372

Анонимен

преди 6 години

До риторичноЗнам, знам, вие в София сте високо интелигентни, ходите на опера, два пъти в седмицата на театър-кеф ти в Народния, кеф ти Зад канала, четете модерна литература, току що купена, следите изложбите, концертите в зала България, гледате концептуални филми... Така ли е? Май го избих на фантастика,а?

371

Анонимен

преди 6 години

Ами, дайте ми адрес, ще ви поканя на гости. И с Павчо ще ви запозная. Оказа се компютърен специалист, живее тук и работи оттук. Много е трудолюбив и печели много.

370

риторично :)

преди 6 години

До СофиянкаОффф! Това селско театро тип "читалищна самодейност" между Софианка и Ловчанлия го разигравайте някъде другаде. Ние не кълвем на толкова елементарни схеми.

369

Анонимен

преди 6 години

Аз съм роден в София, къщата и досега стои, на бул Македония 48, точно на Рески паметник. Бях на 28 г. когато ми върнаха имотите на дядовците ми, също софиянци. И тогава се заселих в това райско кътче със семейството си. Един път в месеца идвам в София да си събера наемите от реституираните си имоти - магазини и апартаменти.Повярвайте ми, всичките ми наематели са бир парчета софиянци, все съм се чудил как така поколения наред не са построили поне по един дом. Павчовци.

368

Шоп с едър топ

преди 6 години

Мосю Дьо Провансал, това за "Павчо" някаква проза ли е, героика, или нАучна фантастика?

367

Анонимен

преди 6 години

Павчо започна ремонта на къщата. Надницата на майсторите по тези места е 80 лв., но опитъп им подсказа да му поискат 200. И Павчо ги даде. После всички се тюхкаха, че са му взели малко.А мястото наистина е приказно.

366

Софиянка

преди 6 години

До Ловчанлия: Браво! Дано повече провинциалисти да постъпят като Вас! Стойте си по родните си места и ги развивайте! Така и ние ще можем да се насладим на града си, който от пренаселването си в последните 20 години е напълно неразпознаваем! А вие по родните си места ще имате по-добър живот със сигурност, далече от трафика, мръсотията, високите цени на стоки и услуги и наема, който ви изяжда минимум 50% от заплатата!

365

Анонимен

преди 6 години

Живея в провинцията в прекрасно вилно селище с отлични комуникации, благоустроено . Много интелигентни хора живеят тук, има и трийсетина местни, които много ни помагат. Остана за продажба само една стара къща. Собственикът искаше 20000, после намали и стигна до пет. Беше порутена. Дойде един софиянец и много я хареса. После като разбрахме колко е платил, ахнахме. Собственикът каза: щях да му кажа 5000, ама нещо ме дръпна за езика и казах 50000. И той платил. Нарекохме го Павчо ( от паве).

364

Анонимен

преди 6 години

Знаем Освобождението какво население завари в София_______Повечето градове в Османската империя са били такива пич, с много малки изключения,ако си мислиш че другите градове по нашите земи са били по читави жестоко се лъжеш, не случайно по това време Цариград е бил наричан най-големия български град щото в него са живеели над 30 хиляди българи, повече от който и да е град по нашите земи

363

риторично :)

преди 6 години

До ЛовчанлияПогребален агент ли работиш? Щото казаха, че в Ловеч това било най- печелившия бизнес.

362

Сойка Просмехулница

преди 6 години

Как може да сте сигурен, че някой е от провинцията, ако нямате възможността да ги чуете как приказват: ами ето ви изпитан метод: поглеждате им фейсбук профила (100% от провинциалистите има "задължичилну" фейсбук профил, и ако там на "about" -a им пише "lives in Sofia", но в същото време графата "from" oтсъства (защото селчовците се срамуват да напишат отдйе са, пък и ги е срам да напишат, че са от София, да не им се смеят познатите) то със 100% си имате работа с провинциалист!

361

Анонимен

преди 6 години

Вярно е ! - в Германия дневната надница е по-малка от месечната Ви заплата.

360

Анонимен

преди 6 години

Те повечето софиянци още пазят беневреците на дядовците си.София стана европейски град, благодарение на интелигенцията от провинцията. Знаем Освобождението какво население завари в София, Иречек много картинно го е описал.Шопски аристократи, знаели как се слагат приборите...

359

Ловчанлия

преди 6 години

Ето аз например, имигрирах от Ловеч в София, живях там 5 години и сега преди година си се върнах обратно в Ловеч! Верно, по-малко пари получавам, но пък качеството ми на живот е по-високо! В Ловеч живея в бащината си къща и не плащам нито 400лв наем, нито карта за метрото, нито давам по 250лв на месец за храна - нашите имат градинка, кокошчици, пуйки и прасенци! Няма нито трафик, нито отровни газове по улиците от 30 годишни дизеляци, както е в София! Приберете се по родните си места! За добро е!

358

Анонимен

преди 6 години

Значи вече сме богати ! - интересно как така още не сме разбрали.България вече е страната на неограничените възможности ! - още съвсем малко и света ще ни завижда.Exxxxx , добре че не избягах,сега ще почне един ЖИВОТ по МЕД И МАСЛО !!!

357

Анонимен

преди 6 години

по това се познават пишман софиянците, кръстоса ли ножа и вилицата като се наплюска, значи ие от сиело :)

356

Анонимен

преди 6 години

Average wages by EU member states 2015EU - ?1441Bulgaria - ? 361__________Всичко останало са празни приказки, както и да смятате няма как да докарате за София средна заплата от над 1441 евро

355

Тошо Сланината

преди 6 години

Престанете да пишете такива отвратителни статии, иде ми да повърна след като я прочетох! И без това куцо, кьораво и сакато се дотътри в София, с вашите статии и последния мякащ мухикан от Каспичан, Пордим и Тутракан ще се вдигне и ще се изсипе в София! Аман! Вече по Витошка нормална реч не може да се чуе, само мякащи като котета селчовци! Вместо да се върне софийското гражданство, вие пишете статии да стимулирате превръщането на София в пренаселена ***! Аман вече! Селчовци, стойте си на село!

354

Анонимен

преди 6 години

Провинцията гризна дървото и взе да злобее срещу Софиянец

353

Анонимен

преди 6 години

До Софиянецабе кой знае и ти от кое село си и кръстосваш ножа и вилицата като се нарупаш в пицарията :)