77

Анонимен

преди 4 години

Я сложете на факултета ама далече от улицата да видим как ще е, а също така и на богаташките квартали с камините на дърва!

76

Аера

преди 4 години

Да пускат по често зеленото билетче и строг контрол на замърсяващите коли.

75

Анонимен

преди 4 години

Основни замърсители с азотен диоксид:- тютюнопушенето- тецовете на газ и въглища- индустриални производства- самолетните двигатели- автомобилните двигатели

74

Анонимен

преди 4 години

Избрали най-задръстените кръстовища и улици и нещо измервали. Когато не показвало наднормено замърсяване, били местили мястото на измерване, докато намерят такова място. В случая не колите са много, а е изключително некадърно управлението на трафика. Няма град в ЕС с толкова некадърно управление на трафика като в София.

73

азотен диоксид

преди 4 години

*** ПРИ ИЗГАРЯНЕТО НА ПЕТРОЛНИТЕ ГОРИВА!ОСНОВЕН ЗАМЪРСИТЕЛ---АВТОМОБИЛИТЕ В СОФИЯ И ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ!ДРУГОТО СА ПРИКАЗКИ ЗА НАИВНИЦИ!!!!!!!

72

Анонимен

преди 4 години

Тези тръбички за измерване на азотния диоксид ги слагали на пътните знаци. А защо не ги слагат закрепени на ауспусите? Нали целта е да се докаже колко е замърсено?

71

Анонимен

преди 4 години

Чудят се как да ни наложат нов данък за автомобилите и си измислят поредното замърсяване.

70

lilijo

преди 4 години

До zeusКоментара с най-много лайкове, убедена съм, че всички харесали се возите комфортно в автомобилите си ежедневно и си викате, да го дишат другите аз си се качвам в количката и съм си добре....

69

Анонимен

преди 4 години

Автомобилът е за да си вършиш работата, а не някакви хахoвци да броят колко са колите и по колко човека са в тях. Щом му се налага на човека, пътува сам и в това няма нищо лошо. В България на практика няма значимо замърсяване от автомобилите. Това, което мерят сега за азотния диоксид го мерят в близост до ауспусите на колите,а на 1-2 встрани от ауспуха, вече на тротоара, замърсяването е незначително.

68

Анонимен

преди 4 години

Азотният диоксид се получава главно при горенето на горива, било в автомобилни двигатели, или например в електроцентралите, използващи газ или каменни въглища.*Значи горенето на въглища замърсявало с азотен диоксид...

67

Анонимен

преди 4 години

Пълни антибългарски глупости. Погледнете на интернес сами за себе си а не да вярвате на тоя гнусен антибългарски вестник купен.

66

Анонимен

преди 4 години

НЕКАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ НИ ТРОВИ ПОВЕЧЕ ОТ МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ а и на много избиратели им платиха за дърва и въглища и те си "гласуваха"

65

Анонимен

преди 4 години

Как не им омръзна да лъжат, че колите са голям замърсител?! Първо лъжеха за фините прахови частици, сега за азотния диоксид.

64

Анонимен

преди 4 години

Най-вероятно пак става дума за горене на какво ли не за отопление. Нощите не бяха толкова топли, колкото беше през деня

63

будистките мирянини

преди 4 години

дето гласуваха пак за кака си фъндуркова за 3ти пътзаблудени офсе ли са или ***?като от години тя нищо не прави по този проблеми 1 550 000 евро за полски трамваи на парче и смениха линиите на бул българия

62

1

преди 4 години

Също така, много често има пик в замърсяването в интервала между 23ч - 6ч, когато трафик няма, но ако се загледаме в кумините на тец-а, ехеее... Някой спира филтрите нощем, че ел.консумацията им е голяма

61

Анонимен

преди 4 години

Усещам накъде отиват нещата - коли и самолети само за правителството. Всички останали ще ходим пеш и ще дишаме чист въздух.

60

Пешо

преди 4 години

Истината е да се въведат внезапни проверки от ДАИ + полиция. След като хванат нарушителя се спира от движение колата. След отстраняване на проблема да се регистрира отново в КАТ.

59

F5

преди 4 години

Кви коли бе, плазмички, то хора няма, фъндъчката обгазявва денонощно да върви иемпито. Разливайте кола по улиците да унищожите плазмата на тиккквата!

58

123

преди 4 години

Дизелите отделят най-много отрови и трябва да се забрани при леките коли. Някои недоволстват от тротинетките, но тротинетката не замърсява, не вдига шум и не пречи на трафика като колата.