56

Анонимен

преди 6 години

През последните 10 години хората от България се движат свободно в европа и работят за нормални пари. Естествено е 90% от тези същите хора да изпращат пари до свои близки в България. Никой не ги изкарва тия пари в кочинката българска освен ако не е от подземният свят.

55

шофер

преди 6 години

Статистик да се наричам, първа радост е за мене.Общественото мнение да изкривявам - най-голямата награда. Изобщо кой здравомислещ човек, с не много пари, би ги държал в нашите крадливи банки?

54

Анонимен

преди 6 години

Няма новина! Още бай тато казваше преди 40-50 год: нашенците са факири, получават на месец по 100-200 лв, харчат по 500!

53

То6

преди 6 години

Пак се почна с тези статистики. Е, и аз не го очаквах.

52

я

преди 6 години

па ти бе?! Е това вече не го очаквах...

51

размишления

преди 6 години

защо хората да си държат парите в банките , лихвите гравитират между 0.01 и 0.05 годишно СЕга някой , ако вкара 200 000 лв , да го разбера . Ако имаш 2000/3000 лв , като ти удържат таксите , може да си тръгнеш с по-малко пари от внесенето .Та , който се бои да купува акции / не малко измамници има / , да си слага в бурканчето . Поне да не "тъпче гушите " на банкерите

50

Анонимен

преди 6 години

През последните 10 г.: Харчим повече, отколкото изкарваме!..значи очаквайте скоро пукане на балона, наречен - лихва!

49

az

преди 6 години

Едно е киртака да вземе заем защото няма какво да яде. Друго е киртака да вземе заем за да се плацика на Гърция. Ето това е идиотизъм.

48

Анонимен

преди 6 години

До Некъв кестенАко обичаш, посочи къде е тоя сив сектор? Конкретно- сфера, фирма, дейност!Защото българският алчник последните 7-8 год. прави всичко възможно, за да ти ореже заплатата, да не ти даде почивни дни, да те накара да работиш извънредно, по празници и какво ли не, само и само ДА НЕ ТИ ПЛАТИ, а ти твърдиш, че някой плащал под масата.Сив сектор имаше някога в строителството, вече и то затихна, щото няма финансиране.Сивият сектор е в миналото, ако има тук- там остатъци, те са нищожни.

47

Анонимен

преди 6 години

От 2008г насам не можем да заделим нищо. 3год. МРЗ беше замразена! И това ли се опитвате да прикриете?! Цените растяха стремглаво, доходите- никакви. Нароиха се фирми и фирмички за бързи кредити. Който може емигрира на Запад. Чорбаджиите станаха свръх алчни и брутални точно след 2008г. Властта им позволи да се гаврят с работника и да ограбват труда му. Добре са в Сф и Пловдив. В провинцията- АД. Няма изгледи за подобрение.

46

БЪЛГАРКАТА

преди 6 години

ТОВА НОВ ВИД ПРОПАГАНДА ЛИ Е ЗА ДА ЗАПОЧНЕ БЪЛГАРИНА СКОРОСТНО ДА СПЕСТЯВА В БАНКИТЕ. ДА ИСКА ИМ СЕ АМА НЕ. ЗАТОВА ЛИ БЪРЗАТ С ЕВРОТО ЗА ДА МОГАТ ДА ОТКРАДНАТ СПЕСТЯВАНИЯТА НА ХОРАТА В БАНКИТЕ. ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ 1999 Г. КАКВО НАПРАВИХА С ПАРИТЕ И КОЛКО ХОРА СЪС СПЕСТЕНИ 1000 ЛВ СЕ ОЗОВАХА С НАЛИЧНИ 1 ЛВ. ТОВА ИСКАТ ХАЙДУЦИТЕ ОТГОРЕ А ПЪК ЗА КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ ЩЕ БЪДЕ ЛОТАРИЙНА ПЕЧАЛБА. ЩЕ ИМАТ ДА ДЪЛЖАТ ПОЗНАЙТЕ КОЛКО

45

Анонимен

преди 6 години

много искам да си сложа пари на депозит, ама с тази лихва то файда няма.Ако ги изпия и върна стъклените бутилки на пункт ще изкарам повече....Просто или сам си намираш в какво да ги инвестираш, което ще се води разход или инфлацията ще си ги яде малко по малко.

44

Анонимен

преди 6 години

пак крива статистика ... какво значи да спестяваш? само парите в банка или друг финансов инструмент ли се води спестяване?примерно покупката на недвижимо имещство също е вид спестяване, не по-различно от покупката на ДЦК? Аз си купих къща с кредит в Гърция, която след някоя годинка става моя ... това графа спестявания ли е или разходи? Пари да клеясват в банка не държа.

43

Анонимен

преди 6 години

Само че тези проценти в Швейцария, Дания или Германия са много повече пари, защото взимат много по-големи заплати.

42

Анонимен

преди 6 години

И аз съм така, през последните 10 години , харча повече отколкото изкарвам, средно годишно дефицита е около 7 хил.лв

41

Анонимен

преди 6 години

Нормално. Заплатите са мръднали с по 100-200 лева за 7-8 години, освен ако не вярвате на нереалистичните статистики на контролирани от министерствата институции.Ама цените си се покачват.

40

Анонимен

преди 6 години

"Кой пусна дявола в рая, за да изкуши ***"-намерете си сами от къде е цитатът, само ще кажа че според МОТ, този автор трябвало да отпаднуе от програмите в у-ще.Всяка една империя е градена върху простолюдието, което мразите и без което не можете, защото ако народът реши ще ви срине и вашата денонощна работа е да не допускате това, нито знанието за него.

39

Унуфри

преди 6 години

"Спестяват" корумпирани чиновници. Чиновника няма културата да инвестира. Той знае само да взима рушвети. Повечето са толкова убедени в недосегаемоста си, че даже "спестяват" в български банки. Всички виждаме по улиците 20 годишни с автомобили за 200 000. Мислите, че са деца на бизнесмени. Не, това са деца на държавни служители с официални заплати 1000 - 2000 лв.. Работещия човек не може да спестява, а истинските бизнесмени реинвестират.

38

Анонимен

преди 6 години

Говорят си Меркел, Макрон и Бате.-При нас в Германия за приличен живот са нужни 1500 Евро. Хората изкарват по около 2000. Какво правят с останалите 500, не ни интересува.-При нас във Франция трябват 1500 Евро, заплатите започват от 2000. За какво харчат останалите 500, не е наша грижа.-При нас в България за живот трябват 1000 лева, хората изкарват по 500. От къде взимат останалите 500, нас не ни интересува.Та толкова по въпроса със стандарта на българите.

37

герберастки сметки

преди 6 години

герберастки сметки без кръчмар. колко е 5% от 600-700 лева и колко е 5% от 5000 евро заплата ? Герберастите винаги мерят неправилното, и само те си вярват. Като средната заплата ... 2 мил българи взимат 700 лв 100 000 взимат 2500 + средна заплата Бойче смята 2500+700 и дели нна 2 средна заплата 1500, ама какво е съотношението ? В училище казвахме не давай задните части когато мери .......