9

пешеходец от ЯМБОЛ

преди 2 години

Вървя пеш с 7-8 км в час. С тази скорост става добра вентилация на белите дробове,все едно бягаш по-бавно. Предимството на по-бързото ходене е че стъпваш плавно,а при бягането,даже и бавно се подскача и с това друсане се натъртват вътрешните органи,даже и да си с добри маратонки и хубави стелки. Ходенето е добро със скорост до 10 км в час. На 68 години съм и имам тяло и здраве ,като 20 годишен спортист. Изминал съм 300 000 км пеш. Разумно е вървене до 30 км,не повече.

8

Deep Zone

преди 2 години

Добра статия! Ходенето и движението е най-важно! Затова ми става особено тъпо, като видя млади хора да чакат на опашка пред асаньора, вместо да се движат по стълбите.. И тук не говорим за 20 етажа, а за три...

7

дедо Ташунко

преди 2 години

Михи, отлична публикация! Аз се поддържам с 650 /700 часа годишно екскурзии из Алпите.

6

Joan

преди 2 години

Супер е статията! Обичам разходките. Ефектите от бягането и тежките натоварвания във фитнес и спортове се усещат чак след 45, когато ставите започнат да скърцат.

5

Анонимен

преди 2 години

От хосдене не съм видяла някой да е отслабнал. Пък и вярно трябва да имаш мнооооого свободно време за да ходиш достатъчно време. По-скоро е подходящо за по-възрастни хора, които вече не могат да си позволят здравословно да се натоварват повече.

4

Идея за статия:

преди 2 години

Защо ракията е по-добра за отслабване от бирата?

3

пецата

преди 2 години

Тичам по 5 км сутрин от 3 години и се чуствам много добре , имам силна имунна система не боледувам, здрава нервна система не се дразня за нищо, по амбициозен съм ,мозъка ми е по бърз и гъвкав , нямам депресии или "дупки" в психологически план, 35 годишен съм и съм доста енергичен, даже не споменах че физическата ми форма е топ , така че вие си изберете , ходенето може да е полезно но трябва да имаш време поне 2-3 часа да ходиш защото иначе никакъв смисъл няма

2

Анонимен

преди 2 години

Изключително проста статия

1

Анонимен

преди 2 години

Защото тичането е най неприятното и досадно нещо за българина..справка националния по футбол!!