпреки факта, че на подписания от Вас договор при подаването на пратката /товарителница/ ясно е отбелязана следната информация:" Подателят приема всички маршрути и отклонения на пратката, включително възможността тя да бъде транспортирана с междинен престой на определени места". Радваме се също така, че сте обърнали внимание на факта, че въпреки, че Вашата пратка е минала през редица различни разпределителни центрове то доставката е била осъществена за един работен ден /подадена е в петък в 14:45 и е доставена в понеделник в 11:58/. Моля не се колебайте да превърнете мечтата си в реалност, свържете се с нас и ние ще Ви докажем, че качествата на предлаганите от нас услуги могат да надскочат Вашето въображение. Оставаме на Вашите услуги.

40

Анонимен

преди 14 години

P.P.S:Ако ще си мерим *** по приложна оптимизация съм готов да почваме, щото те със задачките за отрезки не свършва materi[ta.

39

Анонимен

преди 14 години

до Българинът от "Анонимния отворко"Taha, Operations Research, 8th EditionCase studies: DHL schedulingP.S.: Не виждам твоят ник Българинът какво повече казва за теб отколкото Анонимен?

38

do ц

преди 14 години

"Със EMS отива директно !!! "като имат 5 пратки , много ясно, ***

37

DHL

преди 14 години

Аз работя в DHL, статията е супер тенденциозна, защо са взели пратка изпратена в петак, защото събота и неделя не се доставят пратки. Пътят ще е същия, ако я изпратите в понеделник, но ще пристигне във вторник. DHL обслужва всяка точка на света, знаете ли колко самолети са нужни за директни полети, много некомпетенто и глупаво от страна на dnes.bg

36

Бъларинът

преди 14 години

1. Задачата за търговския пътник е оптимизационна задача2. Решението на задачата дава оптимално решение, нито най-евтино, нито най-кратко, а компромис между дветеP.S. Материята наистина изисква познания по математика, а не да си чувал за оптимизация, нещо за задача за разкрой да ни кажеш?P.P.S. Аман от анонимни отворковци, които са чували за нещо, но не знаят нищо

35

neo5

преди 14 години

хаххаха доста се посмях и аз на темата. А щях да попитам как е изчислен пътя, помислих си с GPS в пратката ама ...едва ли .. :) май просто са видели след това разписанието в сайта им на тея DHL :P

34

Анонимен

преди 14 години

Автора на великата драсканица нагоре да направи следното:1. Да прочете малко за the Traveling Salesman problem2. Да се опита поне малко да разбере от тази задача и нейното решение.P.S. Материята изисква познания по математика...P.P.S. Аман от драскачи

33

Анонимен

преди 14 години

Zna4i az 6te si izprazvam mehura predi polet, za da pestq samoletno gorivo, a te 6te razhojdat razni pratki mnogokratno pove4e ot neobhodimoto.

32

Аз ли бях тогава?...

преди 14 години

Съгласна съм с мнението, че е въпрос на логистика, но и с това че статията е весело написана.. :))) И то, според мен, от Красимира Хаджииванова, която има уникален стил и на която съм голям фен ( мисля че е много забавна и интелигентна) Поздравления :)))

31

миналото е прекрасно

преди 14 години

затова на DHL услутите са най-скъпи.Добре че не са само те както беше при хубавия комунизъм-само "българска поща"

30

az

преди 14 години

Izpolzvah uslugite na UPS i ot italiq do Sofia BG mu otne okolo 5 rabotni dni. Prez koeto vreme obikoli CQLOTO AMA CQLOTO ES

29

Сър Гей

преди 14 години

до баба ДойкаЕкипа на dnes.bg, под логото на баба Дойка ли се криете ?!!??Успявате да ме развеселите, неотразими сте .... ;)))