31

Безплатен

преди 2 седмици

Обяд в тази държава няма освен за укри и талибани!!!ДА ГНИЕТЕ В АДА НЕКАДЪРНИЦИ АЛЧНИ!!! КРАДЕТЕ ОТ НАС И ДАВАТЕ НА УКРИТЕ МАЛКО ВИ Е ЛИНЧУВАНЕТО

30

28

преди 2 седмици

До 30 Как точно някой го е платил? Извадил е парите от джоба си ли? Че е платил? А номерата на банкнотите дали е записал? Или чек е подписал? Или е платил с картата си на посттерминалното устройство? По какъв начин е направил разплащането? Когато аз пазарувам в Кауфланд, веднага си плащам стоката на касата. Не мога да кажа на касиерката: "Ама аз ще ви платя по друг начин, аз съм данъкоплатец. Удръжте сумата от данъците ми!"

29

Мене

преди 2 седмици

Аз пък съм ЗА БЕЗПЛАТНИ УЧЕБНИЦИ, а пък който иска да учи, който иска да не учи. Щом има пари за пенсии, за избори, и за всички които поискат увеличение на заплатите, парите за учебници са капка в морето. Те се ползват 3 години при това. И стига с тези дигитални устройства. Не всеки има възможност да ги ползва и да иска да ги ползва.

28

До 28

преди 2 седмици

На теб какво ти е безплатно??? Толков ли си ***, че не разбираш, НЯКОЙ, включително и ти, го е ПЛАТИЛ!!! И да, родителите ще платят колкото е необходимо, или не?!?

27

Браво, Колумбовице!

преди 2 седмици

До Ели Ти откри Америка за втори път след Колумб! Всяка държава си има данъкоплатци. Държавният бюджет не го правят козите и овцете, като седнат и решават на общо събрание по колко "барабонки" да пуснат и хоп, бюджетът пълен.

26

ало на алоуто

преди 2 седмици

До Алоуууу Нямало нищо безплатно? Е, колко ще платят родителите за всеки учебник? 50-100-200 лева? 500 лева? Колко? Според теб?

25

Ели

преди 2 седмици

Много ме кефи изразът "държавата дава безплатно", вместо да се каже "данъкоплатецът плаща"... Не че в случая не е нещо хубаво, напротив. Просто не плаща "държавата".

24

Анонимен

преди 2 седмици

Дядо Коледа седна да чете писмата на децата от България. Чете, чете... И започна да нарежда в чувала учебници по български език.

23

Алоуууу

преди 2 седмици

Няма НИЩО безплатно! Който си мисли обратното е пълен идЕот!!!

22

Анонимен

преди 2 седмици

Никакъв бонус не съм получавала при избор на учебник - в най-добрия случай календар, бележник на учителя, химикал. Някои издателства изпращаха и книга за учителя. Учебниците и тетрадките, които ползвах, бяха от т.нар. пилотни - издателствата пращаха комплекти учебници, от които да се избере. Поне в нашето училище имахме пълното право да избираме - не зная по каква причина, но нямаше натиск от директорите.

21

Образованието!

преди 2 седмици

Преди 80 г. учениците, сиреч родителите си купуваха учебниците, помагалата, тетрадки и т.н. Бяхме ентусиазирани, чакахме с радост започването на учебната година и се надпреварвахме кой повече книги е прочел! Сега само се оплакват колко много бил материала, защото предпочитат да ровят в телефоните си, да висят в мола и се чувстват велики когато прочетат нещо в интернет! По тази причина няма подготвени хора да работят, а младите чакат родителите им да ги издържат, ако е възможно и до 50 г.

20

Анонимен

преди 2 седмици

Учебниците бяха безплатни само до 8 клас влючително. Безплатни бяха и учебните тетрадки по естествознание /родените през 1966 г. и следващите няколко випуска имаха такъв премет/, география, биология, атласите. Не съм виждала някъде да се продавали учебници и в началото на всяка година се направеше преговор без учебник, вече предадан, беше неприятно. Тогава не се наричаше входно ниво, но учителите даваха контролна работа/.

19

БАЧКАТОР

преди 2 седмици

Ас.Василев сбърка много като реши да са безплатни учебници,детски градини,транспорт до 7 кл.Да видим колко от тези привилегировани групи ще гласуват за ПП?Не може да има за всички безплатно-има наистина бедни(за ромите не говорим)-на тях да се помага.Какво отговорно отношение ще имат към нещо,за което не дават и 1 ст?Преди 1989 г.студентите си купуваха билет за градския транспорт и нямаха намаление като сега.Все привилегии и все по-мързеливи ученици и студенти,бъдещи родители,чакащи на д-вата.

18

Анонимен

преди 2 седмици

Учителите получават бонуси за избран учебник от издателството. Не може учителя да си прави своеволия и да налага на децата даден учебник. Това започва да прилича на лоша практика както при лекарите, които получават бонуси, за да изберете идват определен вид лекарство. Училището се е превърнало в търговски комплекс. Университетите също. В университетите трябва да си купиш точно учебника на лектора, който после те изпитват. На изпита ги карат да носят учебника за доказателство. Търговия.

17

Анонимен

преди 2 седмици

Не е имало платени учебници при социализма, учениците си купуваха тетрадки и бележници

16

-

преди 2 седмици

Скрита реклама за ГЕРБ

15

Тенгри яко в дупайко

преди 2 седмици

От години казвам, че закона за училищното и предучилищно образование трябва да се промени в частта за задължителността! С една дума, ходенето на учиище да е незадължително! И бързо ще ви опраим;))) Ще видите, кое е безплатно и кое платено, директорчета ***, безмозъчни хайлази, експлоататори на децата ни, пиещи кръвчицата им кърлежи! Глад и мотиката на село! А аз с *** й по главите ви:фрассссс, мамати интелектуална, фрассссссс, ррррррррррррр

14

Бях ученик от 1970 д

преди 2 седмици

Потвърждавам,в ония години учебниците се купуваха от родителите.Имаше и една практика,учениците от по-големите класове да подаряват,или продават на по-ниски цени,ненужните им вече учебници..но там..който се уреди.

13

Вижте снимкат

преди 2 седмици

Умишлено да се вижда ГЕРБ отзад. Какво са тия мафиотски медии в тая пропаднала кочиna, по все възможен начин *** та рая е облъчване денонощно!

12

4

преди 2 седмици

До МитьоТочно!Този гербаджия допринесе много за прогонването на много директори,които не са от ГЕРБ!И е време и той да сподели сега тяхната съдба!Вън всички гербери от властта-те са чиновническа партия!И учителите назначени от гербавите директори също да се уволнят-незаконни са!