15

Алеи за мотористи

преди 6 години

Не е нормално в София да има велоалеи във вида, в който ги има досега. Изграждането на велоалеи в София според мен по принцип е погрешно - има си улици и булеварди, по които велосипедистите могат да си карат, както всички останали участници в движението. Ако спазват правилата,нищо страшно няма да им се случи и май в това е проблема - велосипедистите искат да не спазват правилата за движение, точно както го правят в последите 28 години. Ако се правят велоалеи, защо не се правят алеи за мотористи?

14

ShaMana

преди 6 години

Тъжно е когато невежеството (и корупцията) пречат до такава степен България да се движи напред като модерна европейска държава. А колкото до хомофобията имам само един коментар.. да не ви е страх, че ще ви заразяст с тяхната "болест" и ще се присъедините към тях ли? Или е някакво подтъснато желание към същия пол до такава степен, че избива в откровенно безцелна и реално глупава омраза? Отпуснете се и приемете това което ви се иска изглежда. Няма да сте постоянно нервни ... хайде със здраве

13

Анонимен

преди 6 години

Дондуков за хората,Каблешков за кучетата,а Витошка за нелегалните!!!

12

месара

преди 6 години

айдеееее , тия платени протестни групи пак почнаха ! ква велоалея на Дондуков бе при това натоварено движение !? няма ли да протестират и срещу валежите от дъжт тези дни ? смешници гладни за по 20лв.

11

бай Кольо

преди 6 години

Грантаджиите, които искат да превърнат бул. "Дондуков" в пешеходна алея, където по цял ден да лочат бира и да се пързалят с ролери, не знаят, че велоалея, рампа за скейтборд и пейки по средата на уличното платно, нямат нищо общо с "историческия облик" на булеварда. И това ясно се вижда на множеството стари снимки, които лесно могат да се намерят в нета.

10

Анонимен

преди 6 години

за да намяш проблем с велосипедите по тротоарите, велоалеите трябва да слязат на пътя, или да се отделят по смислен начин от тротоара, както е в цяла Европа. Голяма част от малкото велоалеи в Сф са по тротоарите в момента. На теория велосипедист може да кара по пътното платно и в момента според съществуващият ЗДвП, но на бул като Дондуков това реално няма как да се случи. Това със закон и правилник не може да се оправи, трябва инфраструктура.

9

Сашо

преди 6 години

Стига с тези павета бре хора

8

Паветата са по-добро

преди 6 години

За мен паветата по Дондуков са много по-доброто решение. Като шофьор се съобразявам с всички велосипедисти, които спазват правилата за движение, така че не разбирам за какво протестират тези?! По бул. Дондуков велосипедистите могат да си карат велосипедите спазвайки закона, точно както и по почти всички останали улици и булеварди в София. Да, мястото на велосипедите е на улицата.Като пешеходец съм против велосипедистите,които в София са най-наглите участници в движението и не спазват правилата

7

Анонимен

преди 6 години

Колко усвояване се крие зад фразата - "Запазване на историческия облик на булеварда".. и то все от "сиромаси" в костюмчета с q7-ци....

6

Анонимен

преди 6 години

Тея смешни и жалки павета до края на 2017 пак ще са пропаднали!

5

Руснака

преди 6 години

"Кучетата си лаят, керванът си върви .... "

4

Анонимен

преди 6 години

ГЕРБ освен да крадат милиони от некачествени ремонти и да съсипва София, друго не правят. За Фандъкова гласуват само селяните като нея. ГЕРБ са партия тя на автоталибаните.

3

Анонимен

преди 6 години

До ШопоА дано *** ... !

2

Софиянец

преди 6 години

паветата по главите на желаещите ги!

1

Шопо

преди 6 години

Като ви не аресва уСофия ,одете си на село...