отровите най-много са в изкуствените торове, за да оцелее човечеството трябва да се спре производството на торове.Торовете тровят земята, водите и хората и животните.Да се спрат и пестицидите, които отровиха почти всички животни в полетата ни, нямавече зайци, сърни в нивите, птици в горите, риба в реките.Химията е виновна за товасъстояние на земята, да се спре торенето на нивите, да се спрат пестицидите.
Е-300 е аскорбинова киселина (вит.С). Всички знаем за ползата от това съединение. Но...Е-300 бе обявено за канцероген! Защо ли? От много ум и самонадеяност на псевдопреводач, слабограмотен ***. Вит.С участва в биохимичен цикъл наречен "Цикъл на Кребс" - на името на открилия го велик немски биохимик Ханс Кребс. Но кребс на немски значи рак и оттук започва галиматията. Завършвам с: плашете се само от лошите "Е"-та!
"Е" означава порядък в номенклатурата на веществата, които използваме в практиката. Т.е. много полезно нещо - ред, порядък, лесна ориентировка. Около нас и в храната ни има полезни и вредни вещества с всички възможни преходи. И тъй като при капитализманай-важното е печалбата, в храната ни попадат разни вредни "Е"-та. Оттам и ответната реакция на потребителите - страх, недоверие. Добре поне, когато на опаковките се отбелязва съдържанието. Този страх от Е-тата често е несъстоятелен.Пример - Е-300
Отглеждайте си чисти плодове и зеленчуци, дори ако имате само 100 кв. метра земя.Хем ще ви е вкусно, хем ще се поразкършите, ще бъдете дори щастливи, като хапнете собствено отгледани домат или ябълка.
Вече не знаем нито каква е храната която консумираме, нито водата и другите напитки които пиеме, нито въздуха който дишаме, нито "лекарствата" с които ни "лекуват"!Вредните отклонения и мутации в организмите нарастват лавинообразно, явно твърдо са решили до края на този век да снижат численоста на населението на планетата ни да Един Милиард!
Статията (и продължението в Пулс) кърти.Няма начин да вкараш в каквато и да било храна опасно количество амониев хлорид защото ОТВРАТИТЕЛНО ще мирише на амоняк много преди да стигне опасна концентрация.
replay житцето преди 43 минутиНяма да се учудя ако утре това вещество KCN наречено циан калий бъде разрешен да се влага в храните както и сярната киселина разбира се.Нали всичко в малки количества не било вредно.Не се коси. Специализираните отрови се внасят в ранна детска възраст чрез ваксините. Там даже и олово и живак има!Хайде наздраве!
Всички вредни Е-та погълнати през млада възраст дават отражения след 30-тата година и после започваш да се чудиш к'во аджаба стана със здравето ми до вчера нищо ми нямаше и изведнъж болест след болест.Вече няма напълно здрави хора всеки влачи със себе си някоя или няколко болести.Една от причините са тия вредни добавки.С времето става натрупване и ето ви болест.
Покрай европейската сертификация на вещества, които присъстват в храните започна някаква истерия от куцо и сакато, само и само да блесне.За да "набухнат" някои продукти се слагат основно амониеви соли, хидроген карбонати (сода), фосфати, и киселини - лимонена, винена (тартарат), ябълчна (малат).Незнайно защо се стига до някакви истерии, когато се споменат дадените вещества.По-важното е те да са в количества, които са регламентирани от законодателството.Иначе всеки си слага на око от тях.
в най-обикновената ябълка има 26 Е-та, в банана пак толкова, в броколите мисля, че бяха около 14. Всичко е Е-та, всичко е класифицирано. Не разбирам защо е това мрънкане. Има добри Е-та, има и вредни. Вредните са забранени да се влагат. Какво толкова има, та се раздухва темата.
Няма да се учудя ако утре това вещество KCN наречено циан калий бъде разрешен да се влага в храните както и сярната киселина разбира се.Нали всичко в малки количества не било вредно.Хранителната индустрия върви ръка за ръка с фармацевтичната-ядеш *** разболяваш се купуваш лекарства в повечето случаи до живот,а те пък от своя страна те убиват много бавно.
До Анонимен 6Това, че нещо е ползвано в батерии, не значи, че е вредно в храната. :D Даже е смехотворно - в батериите има и вода. Батерия можеш да направиш и с лимони...Нишадър се купува в аптека, народната медицина го прилага при упорити гнойни ангини в количества, хилядократни на това, което се ползва като подобрител на печенето на хранителни продутки. Като цяло - не разбирам каква е целта на статията, освен да блесне някой коментар с бисер за батерии...
през 1940-те на миналия век това обозначеното Е510 са го ползвали в батериите и сухите акумулатори. сега ни го слагат в храната.
Екологично чистата храна и на Запад е измама. Идва основно от Китай и Южна Америка от страни с гигантска корупция, а контрол от западна страна на практика няма. В по-скъпите екологични продукти понякога намират даже повече отрови, отколкото в обикновените.
Така нарачените Е-та са сигнатури на европейската агенция за безопастност на храните, така че моля джурналистите от днес.бг да обяснят как Е510 "не фигурира в групата на официално одобрените добавки към храната за ползване в Европейския съюз"?
На Запад можеш да си купиш и екологично чиста храна, но тя струва по-скъпо от тази, която съдържа каква ли не химия.Тук обаче откъде да намериш екологично чисти продукти, освен ако сам не си ги отглеждаш?
Какво значи Е510 на етикета на храните?