Промени в Кодекса на труда създават нови правила при работата от вкъщи. Георги Първанов работи в голяма международна компания. Той отговаря за екип от над 100 души, голяма част от които се възползват от дистанционната работа. Като работодател признава, че контролът върху работещите от вкъщи е труден, затова има нужда от промени, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Трябва да разберат нашите зрители, че няма как да не се регулира дистанционната работа, тъй като досегашното законодателство не покрива много от ситуациите", каза той.

Още по темата

С тези мотиви Министерството на труда и социалната политика предлага промени в Кодекса на труда, които ще засегнат и служителите и работодателите. Работещите вече ще трябва да посочат адреса и условията на мястото, от което са избрали да работят. А работодателят ще носи по-малка отговорност при трудова злополука.

Димана предпочита работата от дистанция, но все по-рядко има тази възможност.

Тя признава, че и колегите ѝ са запознати с инструкциите за безопасност, но спазването им трябва да бъде отговорност на всеки служител, тъй като контролът наистина е труден. Не е съгласна с идеята за фиксирането на един адрес за месторабота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase