113

Чудя се

преди 10 месеца

Руската ПЦ прави ли разлика между защита и вероломно нападение ?! По тяхната логика Исус Христос е трябвало да събере войска, и да избие ония, които са щели да го разпънат на кръста, за да им "попречи да го направят" !

112

Анонимен

преди 10 месеца

Промитаците православни необразовани и ненаучени да мислят пак си настояват, че църквата не била горила богомили. То не е Борис, Симеон, Асен и Петър, Борил, всички те са горили на клада богомилите. Как мислиш иначе всички се "съгласяват" да станат и останат православни? Християнството е наложено с кръв и меч, с насилие! Борис 1 убива сина си Владимир Расате, искал да е езичник. Доказателствата изобилстват. Който е бил различен, е бил подложен на тормоз. Как иначе ще се юрнат толкова хора?

111

8709с

преди 10 месеца

Руската църква е всичко друго но не и християнска

110

Хан Тервел

преди 10 месеца

Че кога Св.Българска Православна Църква е горила богомили, бе комунистически пропагандатори? Има един Събор против богомилите на който са отлъчени от Църквата и една " Беседа против богомилите" на презвитер Козма в която той ги анатемосва. Аман от малограмотни ....нали са си направили цяла богомилска държава в Босна!? Кой ги е гонил!

109

Без паника, моля !

преди 10 месеца

Бог закриля неоправданите ! Крадците, терористите и убийците ще плащат трильони репарации и контрибуции за разрушенията и загиналите жертви !

108

Анонимен

преди 10 месеца

Не се учудвам че ние сме прибирали предателя. Тука стана ***.

107

Путин доживот затвор

преди 10 месеца

Кирил Гундяев и всички участници и съдействащи на руския тероризъм, геноцид и престъпления против човечеството в Украйна, Сирия, Чечня, Африка и навсякъде по света : ПОД СЪД НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР. Русия плаща за всичко разрушено и по 10 милиона долара за всеки загинал по тяхна вина.

106

Анонимен

преди 10 месеца

С други думи, православните клали и горили богомилите, богомилите избягали в Западна Европа и там по-късно католиците също ги клали и горили. Т.е. каквито едните християни, такива и другите. Ама някой тук православен иска само неговите да ги показва чисти като сълза, пък даже тръгнал да ми обяснява католиците колко били лоши и какво били правели в Атонските манастири. Смях.

105

Анонимен

преди 10 месеца

Чудя се някакви хора как си представят някакви стотици хиляди хора да се юрнат в онези тъмни векове даже и без пътища и без транспорт и без телефони и т.н, някой им казал "Махайте се" и според тях те тръгнали. Такива преселения на хора като богомилските са били на практика такива, каквито днес има думата "бежанци". Бягали са от преследвания, от убийства, от кланета, от палежи. То това не са ти 2 къщи народ. Папата 20 години война е водил с тях. Срещу 2 къщи народ не се води 20 години война.

104

Анонимен

преди 10 месеца

Вика имало било гонения срещу богомили, ама никой никога от църквата не ги бил горил на клада... Хахахахаха! Как ги гониха? Казаха им "Хайде, махайте се?" Или как? И те самички си тръгнали, защото били послушни? Или как? Пък Папата пратил конници с броня и оръжие срещу тях, а? И водили война 20 години? Викаш в България православните просто ги изгонили някви стотици хиляди хора, водили война с думи само, пък в Запада католиците с оръжие? Така ли или нещо друго искаш да кажеш? Хахахах!

103

Анонимен

преди 10 месеца

Господ раздава според делата ! Крадците, терористите и убийците на мирни жители ще получат това, което са причинили на другите !

102

до 114

преди 10 месеца

имаш лош дъх. Дръж се културно. Може да си намериш майстора. Църквата е изгаряла богомили и билкари, несправедливо обвинени в ереси и магьосничество. Църквата е политическа институция и не е част от божията мъдрост. Всеки може лично да разговаря с Бога, ако има чисто скърце и чиста съвест.

101

Вяра, любов са чисти

преди 10 месеца

Фанатиците са извратени психопати

100

До 110 Малоумнико,

преди 10 месеца

Не бъркай изгарянията в Италия и Испания! Илитирате, НИКОЙ НИКОГА ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИЗГАРЯЛА! АМАН ОТ АКТИВИСТИ НА ДПС!

99

до 103

преди 10 месеца

Какви "катедрали" в Плиска и Преслав?????? Тя и "Залтната църква" има -няма 10 метра дължина и е на едно невзрачно баирче. Никакъв култов център няма наоколо. а Плиска си е в в равното, сега е поле, преди вероятно са били гъсти гори. Култовите селища са по-настрани, и са запазени.

98

Анонимен

преди 10 месеца

Просто православните винаги са били нечестни и страхливци. То въобще за християните се отнася това, без значение от деноминацията.

97

Анонимен

преди 10 месеца

20 годишна война с тежко въоръжени кръстоносци не се води срещу 1-2 фамилии богомили. Прави сметка колко народ е избягал от Балканите заради гонения от православната църква. Кой ще избяга от дома си в онези векове ако му е хубаво и ако не му заплашват живота?

96

Анонимен

преди 10 месеца

"но никой никога не ги е горил на клада в България!!!" - Ахахаха! То целият свят знае, само ти не знаеш. Ахахахах! Богомилите са били стотици хиляди хора, а не 1-2 фамилии. Неслучайно бягат от България. Бягат за да си спасят живота. За съжаление като се заселват в Европа, години по-късно католиците правят същото с тях, каквото са правили и православните. Папа Инокентий 3ти изпраща кръстоносци да ги избиват. Води се близо 20 и кусур годишна война, наречена "Албигойски кръстоносен поход".

95

А бе идиото,

преди 10 месеца

имало е гонения и присъди на богомили, но никой никога не ги е горил на клада в България!!!

94

Анонимен

преди 10 месеца

Църква с гръмоотвод, издава липса на увереност.