386

Анонимен

преди 4 години

Обърнете внимание! Учителите са на първо място в класацията за недостиг на кадри. До 8 години 50% от тях излизат в пенсия. А от младите повечето се отказват след година-две.Тогава наистина ще настъпи краят, защото без училище няма никакви други професии.

385

Пройко

преди 4 години

Като инжинер със два езика, активно търсещ работа във България, ще кажа следното- във големите компании е пълно със ВРЪЗКАРИ и дори да отговаряш на изискванията, като напишеш, че си мъж (има изискване за писмено потвърждение на пола), над 35г. със много квалификации и два езика, директно те отписват. Няма да напиша, че съм със неосъзнат пол, няма да си свалям нивото заради некадърни връзкари. Това е !

384

Надедодедовия

преди 4 години

До Голдсмит Кратко.,вярно и точно казано. Напълно съм съгласен с коментара.

383

До Морски

преди 4 години

Морски ли си горски ли си не те знам. Ама недей да лъжеш. Знаем къде отиват парите само не и при моряците . Прибират им ги всички посреднически фирми на разните там бивши дс ченгенца. Вкр_нца и друга бивша кумоноидна върхушка. Всичките ми приятели завършиха скапаното ти МорскоВарна и дипломите им стават само да се избършат отзад. Да не говорим и за свидетелствата им за правоспособност,издавани от некорумпираната Мгорска Администрация.

382

До 445

преди 4 години

За Морска администрация и далаверата с потвърждаване валидността на свидетелствата за правоспособност на моряците няма да коментирам. Доста хорица оттам трябва да са в затвора. Ама нейсе плащат хората. Така и за директор на изпълнит агенция назначават. Плащат и агенцийките за подбор на морски специалисти. Въобще "посредник" да си в тая държава ей там е келепира. А моряците, те са само за доене. Ако все още има абдали в тая държава нека да стават моряци хаха. Само че в Варна и Бургас никой неще.

381

Пострадала,Припадала

преди 4 години

Робите заминахме в чужбина, който не плаща и използва,, така му се пада, наемате ни за едно, а вършим на трима професията, за 500 ЛВ. Мушеници и лъжци😈😈😈Докато не се направят заплатите, като на европейските държави, няма да имате кадри и ще има все повече дефицит в България!!!!!!Айде гет аут, ревете сега, така ви се пада на всички, които се подигравате с труда и парите на хората. Господ бавя, но никога не забравя!!!!!!

380

Млад динамичен екип

преди 4 години

Хората са заети с истинска работа за истински пари. Бизнес другарите да си мечтаят за държавни поръчки от партията майка и безплатни трудещи си внос от джунглите ето това им липсва на кресливите бизнеси.

379

Голдсмит

преди 4 години

Местната бизнес номенклатура е неплатежоспособна, лъжлива и крадлива. Истинските хора са заети в реалния свят за реални пари. На тази територия виреят мутри, партийци, полковници, чиновници и други екзотични видове които не знаят смисъла на думата договор.

378

Баща ти

преди 4 години

447 още мслко ще стоиш без работа ...

377

Никола

преди 4 години

Следователно не бизнеса,не го конкретизирайте така,за да се замаже положението,а държавата пропищя.Тя, управляващите направиха това да се получи.Именно и сега,ако се нпраеи огледална статистика пък ще се отчете липса на безработица, защото именно хората избягаха от страната и няма кой да търси работа тук,а и няма раждаемост.Не си мислете,че ное незнаем и невиждаме, че е така.

376

Трайно Безработен

преди 4 години

Под 1200 лв чисто за обща работа, не започвам работа..При живи родители кой е луд да работи за безпари......за 480 лв чисто, да си работят сами работодателите......

375

xxx

преди 4 години

Едно от големите постижения на правителството, грьмко оповестено по т.нар. медии беше увеличаването на социалната пенсия сьс 7 процента - от 126 на 132 лева. Беше изрично подчертано, че 130 000 бьлгари разчитат и живеят с такава пенсия. Бьлгария, Европа, 21 век, светло бьдеще. По- скоро мрачно средновековие.

374

Морски

преди 4 години

Военноморското училище във Варна едва събира кандидати за навигатори, а за корабни инженери бройката е редовно непопълнена. Първата заплата е 2-3000 евро, до 10-15 години се достига до Капитан, съотв. Гл. инженер - 10-12000 евро и нагоре. Работата не е лека, но напълно в човешките възможности. Повечето младежи налитат на безперспективните икономически, юридически и т.н. университети, след които попълват армията от безработни. Причини всякакви.

373

Анонимен

преди 4 години

Да се затрива ЦЯЛАТА ВИ СКАПАНА страна, че ми пуисна от глупостите ви!

372

Анонимен

преди 4 години

Някой я наричат конституция на България ... Аз и викам таолента хартия

371

ахах

преди 4 години

пълни глупости, а къде са обявени всички тези работни места ,които са свободни и с добри условия на труд.Нека работодателите си обяват коректно условията, изискванията и заплатата, и им гарантирам работници стига да искат такива , а не робчета и циркаджии.

370

КАДРИл

преди 4 години

В бг няма "бизнес" има упражнение на *** в капитализъм, а резултата е ...3:2 за косово.

369

Анонимен

преди 4 години

висше образование - строители! Нещо българския куца - казват се строителни инженери!396000 предприятия в България, а бе какви наркотици взимате?

368

Аз съм вашия ,подани

преди 4 години

Митъй ще е . Щото като станах богат бизнесмен исках да.стана и милионер. Сега обаче не ми стига и искам да бъда милиардер. Да ама айде още малко да почакате за заплатите е да настигна другите... мултимилиардери от .... Ххххх. Ами после ще гоня Гейтс . Ши чакате и ще има да вземате.

367

Анонимен

преди 4 години

До инженер - фиЗкултурник се пише със з не със с - ама щом си "инженер" българския явно не ти е силната страна.