40

Анонимен

преди 6 години

Ами щом мамалигите искат Молдова трябва да ни компенсират със Северна Добруджа. Едно време те са искали териториална компенсация при Балканската война.

39

Стоянов

преди 6 години

Румъния се създава от дунавските княжества Влашко и Молдова, а днешна Молдова е наследник на Малдавска СССР, чиято територия Съветите окупират 1940 г.

38

Един

преди 6 години

Начи, да го вземат тоя от Румъния, ние пък ще им дадем Роско и да я оправят най-сетне тая Молдова!

37

чочо

преди 6 години

Сорос дари милиони на фондация "Отворено общество" и кучетата излязоха на предни позиции да лаят и да разтурват де що може. Разтуриха Украйна, сега явно наред е Молдова. Да ги пази Бог! ... като не мога да те ударя, ще бия слабите ти роднини и приятели, докато те заболи теб ....

36

кротко

преди 6 години

Попаднах на обсебен от черен дух масов убиец първи премиер на Молдавия/след 1990/ към 2012 година все още беше опасен ..Вижте на снимки и филми кога е бил обсебен ..СЛед 1993 година Молдавия започва да дава Благодат на цяла Румъния до Унгария и река Дунав на юг.

35

ВНимателно

преди 6 години

В МОлдавия пишат на кирилица от 10 век /част от ХАнство БЪлгария / .През 1991 година набутани на власт в Кишинев въвеждат задължителна латиница,следва остър конфликт с много жертви с приднестровието.Тогава през 1991 година Молдавия бе нападната от пронинакли през разломи тннихилисти масови убиици.Същите бяха обсебили Румъния след 1979 година.ДО 1992 година над цяла Румъния имаше тежко увредено биосферно поле.Това са нагли престъпници прогонени от Русия с разрушаване на старите църкви

34

Внимателно

преди 6 години

Молдавия охранява границата на Балканите с Азия .Источно живеят Украинци които пазят Европа от проникващи нагли нашественици и духове недопустими за повърхноста вкл бесове,таласъми,хохоли,караконджули и ..Има много красиви сексапилни човешки майки потомки на полубогини.НАркомани в Киев са увредили тежко охраната на Украйна забранявайки женитбите на цъфнали девойки/вижте красавици с венче на главата...

33

В МОлдавия на руски

преди 6 години

МНого внимателно с МОлдавия со столица КИшинев.Това е една Важна братска република охраняваща Важен регион.Там охраната от хора ползва Руския език за общо лечебно биосферно поле.НА молдовански минават при засичане на инфразвуци от планината Вранча , на БЪлгарски говорят масово около региона на делтата на река Дунав.Не е редно да се преселват хора от Сегашна Румъния ..

32

Дедо Гого

преди 6 години

Крайно време е НЯКОЙ да каже твърдо на разни психари на север и на юг от България, че корекции на граници няма да има !

31

Анонимен

преди 6 години

Когато е имало Молдова, не е имало и Влашко княжество . И отвъд Дунава са пишели на Кирилица . А в църквите службите и книгите са на славянски до преди 160- 170- години . ,когата вече се,, извайва ,,румънският етнос .

30

Анонимен

преди 6 години

Тоя е с 1 % рейтинг в Румъния.

29

Анонимен

преди 6 години

ТУК ЕДИН ШОП- КРЕЕТЕН ДРАСКА ЛИ ДРАСКА НЕУМОРНО КОМЕНТАРИ ЗА ДА ПРИПЕЧЕЛИ ЖАЛКИЯ СИ ХОНОРАР, А ВИЕ ДАЖЕ МУ ОБРЪЩАТЕ ВНИМАНИЕ.

28

Анонимен

преди 6 години

Населението на източна молдова е абсолютно същото като населението на западна молдова. И на двете места живеята румънци. Комунистите опитаха да създадат поредната измислена нация.

27

don

преди 6 години

В южна Молдова Тараклийски район или наречената Бесарабска част живеят етнически българи . Но в тази част исторически е доказано че е бил онгъла на хан Аспарух .Всяка година там прави архиологически проучвания шефа на историческия музей в Силистра.. Молдовците казват че Румъния е изкуствено създадена държава.Този стана президент на Румъния с гласовете от Молдова.Молдова е по стара държава от РумънияРумънци и Украинци искат да си я разделят.

26

Симеон Димитров

преди 6 години

До Анонимен, на всеки му идват *** мисли в главата , умните просто не ги пишат.Този е Саакашвили-2. Изритани от собствената си страна търсят реализация някъде другаде. Басеско е поредния политически ***. Обединение не може да има защото исторически Молдова възниква по рано от Румъния, а ако някой ще се присъединява то по скоро Румъния трябва да се присъедини към Молдова а не обратното. Само трябва да напусне ЕС и да не се казва вече Румъния, а Молдования.

25

Анонимен

преди 6 години

"Унире" със сигурност няма да допуснат съветските отговорни деятели, а Бъсеската най-много да получи "уринаре" върху тимберицата, ако продължи да ги ръси такива.

24

Даме Груев

преди 6 години

А Бившата Югорепублика Македония кога?! Се изчекаафме!

23

Додо

преди 6 години

Бъсеската добре я е замислил за "унире" с Молдовската Съветска Соц. Република, но питал ли е един нисичък офицер от КГБ-то, дето носи 36-ти номер ципеле на високи токчета дали е съгласен и изобщо, какво мислим по темата?!

22

Iv

преди 6 години

То и Кипър тръгна да се обединява с Гърция и сега е на парчета.

21

33

преди 6 години

Ако Молдова тръгне да се обединява с Румъния ще се разпадне на части и никой не може да го спре.