68

Анонимен

преди 6 години

Пиша ти от "чужбината"..говоря 6 езика и съм видял половин свят. И на теб ти пожелавам да се разходиш, отвори си очите , но си затвори устата, че е прекалено голяма :)А иначе, да, има си "специфики", но хората не дебнат турист-дивеч като в България. Даже са снизходителни ако е ясно, че е неволно, както е в случая.

67

Анонимен

преди 6 години

А КОНТРОЛЬОРИТЕ, КАТО ВИДЯТ, ЧЕ ИМА РОМИ В ТРАМВАЯ И БЪРЗАТ ДА СЛАЗАТ.

66

jkl

преди 6 години

В Италия и в други евространи билетите се дупчат в рейса и незнанието не те оправдава. Лесно му се е разминало, че само са го свалили, щото в Италия и глобата е солена- 50 евро. Така че няма какво да се възмущават социалните мрежи. Дори ако не им работи машинката, си длъжен да си напишеш с химикал отзад на билетчето часът на качване, защото там също важи и за час. И на нас ни се виждаше нечестно, даже едни българи обжалваха глобата, но после платиха и разходите по обжалването.

65

До 66

преди 6 години

Абъ тъпчо, кой не е излизал, май ти от село не си мърдал. Какво е дупченето къде няма никакво значение. Всяка държава си има някакви правила и специфики, има големи тъпотии и на запад и на изток, навсякъде си има специфики и ти като чужденец си длъжен да спазваш правилата на държавата, в която си, независимо дали ти харесват, странни са ти или не. Незнанието им също не те оправдава.*** си като ***, ако това не можеш да го проумееш.

64

Анонимен

преди 6 години

Ха ха не бил глобен. Не бил глобен за държавата, защото разписка не му е дадена. Кой знае колко е смъкнал контрольорът....Японецът напълно ошашавен, с неразбиращ го "орган на реда" е извадил петдесетолевката и прилежно е платил "глобата" ...Не ни ги разправяйте на нас тия, ние се знаем "матряла".....

63

Loyko

преди 6 години

Kolko bulgari sa bili v Japan i sa polzvali gradski transport.Razlikata e ot nebeto do zemiata.Tam se plashta bilet za izminatoto rastojanie ,ot spirka do spirka i cenata e razlichna.Tezi perforatori ot minalija vek e rezil za Bulgaria.Dobre e ,che ne znaem kolko sme daleche ot sveta,inache shte se gramnem...

62

до анонимен 61

преди 6 години

Това, че не си излизал никъде в чужбина не значи, че другите са поатоци. Никъде няма такова дупчене на билети, или си купуваш от автобуса и дефакто е еднократен точно за това пътуване или е електронно и се валидира било то карта и билет като се качваш. Човекът откъде да знае за ганьовите разпоредби. А точно на японец да отидеш мъхна да търсиш, си е местна простащина, нищо повече...

61

онбашията

преди 6 години

аз помислих че си е направил сепуко като е разбрал че е в нарушение, едно сваляне нищо не е

60

Анонимен

преди 6 години

Не само, че е добре, че контрольорът го е свалил, ами е трябвало и да му приложи едно крако-джаки отзад!Другия път да не се прави на тарикат, японецът, пред народ от тарикати!

59

Мето Кмето

преди 6 години

Така ще е докато няма интегриран билет и валидиране каквото има в цивилизованата част от Европа (демек на запад от България). Живеем в миналия век...

58

Анонимен

преди 6 години

Патката Дочка, знае ли, че в Япония, ако не си изряден в транспортната мрежа ще те глобят като стой та гледай, а ако си гайджин (чужденец) ще го направят с кеф, усмивка и подигравки. Хич не ми дреме за джапанката, контрольорът е постъпил правилно, единственото правилно, което патката Дочка, е забелязала, че това не се прави с ***.Правилата са за всички и трябва да се прилагат и за българина и за японеца и за ***.Това е.

57

Анонимен

преди 6 години

Да, българската нация се изражда, затъпява и зомбира. Все по-голям ще е процентът на получовеците в държавата ни. Това определено си личи и от безумнита драсканици в нета. Бях в планината, татко и дете разглеждат огромна мура, връстница на държавата ни. Таткото:Колко ли отоплителни сезона ще изкара това дърво!? Представяте ли си колко трябва да ти липсва мозък, че стоейки пред това чудо на природата да ти дойде такова подобие на мисъл!

56

Стефан 19 см щека

преди 6 години

Вчера ми идват 2 контрольорчета и ми се зверят. Ставам, а онези онемяха пред истинския 2 метра мъж! Пребледняха, единият се разтрепери. Викам им "Бегайте оттука, ей! Бегайте, че газим!" Онея не чакаха втора покана и свиха сърмите. Не им стиска на гнидите да глобят всеки. Само безпомощни старици, плахи женици и неориентирани туристи!

55

Само да питам

преди 6 години

Защо рома не плаща билет?Нема пари ли?

54

Анонимен

преди 6 години

А ако на мястото му стоеше Лазар Влайков?

53

Анонимен

преди 6 години

Днес пътувах в трамвай. Имаше роми, които си дупчеха билети. Имаше и българи, които го правеха.Съдейки по външния им вид не бяха финансово заможни. Все смачкани хорица от живота.Аз обаче не дупча, рискувам 40 лева при всяко возене,мога да си го позволя.Няма да пълня гушата на еничарите от ЦГМ.Само балъците и страхливците дупчат, щото не им стиска да си отстояват правата! Започнах протест от 01.01.2016 и непреклонно пътувам гратис!До момента само 2 глоби по 40 лева. НИщо работа!Бой по контролите!

52

Анонимен

преди 6 години

А какво щеше да стане, ако на мястото на чужденеца седеше ром (гласоподавател на ГЕРБ)?

51

Анонимен

преди 6 години

Лютивият спрей ми е в левия джоб, а ножката в десния! Чакам контрола да ме задере за проверка... да видим дали са толко големи смелчаци срещу истинския уличен боец, готов да отмъсти за всички некоректно глобени пътници!

50

Анонимен

преди 6 години

До кога ще търпим японските гратисчии, които пътуват за наша сметка!

49

Анонимен

преди 6 години

Я и английски говори нашият, явно ценен кадър във фирмата и чака повишение