259

Анонимен

преди 6 години

"По Санстефанския договор Солун влиза като българско етническо землище"По Санстефански договор викаш...1-во, НЕ Е ВЯРНО! По Санстефански договор Солун е ИЗВЪН границите на т.нар. "заддунавски руски територии" (както българите ги наричат от незнание "България")!2-ро, този договор е в новата българска история, а не в старата.

258

стойчо

преди 6 години

глей го как убижда Стойчков, ако го е чул вече какви ли лелини му е дръпнал на Божидарката как може да направи такова сравннение и да замеси Стойчков незнам..виж да беше казал черната или русата златка, Стойчков ще го попърджа до девето коляно...

257

Невероятни сте!

преди 6 години

256: "Кирил и Методи са учили в Солун но не са македонци или византийци."Тъй ами! Те са чиста прова врачански каракачани, придошли откъм влашко, за да предадат изначално българското си чисто самосъзнание и генетичен мат'рял на поколенията, за да се пръкне на белий свет Божидар Димитров, да ни разказва приказки и басни на чист влашко-солунски диалект, а българинът диво да крещи "Бу-л-г-а-р" и да мисли, че е баща на шампанското и майка на коняка!

256

Анонимен

преди 6 години

"Ами извади ми ти на гръцки!"Няма защо да ти вадя на гръцки, защото всичко е гръцко! Тия твоите са някакви изключения на хора, които решили да си направят скромно училище и църква и библиотека и пyбличен дом, защото иначе никой не ги допускал в гръцките.Забележи, че дори казвам гръцките, а не Византийските, защото явно не ти прави впечатление през кои години са строени тези сгради. Нали се напъваше, че някой наш стар цар уж е владял Солун. Дай от тогава! :))

255

no

преди 6 години

абе и образованието в Русия нещо се е скапало, единия са го учили за "македонските земи", другия за Византия - абе пълна каша.и да попитам защо Резидента кани Лилипутско джудже за честванията на освобождението на България, като то(освобождението ) е дошло от Източно-европейската равнина. Каква връзка има джуджето - някой да обясни.За един приятел питам.

254

???

преди 6 години

"Има спорове около глаголицата, но около кирилицата няма. Известно е, че тя е на българската държава."А известно ли е коя азбука е имал предвид и Путин, и Карпов?Да не се окаже, че се браним от нещо, дето го няма? За пореден път! "Историкът коментира и споразумението с Македония. Според него трябва да се подпише декларация, с която да се спре кражбата на на българска история"Интересно как ли ще изглежда такова едно споразумение? Личи, че Димитров пък не е юрист и приказва врели-некипели.

253

БЪЛГАРСКИЙ

преди 6 години

Чисто и просто влиятелните руснаци не искат да си признат, че писмеността и религията им е дадена благодарение на българите. Историята не може да се променя дори и като силова държава да дойдат с танкове и самолети, да изравнят България с земята пак не могат да си пренапишат историята..... Единствено ако минат на латиница и станат католици, тогава могат да претендират, че нищо не им е дала България.....

252

Анонимен

преди 6 години

На всички паметници в България Кирил и Методий държат един лист с написани на него букви.Я този измислен историк да ни каже какво всъщност ни учиха толково години-кирилица ,глаголица ,солунските двама братя .Всичко така го овъртолихте ,че не руснаците ,а ние българите не знаем истината.

251

Анонимен

преди 6 години

"а "мистериозната" карта е едно от александрийските копия на по-древни атласи, преди да опожарят библиотеката"Няма никаква мистерия. Картите са на Пири Рейс, пират. Твърди се, че ги има наследство от чичо си, който също е пират. Който пък ги има от Персия, а не от Александрийската библиотека. В картите са описани както Америка, така и Антарктида.

250

Анонимен

преди 6 години

Поне руснаците знаят що е "кирилица". Американците сигурно си мислят че "кирилица" е някакво ново меню в Макдоналдс.

249

Анонимен

преди 6 години

Много ми е чудно този, който твърди, че "в Солун още от 4-ти век живеели само българи", тогава тези българи защо не са дали крепостта на българският цар, като е дошъл няколко столетия по-късно, и защо този град остава винаги византийски?Защо българите водят война с други българи за някакъв град, който остава винаги територия на Византия? :)Ами просто е нямало толкова българи, колкото му се иска на този. Разни търговци от които всеки отвръща лице. Баш както сега българи на бежанци както гледат.

248

Анонимен

преди 6 години

Майната й на кирилицата, важното е английският ми да е добър.

247

Анонимен

преди 6 години

До Анонименей тъй на, познах, че турците пак са изпреварили с няколко века викингите, тях само македонците могат да ги прередят.а "мистериозната" карта е едно от александрийските копия на по-древни атласи, преди да опожарят библиотеката

246

Анонимен

преди 6 години

Кирил и Методи са учили в Солун но не са македонци или византийци.

245

Анонимен

преди 6 години

И с кирилица и без гащите ни са долу! Споровете по този въпрос са тплкова належащи колкото да варосаме гробниците!

244

Анонимен

преди 6 години

Проговори ли Божидар Димитров, историята почервенява от срам.

243

Анонимен

преди 6 години

До Ко речи?!"Бързам,няма да ти търся повече сгради,но всичко в Солун е било построено от българите,живеещи в Солун Солунско."И? Имало българско училище. Не че бързаш и нямаш време, ами просто не се сещаш за друго. То сега и в Благоевград има "Американски университет", но това означава ли, че Благоевград е американски град? Сигурно по твоята логика щом в момента има американци в България, значи сме американски щат??? Така ли?Ти махни другото, ами има и ирландци тук и руснаци, ще ги скараш!

242

Анонимен

преди 6 години

Ами наистина е от Византия. Стига с тоя шовинизъм и патриотарщина.

241

Анонимен

преди 6 години

"даже преди викингите, ашкол сун"мда... наистина преди викингите. Как позна?

240

Анонимен

преди 6 години

Не аз не съм разбирала за ваши туристи у нас,след като нии и газ даваме и туристи,вии нищо...това е честно,наистина? ...Как нищо бе Яна, я питай ваши туристки нищо ли не даваме. Има бутьлочка за всяка. И друго им даваме ама ще го цензурират.