82

Унуфри

преди 5 години

Дрането не е от държавата или търговците. Дрането е от производителя, който си прибира 50 ст. на литър печалба и за тях тек стотинка данък не плаща !

81

Анонимен

преди 5 години

Аз съм в немско от 12 години и познавам много хора ти ще ми разправяшАз съм от 16г. Който говори глупости го поправят, просто е.

80

ХХХ

преди 5 години

Смятайте какви пари отиват в хазната не всеки месец или година , а всеки божи ден ! Зареждат се всеки ден десетки милиони литри гориво ......и в хазната пак пари няма .....това за година са много много милиарди .......пресметнете сами долу горе за какво иде реч и това е само от едното гориво ! Да не говорим за винетки, застраховки , данъци , прегледи и т.н. и това е само и само от автомобилите !?!?!!?

79

До 77...

преди 5 години

Е там е работата, в Австрия държавата прибира повече от левче, даже 1.40, обаче бензина на същата цена... Ама нямат Лукойл с нулева печалба и неплащащ данъци...

78

Много удобно

преди 5 години

Много удобно се заобикаля най важното а то е печалбата на производителя. А тя е около 0,80ст. Справка цена на лит. бензин на Средиземноморската борса

77

Анонимен

преди 5 години

Троловете на БСП да помолят Нинова да каже на мъжа си в Лукойл да намали цената.

76

Анонимен

преди 5 години

БСП има за цел да унищожи държавата като плаща на протестиращи.

75

Фасулакис Лъфский

преди 5 години

Да е проклето времето на турското робство, когато бъгларинът плащаше само веднъж в годината данък.Имаше два данъка - данък десетак (10%) и данък джизия (варираше между 1.5 - 3%), които се плащаха веднъж в годината само върху реално притежавани стоки. Приравнено към днешната данъчна система, това е едва 2-3% от днешните данъци!"Турско робство" с "непосилни данъци", нали?!?!!! Мчкай Бойко раята!!! Бензинът трябва да е най-малко 5 лева за половин литър!!

74

нямам думи

преди 5 години

До Ba7_RamboКолко *** народ има, не прави разлика между нефт - бензин и дизел.

73

Анонимен

преди 5 години

И кое е странното че левче се прибира от държавата.. Да не би в Германия, Австрия, Сърбия или Косово да е на аванта..

72

VIDA

преди 5 години

Всички *** довечера в 19ч. на жълтите павета! БТВ започва излъчване на протеста под мотото "Много сме, силни сме"! ..... 50 лв. + бира.

71

До умника 70

преди 5 години

Какви са тези бакалски сметки? Тоя суров петрол докато стане на бензин и дизел знаеш ли колко много разходи има? Не знаеш. Тогава не се изказвай неподготвен!

70

Kyp1954

преди 5 години

Защото държавата взема 1 лев за литър, затова ще купуваме скъп бензин. Държавата да намали налогът, за да падне цената!

69

Анонимен

преди 5 години

предложението на мин горанов е велико. щото нищо не се решава. дреме ми на дедовия, че ше ме информира колко свива търговеца. скодоумието обхванало управляващите е неописуемо. да им ЕМ.

68

Анонимен

преди 5 години

До 42. Медиите никога няма да обеснят. Тази материя западна система на живот и пазар, на продукти и услуги. Е НЕРАЗБИРАЕМА ЗА ТЯХ. ТЕ ТОВА НЕ СА УЧИЛИ И НЕ СА ЖИВЕЛИ НА ЗАПАД , ЧЕ ДА ЗНАЯТ. ТЕ СА БИЛИ ВИНАГИ НА ЯСЛА.

67

Ba7_Rambo

преди 5 години

За барел, който е 159 литра без малко. По днешния курс на БНБ това прави грубо 72 стотинки на литър. Та да сметнем за бензина - 71*1.2=85 ст. с ддс + 72 акциз= 1.55 лева за литър с ддс и акциз, което при цена 2.20 лева прави не 20 стотинки, а 65... При нафтата сами се сещате, че печалбата е поне с 6 стотинки по-голяма, а дори и повече, понеже акцизът е по-нисък, а цената на дребно по-висока...

66

Анонимен

преди 5 години

Аз не знам за какво са тия винетки, след като спокойно може да се правят пътищата с парите от всеки литър(определена сума). Но, всичко е въпрос на лакомия.

65

Ba7_Rambo

преди 5 години

Не знам кой ги пише тия статии, нито каква цел има... Но ми е ясно, че или не смята правилно, или нарочно го прави. Според Закона за акцизите и данъчните складове акцизът в момента е 710 лева за безоловен бензин и 646 лева за дизел, като това е за един тон. Следователно на литър са съответно 71 и груби 65 стотинки. Оттук е първият логичен въпрос, защо нафтата е по-скъпа на бензиностанциите? След това Стигаме до момента с маржовете - доставната цена според международните пазари е 66 долара

64

бай Иван

преди 5 години

Я проучете как стоят нещата с данъчните складове и тогава пак пишете къде и какво отива. Лукоил взима 10-15 ст. само защото държавата ги задължава да държат горивото в данъчни складове. Демек, плаща ме им за това че си държат горивото в техния си склад. Ако бъркам някой да ме поправи.

63

Анонимен

преди 5 години

В Канада държавата взима по 40 цента на литър, а УСА - 19 цента на литър.Бензин 93 е 1.25 КАД~1.65 лв/литърВ Щатите е $2.35 за галон.