19

Анонимен

преди 6 години

Играта е ясна. Пучдемон да не пострада изчезна и сега чрез активисти бутат гражданите и чакат да направят бунт. Обаче тоя път ще пострадат много. Убеден съм че ще пратят и армията там другата седмица . Предният бой ще им се види само лек шамар. Не са готови да водят тази война.

18

Анонимен

преди 6 години

До 25 Чети история ,били са графство Каталуния ,преди обединението с Кастилия и Арагон и създаването на Испания.

17

юбералес

преди 6 години

До АнонименБили са самостоятелна държава под името Арагон. През 15 век Арагон и Кастилия(Мадрид) се обединяват в нова държава - Испания.

16

Анонимен

преди 6 години

Крим никой не го е задържал - там живеят 99% руснаци....Викаш зелените човечета бяха там заради останалите 1%.

15

Каталуния

преди 6 години

Ще извоюва своята свобода,за разлика от България,която не може да съществува,ако не е под робство.

14

Анонимен

преди 6 години

Е пък като са толкова велики каталунците защо за цялата си история веднъж не са били самостоятелна държава?

13

Смях

преди 6 години

Тука има тоталните некадърници, смесващи нямащите нищо общо, ама нищо общо региони Каталуния, Косово и Крим. Да сравняваш Каталуня с Косово е върхът на глупостта.

12

до 17

преди 6 години

Не му обръщай внимание той взел вечерната доза и е неадекватен

11

до 16

преди 6 години

Крим никой не го е задържал - там живеят 99% руснаци.И постановката ви, че Путин бил влязъл с войска там е жива ***-отщ-ина.Просто хората не искаха да ги тъпчат фашисти като Порошенко.

10

до 7

преди 6 години

Значи според теб русофилите нямат право на свобода и самоопределение.Само зоросоидите, такка ли ?Ами ти тогава си завършен комунист бе !Всеки човек има право на самоопределение, но ЕС разрешава само на тези, които им изнася - като на Косово например.

9

Анонимен

преди 6 години

Не може да задържиш някой със бой и заплахи . Това е варварство . ...Mоже, може. Виж как бе задържан Крим!

8

Веднага се...

преди 6 години

...появи пълен, тотален кре.тен, който гордо обяви кастилеца Сервантес за.....каталунец...Не е истина само какви пуя.ци важничат из нета!

7

ХАЙЛ Доналд Туск

преди 6 години

" СВОБОДАТА ИЛИ САЛАМА" ГА СЪЗДАДОХА И СА ПОДПИСВАХА ЗА НОВОТО СССР 2 -ЕС ,НЕ РЕВАХА . Свободата я видяха вече какво е - с тупалките по главата ... който не слуша и иска да се чупи от Брюксел ще яде бой и няма да яде и продава стоки . Мислите си че сте свободни , не сте , вие сте роби на капитал- соц -хо ... мо се ...кс ... уа ли ....зъма! Айде пейте деца ,пейте , "Одата на глупостта ". ВИЕ НИ ПРИНАДЛЕЖИТЕ !

6

А де

преди 6 години

Така става, когато погазваш законите и позволяваш на група некъпани антикапиталисти да те водят за носа. Найдоброто, което може да се случи на каталунците, е връщането на демокрацията чрез прилагането на член 155 от испанската конституция.

5

Анонимен

преди 6 години

Трогателно е когато русофили разсъждават на тема свобода и самоопределение.

4

до 5

преди 6 години

Не забравай че и испанската история е фалшифицирана също като българската.И там си имат един Шибидар Санчес.

3

Анонимен

преди 6 години

Въпреки че специално докараните от Мадрид, облечени в полицейски униформи садисти, удавиха в кръв мирния протест в Барселона, един ден Каталуня ще бъде свободна.Никой не може да спре порива към свобода на народа.

2

Анонимен

преди 6 години

Катулнците няма да простят зверствата от последните дни на испанците .Не може да задържиш някой със бой и заплахи . Това е варварство . Сега и тези които са се двоумили и те ще са против Испания . Процесът е тръгнал , няма спирка . Каталуния ще поеме по своя път на независимост .

1

Анонимен

преди 6 години

Свободата Санчо е на върха на копието.Може би много българи не знаят че световноизвесният Мигел де Сервантес, също е каталунец.