До до Lefis and OtherГовориш глупости: както глюкозата така и фруктозата са монозахариди.Иначе, да, захарта в полизахарид, но усвояването в кръвта продължава да се случва сравнително бързо, тъй че предизвиква т.нар. инсулинови пикове.
Не купувам готови торти, нито български, нито вносни! Когато ми се прияде и то рядко си правя, съвсем пресни продови пити, разкошни и леки! Нама консерванти и оцветители, блатовете ги поръсвам с прясно мляко, а не със сирип или компот! Така вкусът на млакото и сметаната се запазва! Опитайте!
До Анонимен 65"отвътре пъли с нещо като сироп"Какво ли ще да е било това "нещо"? Явно тайно вещество с цел да умори "лошите" български потребители!:))))
Интересен спор имате и той е има ли разлика между монозахар (мед ,гликоза) и захар(фруктозна захар,тръстикова захар,царевична захар) това са различни химични формули, най просто казано монозахарите може да си ги инжектирате директно в кръвта, което не е препоръчително да го направите с тръстикова захар, но от тръстиковата захар можеш да я разградиш до гликоза и така вече можеш да си я биеш в вените.Надявам се да съм ви бил полезен.
До LefisАбе, приятелю, ти даже не можеш да разбереш, че аз не казвам, че са еднакво полезни. Аз само казвам, че по отношение на елемента захарност са еднакво полезни. Меда (истинския) има натисептични свойства, както и редица микроелементи, които го правят полезен. Това не означава, че ако си муаш яко мед няма да се разболееш от диабет.
Имам един познат -на 47г адски мързеливец -Нищо не е правил 47 г освен да лежи -накрая хвана диабет- но да допълня -баща му също имаше диабет
в голяма верига купих шок бонбони 10 качество на най-известната и най-скъпата марка -отвътре са течни с нещо като сироп , ама тъй ще е -трайте си ....Защо ,ако напиша веригата и марката ще ме изтрият ? това ли е демокрацията ? ще ядеме огризките и ще траеме ?
До ОбективноВ Европа се яде същата храна, тъй че тезата ти пропада, а в Русия се яде още по-боклучава. Който е ходил там, особено извън големите градове знае, че нещата са на етап ранните 90 в България, когато знайни и незнайни фирми произвеждаха неща с каквото им падне.
До LefisДиабет се "хваща" от много неща, но връзката между износването на панкреаса и диабета е ясно установена, а яденето на много сладко стимулира това износване.Няма фиксирано количество, което "отключва" диабет. Всеки организъм е различен.Това, което казвам е, че в днешно време се яде ПРЕКАЛЕНО много сладко. Това, а не вида на сладкото е решаващо. В действителност между това дали ядеш мед или захар по отношение на сладкото няма голяма разлика за тялото.
аз ям див лапад -Търся по поляните и направо го изяждам суров- Всичко ми е в нормите желязо минерали хемоглобини- пия и по една ракия за храносмилане)) Здрав съм като Бик и торти засега неща -просто нямам повод за ТЯХ-навремето така ни учеха -Тортата е повод--Сега за какво да се купува Я? Освен ако не изритам на умряло някой индианец и после да се почерпя за повода-ХМ))
До LefisВиж сега, радвам се за дядо ти, но не можеш да разбереш, че връзката между яденето на мед и дълголетието не е каквато си си я представял цял живот и със сигурност не заради това как се усвоява меда от организма. Ако ядат толкова мед, колкото когато са заболели от диабет заради прекалена консумация на сладко, тези хора отново биха се разболяли.Една лъжица захар е 10 грама. 2-3 лъжици (колкото мед е ял дядо ти) са 20-30 грама. Една чаша натурален сок съдържа повече.
Яжте си замразените продукти от военият резерв на цяла Европа.Аз наблягам на пресни плодови тортички приготвени с екологични продукти.И белгийският резерв ще гризнете, както хаонахте и 20 годишното ирландско месо.
Като студентка работих в кафене Линдт в чужбина, където не само тортите, ами и кроасаните даже бяха замразени. Всичко. Няма нищо престъпно или лошо, съвсем нормално е(за кросанитв не бях много съгласна) Естествено, че не трябва да се казва, че са пресни, ако не са, но самото замразяване на торта е често срещано в кафенетата навсякъде, Що за сензация
Не разбрах ? Защо да не ям белгийска продукция, пък и била замразена, пред българските традиционни отрови?
До Lefis"ядеше по 2-3 лъжици мед"Ако ядеш по 2-3 лъжици захар на ден и ти няма да умреш от диабет. Явно не можеш да разбереш за какво става дума.:)))
От българските сладкарски цехове тортите за 7-8 лева са си хубави и слагат добри материали, не говоря за тези които се продават по веригите те са друг случай ,по принцип аз не ги препрочитам защото като купя торта за 9 лева 8 парчета тя тежи 250 грама , а като си купя торта 8 парчета за 30 лева тя тежи 1600 грама, така ,че излиза, че въобще не е икономична тази от 9 лева.Но пък за отбиване на номер стават.
Замразени торти от Белгия се продават за пресни в нашите сладкарници