11

Анонимен

преди 5 месеца

Тази година имаше много замърсители от Украйна и от дъждовете по Черноморието. Не е ясно дали след наводненията фризерите са работили, а персонал за почистване и осоляване няма. Може на север да е било по-добре, но тук се виждат някакви единични бутикови сергии.

10

Анонимен

преди 5 месеца

До местен: Няма, как да си местен, бате, защото това е доста труден и неблагодарен занаят. Ела да те взема с мен някой път в дъжд, студ и вълни, ще се накендзаш. И вадиш мрежите и хоп, нищо.

9

Анонимен

преди 5 месеца

В Созопол празник на корупцията! под патронажа на кмета на града. оградки, парко места.. събиране на келепир от хората.

8

Анонимен

преди 5 месеца

До Мишо .... Онези спомени на бабите за времето преди Девети нямат общо с политиката. Такива са били традициите в това градче в по-старо време. Риба, приготвена за зимнина е можела да бъде зестра. Какво чудно или политическо виждаш тук?

7

Местен

преди 5 месеца

Рибарството е занаят , за който не се иска голям труд освен да хвърлиш мрежите и да отидеш да си прибереш улова след това. Цените на рибата са високи , защото никой не полага грижи за размножаването и. Така лесно се правят пари - купуваш една лодка и ловиш рибата . Созополчани са свикнали с малко труд да изкарват пари .

6

Мишо

преди 5 месеца

Много *** коментари! Скъпо било ами кое е евтино?! Девети септември и стари баби пак политика?! Скъпо били, морето и то било солено?! Хора живота като ви е тоалетна няма кой да ви помогне.

5

Вчера пи ка х в

преди 5 месеца

Морето затова е осолена рибата

4

За чирозите

преди 5 месеца

В детските си години летувах там с родителите си. Спомням си, че когато разглеждахме старинната част на града мама се заговаряше с бабките, които седяха пред вратите на старите къщи и продаваха бурканчета със сладко от смокини, а също и дантелени плетива на една кука. От тези разговори запомних, че в мналото, както те го наричаха "преди девети", т.е. преди 9 септември 1944 г., когато се омъжвала някоя девойка от бедно семейство, един чувал със сушени чирози се считал за приемлива зестра.

3

лили

преди 5 месеца

Това е доба идея ,но да не продават бурканче риба за 20 лв. !!

2

Килограм осолена

преди 5 месеца

Риба 15 лв . За туристи е от 18-20 идо 60 лв. Соооленка.

1

Питам

преди 5 месеца

Страхотно. А за нас климбарите ?