14

p.

преди 5 години

До Българин!Абе защо обиждате селяните? Бас държа, че в повечето случаи хората пишещи врели-некипели нямат нищо общо с хората от селата. По бреме на социализма ги обезземлиха и ги принудиха да работят за жълти стотинки. Т.н. БКП си правеше мезе с хората по селата, може би се чувстваха победители. Спомнете си-БЗНС-то беше единствена опозиция на голтаците от БКП.

13

Анонимен

преди 5 години

Балонът, за съжаление, няма да се пука скоро. Има процес на реурбанизация. Пристигащите чужденци се разпределят неравномерно по големите градове. Има необходимост от няколко хиляди нови жилища на година. Друг фактор са студентите, които остават и след завършването си, а постоянно се записват нови.

12

Анонимен

преди 5 години

Ало, не разбоахте ли, че парите се влагат сега в реални вещи, защото напечатаха много и няма какво да се купи. В Париж и Мюнхен 1м2 в центъра стигна 20 К?. Скоро ще има буууум и балона ще се спука. Прогнозата е макс. до 2 г.

11

Анонимен

преди 5 години

Може да идем да клатим исландки. Хем ще им пълним хралупите, хем празните жилища.

10

Анонимен

преди 5 години

Строити. Индийците и пакистанците да има къде да живеят като се залющят утре с ракети.

9

До 4

преди 5 години

Кой казва че са платежоспособни? Ще ги настаняват с пари на данъкоплатците.

8

Анонимен

преди 5 години

Исландия била склонна към прекомерности, глу.пости. Пазарът на недвижими имоти в цяла Западна Европа изглежда точно така. В големите градове се строят луксозни или просто обявени за такива жилища, които стоят празни. Бездушни, еднакви, масови, нищо повече от панелки, но на страшно нагли цени. Те не интересуват богатите, които всъщност търсят хубавото старо строителство, а по-бедните не могат да си ги позволят. В същото време недостигът на жилища е огромен.

7

До 3

преди 5 години

Трябват им жилища. Съвременната икономика е движена от безмислено строителство навсякъде по света. В Холандия така са произвеждали лалета 1650 и борсата им фалира. Оказва се че имат лалета за 200 години напред. И сега така с жилищата по целия свят

6

Анонимен

преди 5 години

Внасяй мингили! Бързо!

5

Демон Меркел

преди 5 години

Ами защо да не напълним сградите в Хилдигунур Харалдсдотир в центъра на Рейкявик с бежанци? И без това Исландия е грозно бяла, християнска страна! Като за начало 250.000 ще свършат ли работа? Ако такова, казвайте да пращам Луфтханза да ги товари директно от Идлиб!

4

Анонимен

преди 5 години

До Наблюдателмигрантите не са платежоспособни

3

Анонимен

преди 5 години

исландия нямаше ли проблем с прираста,за какво са им толкова жилища

2

Наблюдател

преди 5 години

Ще им дойде времето на тези апартаменти. Инфлацията и притока на мигранти ще помогнат за продажбата.

1

Анонимен

преди 5 години

Ако почнат да продават 1 кв метър з 1 000 000 000 долара ще постигнаг още по-голям бум един самун хляб да го направят 1 000 долара знаете ли какво БВП ще постигнат такъв растеж нема другаде никъде. Рейкявик е истината само Рейкявик и никой друг БВП му е майката там е истината.