18

Швейцария никога не

преди 10 месеца

е била неутрална. От зараждането си като държава са си наемници - работят за този дето дава парата!

17

Лесен им е неутрали-

преди 10 месеца

--тета ! Отвсякъде НАТО ! А НАТО надали ще ги нападне ! А да ти е от едната страна Ким Чен от другата потомък на Сталин и па се прай на интересен !

16

Паню Баирски

преди 10 месеца

Неутралитетът е много подла позиция, ако някой диктатор като Путин нападне Швейцария, НАТО трябва да стои настрани, да пази неутралитет и да гледа как ги избиват!

15

Додо

преди 10 месеца

До емигрант Хайде привършвай с коментарите, защото те чакат купища чинии да миеш!

14

емигрант

преди 10 месеца

***, вижте си ос.р..аната държава, пък тогава давайте съвети на Швейцария!х а ха , цъ.р..вули!

13

Додо

преди 10 месеца

Предателите на Швейцария, които бяха инсталирани с помощта на евр(оп)ейските НПО-та в управлението на тази прекрасна страна, успяха да разрушат над 800 годишният й неутралитет! Ще дойде ден, когато предателите ще висят от много високо!

12

Урсулка Кон Дилава

преди 10 месеца

Швейцарите ще загубят много от тази си авантюра, но поне ще ядем сирене на по ниски цени, защото там друго добро май няма..

11

Анонимен

преди 10 месеца

Швейцария е СВЪРШЕНА.

10

R.A.T.M

преди 10 месеца

Щит няма дори и на теория, система да защити от хиперзвуково оръжие, руснаците имат перспективна C-500, но и тя е съмнителна в резултатите. Най-добрия щит е отворения свят, търговия, технологии. И явно запада си мисли, че сме 90те и ей сега СССР ще се разпадне. Нова гонка във въоръжението няма да доведе до нищо хубаво. Израел като имат железен купол да не мислите, че ще удържат китайска или руска атака скоро и иранска няма да могат, за това со кротце, со благо.

9

Анонимен

преди 10 месеца

Няма нужда ,на всички диктатори и мафиоти парите са там,по-голема защита от това ,едва ли има.

8

Христо Христов

преди 10 месеца

Все едно на 8ми септември фабрика да си купиш... Но вероятно ще има референдум и йок.

7

Анонимен

преди 10 месеца

Когато САЩ купуват суровини от Русия това е "демократично", но когато другите държави искат да купуват от руснаците тогава САЩ не дава.

6

Анонимен

преди 10 месеца

До do 2 Като Русия е такъв враг защо продължават да им купуват газа? Само недей да лицемерничиш. И Китай го изкарват голям враг но това не им пречи да правят огромен бизнес с тях. Европа не смята Русия за враг, това е идеологията на САЩ, затова бяха против Северен поток 2 и го унищожиха.

5

дгд

преди 10 месеца

браво! никой не обича руските окупатори!!!

4

Анонимен

преди 10 месеца

Неутрални са просто искат да се пазят по-добре.Американците искат по 2 милиарда долара за 2-3 камиончета Пейтриът.Затва искат да участват в кюпа за охрана.Но не желаят да подкрепят авантюрата на Зеленски. Ето това са умни хора а не като нашенските политици с ромски манталитет " квото кажат големите тартори" И после що Бг е зле а Швейцария добре.

3

do 2

преди 10 месеца

Дипломация с русия? :) Тоест "или става на нашето или нищо"

2

Анонимен

преди 10 месеца

Никакъв щит не може да помогне. Единственото което може да помогне е дипломацията и избягването на създаване на врагове.

1

Анонимен

преди 10 месеца

Тия нали се пишеха "неутрални", нещо обърнаха палачинката!