11

хюго бос до 8

преди 5 години

Как какво общо имат? Вартоломей е турски гражданин, турчин, турски офицер от турската армия. Чии интереси защитава? Във всеки случай не и на православието. Видяхме го какъв е като беше у нас и беше изгонен позорно.

10

Анонимен

преди 5 години

Прокапа ми свеща от тази фарицейска новина!

9

Анонимен

преди 5 години

В руския Гулаг Църква, Спорт, Туризъм са отдели на КГБ, всичко работи за злото на Света !

8

Анонимен

преди 5 години

Нашите Ченгетата-попове .....ОСТАВАТ СИРАЦИ..ХА,ха,ах,ах,а,а,аа....

7

Анонимен

преди 5 години

Какво общо имаме с Турската православна църква в Истанбул? Те са луди и наричат Истанбул Константинопол. Да отиват да го освобождават и да го прекръстват тогава.

6

Анонимен

преди 5 години

Всички официални църкви в комунистическите държави са превзети от комунистите, несъгласните биват изтикани на страна, заточвани в концлагери или убивани.На Запад официалните църкви са превзети от масониЕдинствените истински църкви са катакомбната църква в Русия, гръцките старостилци (ГОХ) и Руската Православна Задгранична Църква (РПЗЦ) в САЩ.През 994 г. за жалост РПЗЦ също отпада от Православието влизайки в общение с криптоикуменистите на "епископ Фотий" (Росен Сиромахов) от БПСЦ.

5

Анонимен

преди 5 години

Това е Турската православна църква.

4

ХА,ХА,ХАА....УРАААА.

преди 5 години

НАШИЯ СИНОД...ЗАМИНАВА ЗА РУСИЯ!БЪЛГАРИЯ , ТЯСНА ЗА НЕГО БЕШЕ...ХА,ХААААААААААААА..ОТИВА В СИБИР НА ШИРОКО..!

3

Ангел

преди 5 години

Румен Радев излезе ли вече с поздравително обръщение?

2

Анонимен

преди 5 години

Комунистите късат с масоните... уж...Защото Ленин е бил масон 33-та степен, и цялата болшевишка "революция" (преврат) е дело на масоните. Между другото и Керенски е бил масон, затова му дават да напусне Русия и не го убиват.След 1927 г. болшевиките слагат послушният свой митр. Сергий (Страгородски) за глава на МП.В Константинопол малко преди това масоните слагат масона Мелетий (Метаксакис) за патриарх, и той налага новият стил през 1923 г.

1

24/7

преди 5 години

Еее, ама ка да не си разплете човек чорапите след тази новина ?!?