110

европеец

преди 16 години

Току-що прочетох, че На България й трябват 100 години, за да настигне старите членки на ЕС, според Калифорнийския университет в Лос Анджелис (UCLA). За сравнение на Румъния и трябват между 45-50 години. Проучването сочи, че в старите членки на Евросъюза заетите в малки и средни предприятия формират 50% от работната сила, докато в Източна Европа този процент е значително по-нисък. В някои страни възлиза на едва 10 на сто. Изводите оставям за вас.Много разнородни са коментарите, провокирани от миньорската стачка. 1. Основното, за което миньорите настояват е промяна в Закона за корпоративното подоходно облагане, което да разреши социалните им разходи като дрехи, храна, премии, да не се облагат с ДОД;2. Отмяна на приетата Наредба за регулиране на средствата за работна заплата в предприятията с над 40 процента държавно и общинско участие за 2007 година; 3. Те настояват пенсионната възраст да не се увеличава над 63 години и да се преразгледа Кодексът за социално осигуряване и наредбата за категоризиране на труда при пенсиониране.Ами това са си доста реални искания, които е нормално да изразят и чрез стачка, като не може по друг начин, та дано ги чуят. Стачките съпътстват точно демократичните режими, а в тоталитарно време не само нямаше стачки, ами и един виц като хората не можеше да разкажеш ... Както и да е. С много от вашите коментари съм за. С това да се работи на ниво и в конкурентна среда, така доказваш своите възможности и познания и се развиваш, стига да се научат и у нас да ценят ТРУДА на всеки работник и специалист.Но верно е също, че огромна част от българските бизнесмени, все гледат да прецакат работниците и специалистите, с осигуровки върху минималната работна заплата и други тънкости, които са известни на по-голямата част от аудиторията. В сфери, като миннодобивната и др. подобни промишлености, нещата стоят малко по-различно. Там условията на труд са изключително трудни и всички онези искания, които поставят работещите там, могат да направят и чрез стачка, (няма как да си ги извоюват поотделно. Темата е дълга .......

109

Българин

преди 16 години

По света има толкова много ядрени оръжия, не се притеснявайте за АЕЦ. Освен това, АЕЦ иман безспорни предимства пред останалите видове ЕЦ, така че...

108

SZ

преди 16 години

Пък като гръмне новата ти АЕц със 1000 човека ще уморим 10 милиноа!!!

107

еф

преди 16 години

Сега е момента да построят АЕЦ- с 1000 човека ще се прави това което сега правят 100,000

106

SZ

преди 16 години

http://***.vbox7.com/play:5d2b3dceОт мястото на събитието

105

tosun bey

преди 16 години

За кой ли път Главътъ показа надмощието си над невъоръжени мирни демостранти.Братя миньори,гледам ви какви мъжаги сте,що не скъсахте дупетата на полицайчетата?

104

Frank

преди 16 години

Полицията дори да беше убила няколко миньори -и какво от това?Мислите ли,че щеше да има някакво разследване и справедлив процес?В България човешкият живот няма никаква стойност!

103

Б.

преди 16 години

Не виждате ли какво става?Управляващите ви насъскват нарочно един срещу друг. И вие като слепци се нахвърляте един срещу друг за дребни неща. Те си следват правилото "Разделяй и владей". Нещата отиват от зле на много зле. Ако сега не се вдигнем да ги пометем, зимата ще е една от най-тежките от 1989 година насам.Прогледнете най-после.

102

KlimBo

преди 16 години

Очаква се още едно увеличение на тока до края на годината. Това от 01.07.2007 беше изпробване на почвата, как ще реагират хората. Доходите си стоят в замразено положение, а цените ще почнат да скачат, като луди. Някой, ако не вярва, пак ще си говорим в края на годината.

101

Наблюдател

преди 16 години

Усещате ли се как се карате излишно? Всичките 100 коментара съдържат нападки към един или друг коментатор... Това значи че целта на тройната коалиция е постигната - хората са разделени и се обвиняват един друг за глупости. Истината е съвсем друга. Всяка професия е важна. Не може да кажете с лека ръка на учител - ми пич, сменяй си професията. Не разбирате ли че човека може, но не иска? Проблемът не е в това кой каква професия има. Всички професии в България не са оценени достойно. Плучаваме 10 пъти по-ниски заплати от нормалните за ЕС, при същите цени, че дори и по-високи за някои стоки и услуги. Обаче управляващата коалиция нарочно подклажда огъня - последното беше с вдигането на заплатите на шофьорите. Това наруши баланса спрямо другите професии и неминуемо води до стачки. Правителството спокойно може да увеличи с 20% всички заплати. На абсолютно всички хора. Но тогава трябва да признае че краде... Така че не се карайте помежду си, а излезте и пометете бандата *** от парламента. Трябва да ви кажа че до зимата ще станем по-зле отколкото бяхме през 1997-***. Време е да спрем нещата в зародиш!П.С. По тези форуми има платени коментатори, които нарочно всяват смут. Не им се връзвайте на манипулациите!

100

малко_дЕте

преди 16 години

те стачкуват, Стара Загора пак е обгазена.... в нашата държава цирка е пълен, представленията са безплатни!а ние сме на 1 ред!!!

99

Наблюдаващата

преди 16 години

Ми аз четох, четох, ядосвах се, радвах се и накрая се хвърлих на двама ви, щото ми се сторихте интересни.

98

преди 16 години

Утре ако пак излязат да блокират и изядат някоя палка пак ще има така че чао, до утре

97

Наблюдаващата

преди 16 години

Знам, душицо. Мина й времето. Чакаме утре да видим какво ще пишат. Айде чао и да поканиш Марианчето :)

96

преди 16 години

Иначе си майтапчийка , разведри нервния преди това спор, повече хора като тебе и ще има по-малко стачки

95

Dо Наблюдаваща

преди 16 години

Не просто статията вече не е главна като стартираш днес.бг и по-малко я виждат

94

Наблюдаващата

преди 16 години

А бе знаех си аз, че трябва да си мълча. Ей на, виж какво стана - отворих си устата и всички замлъкнаха - хихихихи

93

Наблюдаваща

преди 16 години

ОК смених клавиатурата и тази е по нечувствителна, с консенсуса най-вече, ти не разбрах на кое мнение си повече де, но тази тема обаче е по-всеобхватна от много други

92

Наблюдаващата

преди 16 години

Плийз, пиши точките, запетайките и думите правилно, че трудно ти се разбира какво искаш да кажеш. Все пак успях май да схвана и на първото ще ти отговоря, че каквото и да хванеш да обсъждаш, можеш да го обсъждаш часове наред и пак да не ти стигне времето. Що се отнася до това дали имам опит - трябва да уточниш въпроса си, че не схванах в изгарянето ли дали имам опит или в консенсуса ;)

91

Наблюдаваща

преди 16 години

Знае ли човек, не стига да не се изгори от изгращата любов, а и преди това за да се разгори трябва консенсус по спора :) хаха ти имаш ли опит с тези неща?