198

Поп Анигнош

преди 6 години

Не само гърците, доволни от думите на Путин са и гръцките *** в България, водени от видния български патриот "професор" Божидар Димитров, който през ден, през два е в Солун или Атина, където го отчитат, консултират и мотивират за антибългарските му изяви.

197

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 217 НЕ създаваме славянска Ние създаваме- Българскат6а Азбука- на която руските май,му,ни пишат и до сега

196

Анонимен

преди 6 години

Ами айде да се погледнем в очите и да не се лъжем. Да си погледнем държавата и правителството а и историята. Сега още ли вярвате че наистина НИЕ сме създали славянската азбука.

195

PD

преди 6 години

Изглежда, като да пропуснаха, наблюдателните коментатори, белите и кашите забъркани от хуманистите, за които говори Б. Димитров. Съветвам търсачите на правдата, да се поровят из делата им. Ще се изненадате колко е преоразмерено Греатското езиково влияние по отношение на елитите в Византия. А за етнос по европейските земи, извън пристанищната далавера, даже няма смисъл да коментирам. Много от днешната реалност, е резултат от действия в този повратен за Белите ари, исторически момент.

194

....................

преди 6 години

Ако става въпрос от чии земи е дошла Азбуката, това са Тракийските земи на Великия Тракийски народ и нито другаря Пyтя, нито Бoжо дъвкача на исторически документи, нито лудите макета, нито алчните византийци (египетски имигранти) имат правото да казват.Този въпрос отдавна е решен но явно Пyтя не са го информирали, че историята не може да се променя след партийно събрание на КПСС.

193

Въпрос за наще Юнаци

преди 6 години

Ха сега да кажете кого обича другаря Пyтя ?! Лудите червени Макета, които сесерето създаде с помощта на другаря георги димитров когото КГБ уби, Гърците дето само се чудят как да ни вземат и земята и историята или Българите, на които червената армия им взе имота и ги зароби за 100 години??

192

Анонимен

преди 6 години

така е, Божо един път да е прав

191

за европа

преди 6 години

Говорех

190

Ангеле

преди 6 години

Пич. Недей залита по БожкоДимитровските лакърдии. Спорно е да ли са словени. Камо ли българи.А и нема значение. Важен е резултата.Благодарение на тях в средновековието Царство България и Източната Римска Империя са единстврните държави които пишат и четат на собствен говорим език

189

Ангел

преди 6 години

Всъщност Солун е бил част от древна Гърция още от самото му създаване като град.За много малък период от време е бил Славянски и Византийски град .Сега отново си е Гръцки.По времето когато Братята пишат азбуката Солун е на границата между България е Гърция но всъщност е бил Гръцки град с голямо Българско население.Всъщност най-правилното изказване в случая е че Азбуката е дошла от Гръцките земи написана от Българи по поръчка на княз Борис Първи!

188

ми така де

преди 6 години

Ромеи са. Благодаря че ме цирираш.И кво от това. Глаголицата и Моравската мисия са неуспешни ромейски проектиХвала на Кана Сюбиги Борис, че е намерил как в тая ситуация да се възползва от грешката на ромеите. Да вземе вече готовите преводи. Да разпореди съставянетона нова подходяща за България азбука.И да разкара гръчките попове барабар с езика им гръчки .

187

Читател

преди 6 години

886 г. Изгонване на учениците на Кирил и Методий Горазд, Климент, Сава, Наум и Ангеларий, от Великоморавия. Радушен прием за Климент, Наум и Ангеларий в България от княз Борис.след 886 г. Дейност на Климент в Югозападните български земи (област Кутмичевица, дн. Македония). По заръка на княз Борис е изпратен в Кутмичевица, за да развива книжовна дейност. Под ръководството на княз Борис в българската държава се оформят два големи книжовни центъра единият е в Плиска (североизточните преде

186

И ПАК

преди 6 години

Във Великоморавия Кирил и Методий създават писменост и богослужение на славянски език. Озовавайки се сред великоморавските славяни, братята започват да изграждат с ентусиазъм славянската църка и училище, да разпространяват славянската писменост. Натъкнали се на трудности в своята дейност, те отиват в Рим. В Рим Кирил умира.

185

И ПАК ЧЕТЕТЕ

преди 6 години

863 867 г. Мисия на Кирил и Методий във Великоморавия при княз Ростислав. Моравската мисия била предизвикана от моравския княз Ростислав, който решил да освободи земята си от чуждата немско-латинска църковна и просветна пропаганда, проправяща път към владичество на германските феодали. Ростислав искал да славянизира църквата, като съдаде славянско духовенство и славянско богослужение върху основата на една славянска писменост. Византийските управници удовлетворяват молбата на Ростислав, изпращат в Моравия изтъкнатите вече, като мисионери и като работили сред славянството Кирил и Методий. В

184

Брей

преди 6 години

Много бързо реагираха тоя път от масква.Инструктирали са те вместо псувни стихове да редишНема лошоВсе е по добре от тролска бълвоч

183

ЧЕТЕТЕ

преди 6 години

Братята са родени в Солун, като деца на висшия византийски военачалник, друнгария Леон, известен в българската историография като Лъв [2] (на гръцки: Λέων, Леон), подстратег (помощник управител) на Солун и областта, и на жена му Мария. Това многобройно семейство според житиеписеца на Константин е от добър и почтен род, отдавна познат на бога, на царя и на цялата солунска област. Те са високопоставени поданици на Византийската империя.

182

демек

преди 6 години

Б.Д.По принцип ръси глупости ама баш сега е правВервайте ми!Слава Путину!

181

само не разбрах

преди 6 години

Божко Димитровски или ДмитриевичВсе тая. Изкукал ли е или неА днешните антички македони които по съвместителство следобед от 14 до 18 часа са и баш словени, да ги изчеткаш ли искаш или да ги обидишИли се мажеш на гърцитеИли на главния москалИзобщо какво всъщност написа?

180

Анонимен

преди 6 години

Този път поздравявам Б.Димитров.Много пъти говори измислици но сега е обективен.

179

Анонимен

преди 6 години

Восток-дело тонкое D