39

Анонимен

преди 6 години

В почти всичи европейски държави се живее по-добре от България. България е последна дупка на кавала в Европа! Тия неща колко сме добре, защото сме по-добре от Пакистан и Сомалия, ги разправяйте на шапката ми. Ние се сравняваме с европейски страни, защото сме в Европа. А в Европа сме на едно от последните места. Дори Албания ни изпревари по много показатели, за Румъния да не говорим! Те вече са 100 години пред нас.

38

Край

преди 6 години

Държавата България е организацията на българите. Намирам я за доста зле направена и до колкото зависи от мен се боря да се поправи. България е в т.н. златен милиард на страните с нахранено, напоено, облечено и грамотно население. Ако смятате че някъде другаде по света ще живеете по-добре - не ви спираме но не плюйте в кладенеца от които сте пили.

37

Анонимен

преди 6 години

Идва време, когато всичко си идва на мястото.България е пропаднала и долнопробна държава, защото ние българите сме негоддници и пропадналяци.И затова младите ще бягат.Срам ме е, че съм българин.

36

ленин

преди 6 години

Едно време по комунимза хиляди българи са били държани под ключ,в една голяма клетка.Милиони българи никога не са напускали пределите на страната,не знаейки че има един друг свят,а след него още много светове,много,морета,много планини и реки.Никога не са контактували с хора от други държави,не са танцували на някой испански плаж,не са пили уиски в някой шотлански парк,не са се разхождали с децата си по шан зелизе и т.н.И сега има такива хора,въпреки че няма огради.Като филма 'Селото'',на Шамала

35

Анонимен

преди 6 години

Хора, никой не бяга от хубавото. Мутрите вместо да реват, че избягах от България, трябва да ми благодарят! Пред мен имаше 2 варианта - или емиграция, а другият вариант беше с револвера да ги трепя, но това щеше да доведе до гражданска война и повярвайте ми, щеше да има много жертви! Мутрите щяха да мачкат българския народ с огън! Затова реших да емигрирам и мутрите трябва да ми благодарят, защото иначе сега нямаше да са между живите.

34

Анонимен

преди 6 години

Не са 1 000 000 българи избягали тези ги разправяйте на шапката ми! Повече от 3 500 000 си биха камшика от тикво мутроландия. До краят на 90-те години бяха 1 000 000 избягалите. Само през последните 10 години 2 500 000 млади българи си биха камшика и аз съм един от тези 2 500 000 българи! От 9 000 000 българи по времето на ТАТО в момента не сте повече от 5 000 000 като имате предвид че в тези 5 000 000 към 1 800 000 са турци и роми. Теглете чертата и сметнете колко сте останали в мутроландия!

33

u4en

преди 6 години

Никой да не се заблуждава ! Пак сме си 9 мил....едни там..други тука...после обратно ! И как няма да сме най-зле! Румънците си гръмнаха техният сатрап..а ние при документи не осъдихме Т.Ж. за държавна измяна( да ни хариже като 16-та република на чужда д-ва). Навсякъде имаше ЛУСТРАЦИЯ...а тука червена мутренска олигархия с турски помощници и изкуфели и оскотели верни на ПАРТИЯТА червени ***. винаги гласуващи за *** !

32

Кратун

преди 6 години

До ВутеБългария се крепи в голяма степен на еврофондовете и на парите, които емигрантите пращат на роднини. По офиц. данни на БНБ паричните потоци от емигранти са най-голямата инвестиция в бълг. икономика (има данни по държави). Това не отчита парите донесени на ръка.Лошото е, че тези пари в голяма степен изтичат обратно навън под формата на покупка на стоки произв. и внесени от чужбина. След 2 години еврофондовете приключват. Според мен тогава ще се усети колко в действителност произвеждаме.

31

Анонимен

преди 6 години

Никой не бяга от хубавото. Българите се оказаха неспособни да създадат работеща държава. Българите не могат да оценят и да наградят този, който е учил, този, който знае повече от тях. Българската мутра не може да го разбере това и нормално народът бяга. Аз не съм луд, за да бачкам на мутри като Домуса за 300 - 400 евро на месеци и да няма отпуски и болнични, и осигуровки. 3 милиона вече изгониха мутрите, вече няма кой да им работи. Каквото сам си направиш и Господ не може да ти го направи.

30

28

преди 6 години

Ти правиш ли разлика между държава и родина? Левки е обичал родината някак си, щото държава му се е казвала Османска Империя... ние сега да си обичаме поробената от мутри посткомунистическа държавица ли и да седим тук да им работим, че да изкарат 1000 години? Хората не ги искат и просто бойкотират като се махат, щото другия вариант е доста по-нецивилизован!!!

29

jeez

преди 6 години

Тая статия я поствайте на бат Бойко на стената , обичам си родината но ненавиждам държавата.

28

Край

преди 6 години

До тук един мисли че има право да обижда България. Има ли и други ***? Можеш да критикуваш, да се бунтуваш, да мяташ жълти павета по парламента НО не и да обиждаш Родената си. Можеш ли да псуваш майка си за това че не е графиня от Съсекс

27

ленин

преди 6 години

Такива статии показват хората като някви машини или животни,принадлежащи на някоя фирма/държава.Човек ако не е свободен да живее и работи където поиска по света,той не би се различавал от една овца,която се ражда в един обор,излиза на паша с другите овце и вечер се прибира пак в същия обор,и така цял живот.Хиляди българи живеят изван България,не заради парите.Всеки си има своите причини.някой хресва по мек климат,или друга култура,или друга система на управление,други са просто пътешественици.

26

Тъпанар

преди 6 години

...НАРОДЕ!!!(В. Левски)

25

Край

преди 6 години

Всеки нарекъл страната ни с обидни думи - да иде да се върне българския паспорт и повече да не се връща тук. Или да се върне само за да препикае гробовете на баща си и майка си и да изчезне по света веднага.

24

Анонимен

преди 6 години

В България има не повече от 4 милиона българи. 2 милиона пенсинери, 1 милион от 20 до 60 години и 1 милион под 20 години. Всичко друго са индийци и турци. Спасението е терминал 2. Аз сега работя в Германия, бяла работа и взимам 3000 евро заплата. В България мутрите ми даваха 300 евро и ме смазваха, без отпуски, без осигуровки. Повече никога няма да работя за български чорбаджия. Бягайте от България. В България всичко е тотално корумпирано и скапано! Не си погубвайте живота, бягайте в бяла страна

23

111

преди 6 години

сега ли се сетихте!

22

Анонимен

преди 6 години

Само че първо си изгубихме икономиката и като следсвие - хората. А икономиката затрихме, щото новите ни наглосаксонски господари така разпоредиха на продажния ни "елит", назначен от тях. Е , и елита доволно отмъкна в замяна на съсипването на държавата ни.

21

Милко Балев

преди 6 години

"Какво прокуди младите?"Много просто.Прогони ги катастрофалното изоставане на страните от Източна Европа, след 45 години принадлежност към съветския блок. Колкото по-вярна беше една страна на Кремъл, толкова по-изостанала се оказа. Такава бе съдбата на България.Ако по време на псевдокомунистическия режим, бяха отворили границите, в България читав човек нямаше да остане.

20

Анонимен

преди 6 години

Кадри нямаме, ама имаме 400 партии. Партийците що не емигрират. Щото там и за портиери няма да ги вземат. А тук същите управляват държава.