28

Анонимен

преди 6 години

Никой няма да се бори с корупцията , ще замайват само електората както е ствало 27 не веднъж. Целият ни преход е корумпиран без нито един осъден и пуснат в пандиза. Крадоха всички , колкото беха на по високо толкова по на дълбоко от кацата с меда.

27

Helleborus

преди 6 години

За почтените хора, каквито със сигурност има в тези партии, такава служба не само не е заплаха, но е от полза, защото ще ги освободи от търтеите, които им пречат. Знаем, че обикновено почтените не се издигат на високо, в момента, в който ги усетят, че имат някакви принципни позиции и характер, че може да не са на сто процента лоялни и да пазят омертата, кариерата им спира до там. Предполагам, че и те се задушават сред толкова корупция, тарикатът винаги се натъква на по-голям тарикат и от него.

26

Helleborus

преди 6 години

Само по този начин може да се съберат неопровержими доказателства, които безпрепятствено да минат и през съд. Единственият начин да не се разбере какво правиш е да не го казваш на никой. Няма друг начин. Разследвания от такъв мащаб ще бъдат атакувани и лесно спрени, ако се придвижват от случайни хора, които не могат да противостоят на натиск, включително от шефовете си. Всички държави имат такива специализирани звена, с висока степен на секретност и без участие на останалите служби.

25

Helleborus

преди 6 години

Когато се разследва корупцията по високите места, ключовият момент е тайната и секретността. Такива разследвания не могат да пътуват от бюро на бюро по установения ред. Да, вярно е, че един агент няма всички компетенции, но Шерлок Холмс може да си има и доктор Уотсън. Искам да кажа, че е редно да работи един детектив по един случай и той може да си има екип, както и да търси подкрепа от други институции, които да му съдействат. Но без да бъде длъжен да издава детайлите по разследването.

24

Helleborus

преди 6 години

Тази сутрин изслушах майката на нацията и ми се изясни, че наистина никой с такъв поглед не може да се бори с корупцията. Според нея, тази борба не може да се различава по нищо от нашата борба и трябва да включва системата, която ние използваме. Когато за да доведем едно дело до край, ползваме полиция, съд и прокуратура и където случаят ни се развява по случайни бюра в много служби и все някъде ще се натъкне на недоброжелатели или корумпирани служители. Все някой там ще се поддаде на натиск.

23

Анонимен

преди 6 години

Щом и Валерия Велева - Доганова вреши срещу Президента в синхрон с Десен Харизанов сутринта по телевизиите, значи статуквото е малко обезпокоено.Само малко.Те си командват парада и Тиквака го приема. Бе не знам дали беше Харизанов или Тома Биков.Трудно ги различавам, единия знам, че се бръсне ката ден.

22

Анонимен

преди 6 години

Много добра идея, но живеем в Бг, където добрите идеи свършват с трагедии.Да си представим само: Поредният антикорупционен орган - искат да го направят абсолютно независим и безконтролен. Дотук добре, но така давате власт за гонене на вещици на един безконтролен орган - той да коли и да беси. Помним Филчев. Помним и други безконтролни главни прокурори. И после? В съда всичко пада и обвиненият става чист като момина сълза, но междувременно са изгоряли доста хора, съсипан бизнес и т.н....

21

Анонимен

преди 6 години

Какъвто и антикорупционен орган да се направи, той ще събере доказателства, ще арестува съответния газилукчо, ще му предяви обвинение и... ще го предаде на...Хайде, познайте на кого ще го предаде?На СЪДА. И в съда - таковал съм ти антикорупционния орган, таковал съм ти доказателствата - "тестът е валиден, а Жорко е невинен" ;-)НЕ НИ ТРЯБВА НОВ АНТИКОРУПЦИОНЕН ОРГАН, ВЕЧЕ СИ ИМАМЕ НЯКОЛКО. ТРЯБВА НИ СПРАВЕДЛИВ И РАБОТЕЩ СЪД.

20

OMG_Lucker

преди 6 години

Ясно, няма "политическа" (разбирайте мафиотска) воля да се направи нещо по най- наболелия въпрос в Бг- ликвидиране (или поне ограничаване) на корупцията. Всъщност най- логичния завършек беше това- та кой би си вкарал автогол сам да създаде орган, който след това да му разследва машинациите и гешефтите?

19

Анонимен

преди 6 години

Ако преборим корупцията от какво ще живеят политици , депутати , управляващи. Тогава ще има глад за депутати и управляващи. То с една депутатска заплата живее ли се? Гледайте филма " Диамантената ръка"....

18

Анонимен

преди 6 години

В Киев сега се е събрал многохиляден протестен митинг срещу корупцията в Украйна.И то при положение, че едва ли тяхната корупция е по-голяма от нашата.А ние какво правим? Спим си в къщи на топличко в леглата.

17

Анонимен

преди 6 години

Мляскащия така наречен президент, съвсем свали значението на президентската институция.

16

Аз

преди 6 години

Отново идва поредният " Златанов" - отново силните на деня ще определят кой да се " удари", кой да се провери и резултатите отново ще са нулеви! Крайно време е някой да хвърли камък в това блато, наречено парламент и политически партии, но явно пак ще се размине - както и да го увъртат управляващите , истината е една - СТРАХУВАТ СЕ, защото всички са оплетени в огромни далавери! А НАРОДЪТ има " право" САМО да мълчи и да плаща данъци, за да хрантутим тези безделници и мошеници - и в НС, и партиите

15

Анонимен

преди 6 години

Уважаеми политици не смятате ли, че народът трябва да избере анти корупционния орган? А не да сложите орган, който е угоден само на вас без значение дали сте управляващи или опозиция.

14

Анонимен

преди 6 години

(п)Резидентът ще изтреби корупцията, как кой? С новите изтребители.

13

Анонимен

преди 6 години

Нещо много му тесничко костюмчето на Суджука. Много е приел с власт.

12

Анонимен

преди 6 години

Борисов, Пеевски и Цацаров.Тримата Шишковци - те ще преборят корупцията.Няма начин просто.

11

Анонимен

преди 6 години

Борисов, Пеевски и Цацаров.Тримата Шишковци - те ще преборят корупцията.Няма начин просто.

10

Анонимен

преди 6 години

Такава жалка и обречена страна сме, че нямам думи! Как ще оставиш в ръцете на мафиоти, да правят орган да се бори срещу тях!? Това е абсурдно. Кой ще си върже сам въжето? Няма спасение за България вече. Единственият начин е да се назначи служебно правителство от Европа, в което да е забранено да се доближават българи до властта. Нито един българин. Защото в ръцете на българи, България изчезва. Ние сме крадливо и корумпирано племе и срам за дедите ни

9

Анонимен

преди 6 години

У нас корупцията може да я пребори само един нов Пиночет