4

Анонимен

преди 1 година

До Въпрос, продължение - Тези яки връзки и протекции са наследени още от времето на соца и обикновено имат партийна подплата, както и роднинства. Който е захапал кокала още тогава, не го изпуска до пенсия и го предава само на свой човек. Затова и науката, и висшето ни образование са на това дередже.

3

До Въпрос

преди 1 година

Критериите са същите, каквито са за редовните докторантури в БАН, за научните длъжности и за хабилитирането там. На пръв поглед - кой пък толкова ще се натиска да живее месеци наред при тежки условия (или - кой би се натискал за мижавите академични заплати). В действителност има облаги (има възможности или хич да не работиш, а да взимаш академичната заплата като социална помощ, или да си докарваш доста пари по различни начини, след като си кадър на БАН). Затова играят яки връзки и протекции.

2

въпрос

преди 1 година

А как се определя кой ще участва , и кой не?Кога беше проведен конкурсът, къде е обявата за конкурсът за участници, коя е комисията за защита на концепциите на кандидатите, колко бяха кандидатите в публично обявения конкурс, кои са отхвърлените кандидати, или ...конкурс не е имало?Какви са предварително обявените критерии за участие в конкурсът?

1

Анонимен

преди 1 година

Трябва да се спрат тези скъпи екскурзии които нямат никакво значение за България, само една отбрана група пътува до другия край на света на държавни разноски. Не могат да покажат никакви реални резултати.