18

Димитрова

преди 5 години

До Анонимен Съвсем правилно!Ами цигарите,алкохола, дрогата... пропушват още от 12-13 годишни, секс правят още от малки - с кого ли не...Как едно време българката е работила на полето,тежък труд, и е раждала 5-10 деца ,здрави и читави???

17

Димитрова

преди 5 години

До do 11Пишете глупости от които личи, колко неграмотни са в здравно отношение българските майки.Природата е измислила начин как да стане раждането, но не ние си знаем по-добре. Глезли ,които споделят глупости в групите в Интернет.По -добре да има здравна просвета и всички майки да минават курсове за подготовка за раждане.

16

Някой

преди 5 години

Да намалим цифрата??? Цифрите са 4 в 6000. А самото 6000 се нарича число.Човек би си помислил, че редактори, които владеят зле езика, ще са наясно поне с математиката, ама не...

15

Анонимен

преди 5 години

До KONSTANTINOWмЪлчи и викай: "Бай бабо да ме не среща.."Сега раждат деца заченатите и родени по времето на чернобилската авария - това е причината!!! И се скрий с тия главни букви

14

Стеф

преди 5 години

До ПепеА ти колко деца роди та се изказваш така ''грамотно''.Всяка жена има право да реши как ще роди.

13

Анонимен

преди 5 години

"Как да намалим цифрата?"Най-напред като научим на какво се казва "цифра" и на какво "число". Очевидно елементарното образование е в основата на калпавата ни държава.

12

do 11

преди 5 години

Да бе, в 21-ви век ще ражда без секцио, добре ли си? Cекциото трябва да е за всеки който иска, за какво е този "напредък" в медицината като ще раждам като едно време без лекар и с една дуня да ми държи ръката за кураж, социалните ви промиват мозъка за да правят икономии на наш гръб, още повече да внасяме и още по-малко услуги да получаваме това е цялата философия.Аз родих на 36, и разбира се че ако не беше със секцио нямаше да го раждам без значение че ще остана без деца. Мързел било, я как обижда р'унгела, стига да има кадърни лекари това е най сигурния начин родилка и дете да оцелеят.

11

xa xa

преди 5 години

ха ха, нова кампания, сега пък за бременните, а то въпроса е пак да се усвоят едни пари от поредните агенции чиято работа е да ти казват че трябва да ядеш екологична храна и много да ходиш и айде парите ги няма а бременната родила недоносено дете, защото причините са съвсем други. Не получава болнични по време на бремеността заради натиска на социално, и от тежката работа и стреса ето ти преждевременно раждане. И много моля вместо да ни харчите парите за безсмислени лекции да се дават за болнични на бременните.

10

Пепе

преди 5 години

И да трябва да се забрани секциото без причина. Жени ако искате да знаете чрез секциото вредите на детето си и на самите вас. Но най-много на детето. При секцио се спира естествения приток на въздух към дробовете на детето. Спрете с тоя мързел бе. Няма нищо по хубави от естественото раждане.

9

Pepe

преди 5 години

Ромки такива онакива и така на татък. Дрън Дрън. Натоварването също не е причина. Много от бременните след 3-и, 4-ти месец лягат вкъщи защото са решили че трябва да марзелуват, че сега им е паднало да си лежат по цял ден което е абсолютно вредно за детето защото храната която ядът вместо да се движи и да отива при детето, тя им се лепи по баджаците и после се оплакват колко едри са станали и не могат да отслабнат и как трудно са родили. Движението и разходките помагат дори за по лесно раждане.

8

Лопе де Вега

преди 5 години

И колко от майките са ***? ("ниската култура на хората е причина за лоши резултати - преждевременните раждания"). Статията си го казва!

7

Анонимен

преди 5 години

Докторе Хаусе ...Всеки ще ражда, както си иска. Ти, като желаеш, раждай си, както можеш.

6

dreb

преди 5 години

Пушене по време на бременността. Натоварване - пътуване, екскурзии, почивки, басейни. Все рискови занимания за бременната.

5

Пет

преди 5 години

А защо не кажат по статистика ..Колко от тези жени пушат цигари и дори като са бременни и пият алкохол, а и като спят с пушачи и пияни...в опушено и замърсена среда...а може и от пияни мъже да са удряне.. че дори и в коремите?! Такава статистика да покажат...българско или...ромско всекидневие

4

читател

преди 5 години

"Как да намалим цифрата?"Най-вече като ромките от *** произход престанат да раждат на 13-14г. , и по-малко да пият!

3

House M.D.

преди 5 години

Преди всичко, жените ги мързи да раждат по нормалния начин. Трябва да се забрани секциото без стоманобетонни причини за него.

2

Анонимен

преди 5 години

За да няма недоносени и болни бебета трябва здравословно хранене на маиката. Да спре цигарите алкохола дрогата и да набляга ха витаминозни храни по възможност от домашната градина на баба и дядо. Щото тези храни в магазините с тези Е-мудулатори разкапват здравето на бременната а бебето ще се роди с дефекти. Тези маики дето опищяха градинката до парламата с дефектните си деца защо не кажат какъв режим са спазвали по време на бременноста си. Едвали са спазвали режим за да родят дефектни деца.

1

Анонимен

преди 5 години

Не вярвам бременна жена да се лекува сама. Но има много причини за преждевременно раждане - ехограф ден през ден, за щяло и нещяло, телефона не пада от ръката през целия ден, непрекъснато пътуване, модерните дрехи, от които им се виждат дупетата и т.н.