Снимка: Bulgaria ON AIR

Дни преди най-морския празник - Никулден, в Созопол се проведе третото издание на вкусния Празник на осолената риба. Жители и гости на морското градче можеха да дегустират рибните деликатеси, а жури отличи най-добрите.

Хубавото, почти пролетно време, изпълни площада на Созопол с любители на осолената риба - деликатес, чиято рецепта се предава от поколение на поколение от местните рибари.

Майсторлъкът и кулинарните умения на рибарите и познавачи на тънкостите при приготвяне на осолена риба се оценявани от компетентно тричленно жури. Участниците могат да се включат в един от трите кръга - за осолен паламуд, за осолен чернокоп и за друга осолена риба.

Жителите и гостите на Созопол дегустираха различна видове осолена риба. Имаше и безплатно вино.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase