25

Анонимен

преди 6 месеца

Успех. Понеже имотният пазар затъва, офисите стоят празни и се мъчат пак да набутат хората да ходят всеки ден до офиса. 1 час отиване, 1 час връщане. Пари за транспорт, за кафенце с колегите там и обяд. Отделно, офиса е в София, половината работещи са от Варна, Пловдив и т.н Ако принудят фирмите, хората просто ще си напускат и ще си намерят друга фирма, където да са си хоум офис. Жалка история, като повечето решения на депутатите днес.

24

Анонимен

преди 6 месеца

До Теди В офиса мислиш че плашат.

23

Анонимен

преди 6 месеца

До До Анонимен 21 Доста напуснаха БАН така че не мисли че е толко добре.

22

До Анонимен 21

преди 6 месеца

Не знам кой институт имаш предвид. Някои връзкари от БАН си уредиха да са на постоянен трудов договор в някой ВУЗ, защото там заплатите са по-големи, а в БАН останаха на по половин длъжност, уж че работят нещо и там. Но това са единици. Всички останали са си на трудов договор с БАН, а по ВУЗ-овете обикалят като хонорувани преподаватели.Който както се уреди.Каиша опъват някои от най-младите в БАН - на техен гръб е работата на доцентите, но не смеят да гъкнат, защото правят свободни докторантури

21

Анонимен

преди 6 месеца

Не се хващайте да декларирате домашен офис. Регулацията е капан. После не можете да се отърват от всякакъв род проверки и разходи!

20

Анонимен

преди 6 месеца

До Ха ха ха ха БАН са на непълно работно време им се плаща само 2-4 часа а не пълен работен ден. Останалите или ги нямат или преподава във др. ВУЗ.

19

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен На работно място е по-голям риска за здравето отколко ако бачкаш вкъщи. Напр. няма да диша цигарите на колегите, няма да се зарази с корона и др.Така че е по-добре и за работника и за държавата че ще плаща по-малко болнични лечение и осигуровки ако е дистанционна.

18

Ха ха ха ха

преди 6 месеца

Да направят обмяна на опит с БАН. Там още от времето на соца се ходи на работа в сградата на института само веднъж седмично за по няколко часа следобед. Това важи за институтите, свързани с науки от историко-хуманитарния цикъл и с тези по изкуствата. През останалото време "учЕните" са на хоум офис, творят велики трудове - те се пишели дълго време, та затова никой още не ги е прочел. Данъкоплатецът обаче ги хрантути, после им плаща и пенсиите.

17

бай онзи

преди 6 месеца

Много поздрави ,че някой ще ми види деск-а и работното място освен по видео или на снимка ;) айде леваци ,на концерт на "възраждане" ви чакам :) СЛАДУРИ :)

16

Не разбрахме

преди 6 месеца

Ако в твоята боксониера детето, седейки на цокалото до теб, aкa и пее докато ти се опитваш да се съсредоточиш, това трябва ли да се опише в условията ти на работа? Ами след като то стане от гърнето и хукне след котката, а ти се опиташ да го настигнеш, за да му избършеш д. и тичайки след него по невнимание стъпиш в цокалото, подхлъзнеш се, паднеш и си навехнеш някой крайник, това ще се счита ли за трудова злополука? Щото нали е станало докато се опитваш да въведеш ред на работното си място?

15

Анонимен

преди 6 месеца

До ИТ- Няма ли да искаш и за хотел да ти плащат ? Не стига,че можеш и от леглото да работиш,не пътуваш с N превозни средства (за своя сметка) като нас повечето,не се чекираш,пък искаш да ти плащат тока и храната!!! НАГЛОСТ !!! МЪРЗЕЛ!!! Съвсем му отпуснахме края.

14

Бесен

преди 6 месеца

Каква трудово злополука? Ще си изкълча пръст докато работя на клавиатурата ли?! Абе хване ли се политик да оправя нещата - бягайте!

13

Taню

преди 6 месеца

С мозък в главата и лаптоп в раницата бачкам отвсякъде. На плаж, планина, до минералния басейн, между 2 тмуркания, на село, докато храня кокошките... Name it!

12

Анонимен

преди 6 месеца

Аз... да работим в къщи....абе ей, аз на работа одим и не работим, те от вкъщи! Спирайте се с тия простотии! Всичко го мислят за да не плащат болнични и командировки! Нема да го бъде!

11

Хаха

преди 6 месеца

Защо си мислите че всички работещи са "персонал" и изобщо имат работодател? Повечето от хората които работят от къщи на практика въртят собствен бизнес, имат магазин или услуга и продават нещо онлайн или са фрийлансъри и дигитални номади като последните изобщо дори нямат адрес защото са в движение.

10

Оруел

преди 6 месеца

Първо, кой е казал, че дистанционната работа е от вкъщи?И второ, какво ги интересува адреса?

9

Анонимен

преди 6 месеца

Те ги гласуват но нема места.

8

Анонимен

преди 6 месеца

Не е "от вкъщи" а е дистанционна.

7

ДейвидАйк към робите

преди 6 месеца

Примката се затяга , предстои нов локдаун който ще е 20 години и няма да имате право да излизате на повечето от 500 метра от жилището си.Оруел

6

Анонимен

преди 6 месеца

До ИТ и аз съм ИТ ама при 15-20 бона доход (дето данъците ги пишем на некой си Серафимов), 100 лева за ток и там колито е за ядене ... Издребняваш баткаааа