Виж галерията

Знаете ли кой е най-краткият път от София до Букурещ

Можете и да живеете със заблуждението, че столицата на Румъния е на горе-долу два светофара от Орлов мост, но това не е така и имаме доказателство.

Нека да проследим пътя на една пратка от София до Букурещ, за чиято доставка са използвани самолетните услуги на DHL.

13 ноември, петък. В 14 часа предаваме пратката в ръцете на служител на компанията, махаме й за сбогом и с тъга в очите й пожелаваме лек и безавариен път, без да подозираме какво я чака.

13 ноември, 22,58 вечерта. Колетът пристига в... Братислава

Не че нещо, нали... то и в Братислава трябва някой да ходи, но когато целта е да се добереш до Букурещ, това е доста екстравагантен избор.

Тъй като обаче пътническото упражнение дотук остава без обяснение, продължаваме нататък.

В 1,03 през нощта колетът вече е в Лайпциг, където прекарва и цялата събота, дай Боже всекиму.

Пътешествието продължава в неделя, когато пратката прави кратко, но аристократично посещение в Бергамо, Италия, а в ранните сутрешни часове в понеделник е изпратена и на воаяж до.... ъ-ъ-ъ-ъ... Атина. (Искаме и ние, егати!!!)

Чак тогава колетът се добира до Букурещ и след тридневно пътуване из 6 държави (някои от които по-хубави от другите) някой си го прибира и историята приключва.

Впоследствие стана ясно, че това си е съвсем нормален начин за придвижване на пратки и при това положение как да не си помечтае човек да е колет, който трябва да пристигне в Австралия...

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase