28

za Lybia

преди 4 години

Каквото и да ви говорят за Либия..................става дума само за много нефт и много пари!!!

27

До Нищо ново

преди 4 години

Либия ще се раздели не на две, ами на три части..............Триполитания, Киренайка и Фазан (на юг в пустинята).............такава държава Либия de fakto вече няма , има само на хартия!!!Остава да се разпределят сферите на влияние само..............кой ще краде нефта на Либия..........най-вероятно това ще са Англия, Франция и Италия!!!

26

Нищо ново

преди 4 години

Добре, прекратяват огъня и си остават на позициите. После? Кой каквото отвоювал, негово си остава. Либия се разделя на две. След като признават правителството в Триполи, ще трябва да признаят и правителство на ген. Хафтар. Това е замразен конфликт. Но търговият с нефт ще върви. За някои от участниците в срещата сигурно и това е доста важно.

25

ТСВ

преди 4 години

90 % от политиците в света са само едни слуги на световната глобалистка мафия(или т.нар. елит).............масони, илюминати, билдерберги, ционисти, хора на Ротшилд и т.н.

24

ТСВ

преди 4 години

Третата световна война вече се води интензивно, но тя не е обявена официално.Има две страни, от една страна............т.нар. елит - масони, глобалисти, ционисти , илюминати ............а от друга страна-обикновените хора в целия свят-в ЕС, Русия, САЩ, България и т.н.Ситуацията е много сложна и изходът от ТСВ е непредсказуем!!

23

Бъзогрък

преди 4 години

До АнонименЛеко ,бе бабаитче ...И Молон лаве " ...ако ти стиска де ! А сега ... чиба от Либия !

22

Анонимен

преди 4 години

Стара истина, нарича се експлоатация.

21

Анонимен

преди 4 години

Богатството и "величието" на империи като Великобритания и Франция се гради на много невинна кръв, робски труд и кражба на ресурси (злато, нефт и диаманти) от половината свят.............бившите колонии на Великобритания и Франция!

20

До Демек

преди 4 години

Франция може да да има много проблеми с етническия състав на населението си(освен франсета има нег***ри, араби, африканци и т.н.), но Франция е ядрена сила, освен това френските фирми още крадат ресурси от бившите си африкански колонии.............нефт, злато, диаманти и т.н.

19

До Демек

преди 4 години

Германия не се води световна сила отдавна, въпреки че е мотора на ЕС, защото Германия е победена държава от ВСВ и все още Великите сили я наказват!

18

Sichtpunkt

преди 4 години

ЕС е незаконен терористичен съюз,заедно с нато .Това е коментар от предходната тема. АЗ ЗА ПРЪВ ПЪТ ЧУВАМ ЗА ТЕРОРИСТИЧЕН СЪЮЗ, КОЙТО СЕ БОРИ ЗА МИР!

17

Ф.С.В.

преди 4 години

Арабските народи са диви и могат да бъдат управлявани само от диктатори- убиха Кадафи убиха Садам Хюсейн и настана една анархия в Либия и Ирак подсилена от САЩ и Европа -за да им се краде петрола - Искаха Демокрация и сега плачат за миналото -Като Нас -искахме банани -сега се молим за вода и за въздух! Слаби държави -всеки на "масата' ги разпределя като "баница"

16

Anon

преди 4 години

... тези пък ако си мислят, че някой ги бръсне за нещо...

15

Демек

преди 4 години

разбраха се да се разбераткакви световни сили сте вие бе помяяри шенгенски !?Германия е с 25% цветнокожо население. Само парите за наеми, който Амероканците платиха за 2019 са повече от Брутния Продукт ана Германия ! Франция - т.е. Френската Арабска Джамахирия е в по-жалко състояние дори и от Германияза останалите "световни сили" от разпадащия се Ротшилдски кибук наречен ЕС дори дума няма да отворя

14

za Lybia

преди 4 години

Традиционно най-голямо влияние в Либия имат Италия, Великобритания и Франция, които са си разделили трите области на Либия.............Триполитания, Киренайка и Фесан!Така че нефтът на Либия ще се краде от италианската мафия и двете империи в Европа..............Великобритания и Франция!!Както се казва...............нищо ново под Слънцето!!

13

Анонимен

преди 4 години

Западното лицемерие няма край.....................точно държави като Англия, Франция, Италия и САЩ разбиха и унищожиха Либия като държава и убиха полковник Кадафи!!

12

До Sichtpunkt

преди 4 години

Германия не е фактор в световната политика, а Меркел е една стара сдухана бабичка, от която не зависи нищо!!!

11

До АнонимеН 9 и 10

преди 4 години

1.Пише се Кипър, а не КИПАР2.Ти разбиратш от геополитика , толкова колкото Цецка Цачева от ядрена физика...........................т.е. нищо........................хаха!!!

10

До Анонимен 10

преди 4 години

Големите играчи за Либия са САЩ, Франция, Англия и Италия!!Напоследък Турция и Русия..................изобщо нефтът в Либия е гравитационен център за много интереси!!!

9

Анонимен

преди 4 години

Европа разпалва войни, а Русия ги потушава.