13

Анонимен

преди 6 години

То и там вече презастрояват! Най-добре си е в къща в покрайнините!

12

Анонимен

преди 6 години

аз си мисля че ако инвеститора види друг парцел ще вземе И него.с текущата цена на имотите, каквото и да застрои, колкото и некачествено да е пак ще се купи и ще е на печалба.=> всеки парцел е златен за тях.Въпроса е къде е държавата, къде е градоустройственият план.и най вече- защо на мен никой не ми е върнал някой имот точно под парламента примерно да се падне? или на някоя нова метростанция, ей така за късмет.

11

аз

преди 6 години

До АнонименНе и когато целта е изпира... - така, де - "превъртането" на "едни пари" с неясен произход.

10

ivan

преди 6 години

До Бирено мечеОсъзнавам защото от 4 години работя в този квартал и познавам всичките му жители почти.Пенсионери живеещи на по 120м2 апартаменти сами и само се оплакват че нямат пари,а взимат по два -три наема .Всичките са бивши партийни фунционери с червени книжки.

9

ivan

преди 6 години

Въпросния квартал е населен с бивши членове на БКП и техните деца.Повечето жители там са с по 2-3 апартамента и само лапат наеми.Поради това трудно се намират и жилища и за покупка и за наем.Няма нищо лошо да се строи там ,за да могат и млади семейства да имат достъп до нови домове .

8

няма значение

преди 6 години

До Анонимен 9Вероятно наличният терен е придобит от общината в замяна на 2 гарсониери в "Дружба" и строителят няма ангажимент да обезщетява собственици с 20-25 %, та затова...

7

Анонимен

преди 6 години

Ами нали гласувате за Фандъкова. Сега защо квичите.

6

Анонимен

преди 6 години

Гледам го от всички аспекти и сметката все не ми излиза.Инвеститора вместо да плаща за глупости ,защо просто не си намери друг парцел и да реализира намеренията си?Като имаш пари за 11 етажен блок ,едва ли намирането на терен е толкова скъпо и сложно.Не е ли загубил достатъчно ,че да продължава да налива пари.Строенето доколкото си спомням,имаше печалба ако реализираш бързи продажби.

5

Иван Пешев

преди 6 години

Ами строителя не го ли е страх от палеж на техниката докога ще го пази агитката, като ги знам какви са дисциплинирани едва ли ще е сериозна охрана.

4

гербист-столичан

преди 6 години

Ние си имаме закони, теренът отдавна е частен и на него може да се строи. Все пак не върви да имаме площадка на частен терен, в смисъл собственикът си е в правото си да си загради терена и да си го ползва, не е редно да искаме ние да ползваме терена след като той отдавна не е общински.

3

Анонимен

преди 6 години

Трябва да се намерят пари за фининсиране на следващите избори за да спечелят правилните хора. Какъв по-добър, бърз и чист начин от построяването на един блок. На никой не му пука за децата. И за това скоро на тази територия деца няма да се раждат.

2

aa

преди 6 години

Коя е градинката в Гео Милев че не се сещам точно вмомента. Като гледа и статията е доста описателна

1

прованс

преди 6 години

ето така трябва да се защитават интересите - излизаш и протестираш, в прованса може да вземем пример-браво на софиянци!