73

bilcho

преди 14 години

abe da dad1t o6te malko vakanciika p1k... :D

72

zapoznat

преди 14 години

Svinskiat grip e sekretna razrabotka na amerikanskite voenni. V usloviata na recesia na amerikanskata ikonomika se puska po sveta s cel finansovi oblagi koito se polu4avat ot broia na prodadenite vaksini.Kolkoto e po smurtonosen po goliam e efekta ot prodajbata na vaksina. Kitaicite ve4e sa razrabotili sobstvena vaksina i doniakude shte usoetiat planovete na amerikancite za pe4alba ot tihnata vaksina.Kitaiskata vaksina e s cena 1 dolar, a tezi koito se prodavat sega 40 lv za 10 hap4eta.Napravete

71

mmm

преди 14 години

nqma li da ima i vav sliven vakanciq..zashto ne ni puskat..ima mnogo poveche ot nujnata broika bolni.. kakvo ni darjat..

70

cls

преди 14 години

добре де, разбрахме, свински грип, оу оу оу, паника, истерия, шок, ужас, гърчове...а във варна все пак има ли грипна ваканция!?! :(

69

Анонимен

преди 14 години

Защо правите хората на *** и ги хвърляте в паника? Грип като всеки друг, в нашия град са заразени над 300 деца, но повечето се излекуваха без усложнения и със същите лекарства както и при др. видове грип. Май медиите имат договор с фармацефтичните компании или се лъжа а? Да ама не, някой пак гребе с големия черпак за сметка на нещастието на хората!!!!!!!

68

Анонимен

преди 14 години

Направете българска ваксина срещу новия грип A (H1N1),нашите учени са добри .

67

Конспиратор

преди 14 години

Вече казаха, че от усложения от НЕ-свински грип годишно в БГ умират 2000-3000 човека. Така че проблемът със свинския грип се преекспонира, търси се ефект на психозата. Като ти вкарат мисълта в главата, че от свинския грип се мре, ще могат да ти продадат ваксини и лекарства. В световен план печалбата е за милиарди.

66

д-р.Ох-Боли

преди 14 години

ПИЛЕШКИ,СВИНСКИ,ДО ГОДИНА ЩЕ ВИ ПУСНА КАМИЛСКИ ГРИП И ЩЕ ПЛАТЯ НА ЖУРНАЛИСТИТЕ ДА ВИ ПЛАШАТ...*** *** ПЛЕМЕ ВСЯКА ГОДИНА ПО ТОВА ВРЕМЕ СИ ИМА ГРИП...!!!

65

Анонимен

преди 14 години

Давайте грипна ваканция в цялата страна не си правете експерименти.

64

: irkata-lekar

преди 14 години

Не съм споменавала въобще ваксина за H 1 N1- аз лично не бих си я поставила.резултатите в германия и САЩ са ... нееднозначни.Но все пак се очаква двата вируса/обичайния А или Б- /и "новият" да се засекат по трасето.Не бих могла да кажа дали е мн страшно., товв никой не знае, защото няма прецедент .Аз лично бих си сложила противогрипна ,дори и да не се налага-ситуацията е такава тази година.

63

хм

преди 14 години

докторе новата ваксина против новия грип не е достатъчно време на пазара и не е изпитана максимално за странични ефекти с нея по скоро може да извадим око отколкото да изпишем вежди ..а за сезонния грип кой както си реши

62

: irkata-lekar

преди 14 години

продълж: имунизирайте се за сезонния гр/този който винаги се очаква след Коледа/особено ако сте с дихат,сърдечно, диабет и др забол. Имунизирайте децата си -няма данни как имунната с-*** би понесла две " грипни" епидемииЗа сега няма данни за по-тежко и посмъртоностно протичане на т нар св гриппазете бременните и малките деца до 10 г- /препоръка от конференция на лекари присъствали на най-високо ниво в СЗО .С най-добри чувства ви съветвам.Моля, не използвайте нецензурни думи ако ен сте съгласни

61

irkata-lekar

преди 14 години

продъл" сънливо , объркано или започне внезапно да повръща и има СИЛНО главоболи/всички се оплакват от главоболи/ Т му не мръдва с часове или се повлиява само с 0.5 гр. при даване на противотемпературноИзмерете му Т и пулса и ако той е 120 -130 и затруднено дищане веднага се обърнете към лекар/дори без кашлица /Не бързайте с антибиотиците-те объркват кл картина и не повлияват вируса.Запазете спокойствие -по статистика този грип НЕ Е по -опасен от обичайнияИмунизирайте се за сезонния гр

60

irkata-lekar

преди 14 години

Тези родениете след 77 г за относително по застрашени.Вирусът H1N1 e върлувал 1919,1968 и 1977 г-т . хората над 40 г имат някаква имунна памет и не са съвсем " девствени " откъм защита . Тази пандемия се очакваше, поне от компетентните микробиолози и епидемиолози.Маската има значение ако се сменя на 2 ч -иначе се превръща в "биоразвъдник" Пазете децата до 10 г и бременните-незнайно защо последните боледуват по-тежко/от конференция в Амер. съобщение/Обърнете внимание ако детето е необикновено

59

Бат Бойко

преди 14 години

Забранил съм Грипа. Ако Грипа има нещо да ми каже - в Министерски Съвет, при мен, да се разберем като мъже. Това да не е Зоологическа Градина. Свински, Пилешки, Котешки. А за Котешкия ако е имало в Софийска община лично аз ще го занеса на Главния Прокурор.

58

До 54 - медиен грип

преди 14 години

***!!!! С общото понятие "грип" се обозначават стотици видове вируси, причиняващи сходни симптоми. Сред тях най-опасните са от типа Инфлуенца А и В. Срещу инфлуенца вирусите има измислени лекарства - oseltamvir, например. Друго лекарство против вирус е zovirax - Против херпес зостер. Ribavirin пък е лекарство против вируса причиняващ Хепатит С. Проблемът със свинския вирус, който е подвид (щам) на Инфлуенца А типа, е че НЕ ГО ЛОВЯТ ИЗМИСЛЕНИТЕ ДОСЕГА ЛЕКАРСТВА. Няма лечение срещу H1N1!!!

57

ученик

преди 14 години

Сутринта диекторката на училището ни преброи.От 20 бяхме 11.Но тя каза че всички не са болни от грип и писа само двама.И така е подала справката.

56

Анонимен

преди 14 години

***! Положението е повече от сериозно!

55

Д-р

преди 14 години

най-потресаващото нещо е, че не са закупени достатъчно проби, доказващи точно този грипен вирус. Изследването е трудоемко и скъпо, а Тамифлу и Реленца се отпускат безплатно / струват 40-50 лв. / само, ако е доказан причинителя. Значи би трябвало досега от закупените количества Тамифлу да са раздадени сами 227 бр. Така ли е, г-н Министър?

54

медиен грип

преди 14 години

Не знаех, че другите грипове се лекуват. Не съм чул скоро някой да е печелил Нобелова награда за лечение на грип. Ако ти знаеш как се лекува грип не бъди скромен, а кажи за да спасиш 500 000 (+7000 от зловещия свински грип)хора умиращи годишно от грип.Ваксините се измислят след като вируса вече се е появил. Не можеш да предскажеш какъв ще е вируса за да направиш ваксината. Това отнема време. Не съм търсил информация дали това Тамифлу е ваксина създадена за този вирус, или просто рекламен трик.