Снимка: Bulgaria ON AIR

Жители на столичния квартал "Гео Милев" отново излязоха на протест заради планове за застрояването на детска площадка. Проблемът със спорния терен е от години, оплакаха се те, а демонстрацията е провокирана от разположена строителна техника на мястото.

"Казусът стартира още по времето на бившата общинска администрация, която оказваше пълна подкрепа на инвеститора да започне строеж на 11-етажен блок на мястото на площадката и обяви детските съоръжения за опасни. Бяха изкоренени над 30 дървета, въпреки забраната на Дирекция Зелена система, споделиха протестиращите.

Те посочиха, че през 2014 година са били подпалени три коли на хора, които активно участват в демонстрациите, а жертвите на посегателството са уверени, че палежите са във връзка с тяхното недоволство.

Пред Bulgaria ON AIR те разказаха, че по това време от фирмата-собственик са наели за охрана на техниката в обекта представители на футболна агитка и са убедени, че именно въпросните фенове са отговорни за палежите.

През 2011 година е било издадено разрешение за стоеж и собственикът е имал право да се разпорежда с инфраструктурата в него. По-късно обаче то е било отменено от ДНСК, а инвеститорът е завел дело.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase