17

Анонимен

преди 7 години

Ох, на кривия ***, космите му пречат!

16

Анонимен

преди 7 години

До до 15-та анонимкаПо-долу един е писал и за това - свръхраждаемост, но няма файда от нея, а само проблеми. Това го реализира и у нас една определена етническа група.И аз мисля, че при разумно стуктурирано образование, ние ще имаме кадрите, които са ни нужни. При добро заплащане тези кадри няма да бягат зад граница.Въпросът е обаче какво ще правим с ударно произвежданите гърла за хранене, чиито притежатели, ако ходят на училище, пречат на останалите да учат. После не щат да работят.

15

Анонимен

преди 7 години

До до 12Точмо поради тая причина най-доброто решение е всеки да си събира (ако желае!!) парички за пенсия.Ако иска в гърне със злато в гората ако иска да си купува акции ако иска да си ги пали в печката.Държавата ще ни краде парите и ще ги дава на некви *** под формата на социални помощи или пожизнени пенсии.Ми тва са комунистически безумия.

14

Анонимен

преди 7 години

ако пенсионе,ите са виновни за бедността в дъ,жавата да ним-кои точно пенсионе,и? едни са ,аботили по 40 год истинска ,абота 200 - 250 - 300 .в д,уги са си подпи,али па,тийната книжка като гене,али гене,ални и,екто,и и сега са с над 700 лв

13

до 15-та анонимка

преди 7 години

пич, говориш пълни глупости - Германия, която е с много висок стандарт на живот има също сериозен демографски проблем а той произтича от факта че жените просто не искат да раждат, повечето предпочитат да раждат когато са направили кариера , а тогава или е късно или правят по 1 дете. Ти самия си противоречиш - точно *** , които са с нисък стандарт, раждат най-много. В Африка и арабските страни е същото.

12

ее

преди 7 години

"Много често компании казват, че искат хора с основно техническо образование, да говорят поне елементарен английски и да се оправят с компютри. Когато не могат да намерят такъв човек, инвеститорите не идват." ДА ЗА 460 лв. НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ.

11

Нас

преди 7 години

До Русия Абе,да не си от брадчедите,че така запали!? И откъде знаеш за кого съм гласувал!? Истина е ,че *** чакат само помощи !!!

10

до 12

преди 7 години

обърка се - изхарчени са парите на сегашните пенсионери, затова имаме солидарна пенсионна система - сега работещите, заработват пенсиите на сегашните пенсионери. Но дори това което се събира не стига, затова се взима от парите събирани от ДДС. Представете си кой ще работи за нашите пенсии след време ?

9

Анонимен

преди 7 години

А не може ли всеки да си събира за пенсия и така.На сегашните работещи пенсите отдавна са изхарчени.Просто е неудобна истина да го признаят а и за пирамидката не е добре.

8

до 8

преди 7 години

забрави да споменеш че и на изпроводяк, за тежката 20 годишна работа, милиционера получава 20 брутни заплати !

7

Милиционерска държав

преди 7 години

Защо хора които цял живот са работили с по 40 години трудов стаж и плащали пенсионни вноски ( макар и малки повечето ) бъркат в кофите, а милиционери с 20 годишен стаж без 1 лев внесени осигуровки , получават най-високите пенсии ? Що за милиционерско малоумие ....

6

Митов премълчава

преди 7 години

два от най-тежките проблеми на днешна България:1. СВРЪХРАЖДАЕМОСТТА в една конкретна група. Създават се прекалено много индивиди, за повечето от които след 15-20 подходяща работа няма да има /чистачки, изкопчии, боклукчии/.2. Ненормално ранното за Европа заживяване на семейни начала, вследствие на което стотици хиляди остават без образование и без професии, научават се само да чакат наготово. Формират огромен за нашите мащаби контингент от излишни хора. Подобни ситуации имат тежки последици.

5

Анонимен

преди 7 години

Когато Меркел и Тръмп говорят за насърчаване на фирмите към местно производство, това определено означава по-малко инвестиции за страни като България.Всичко сочи, че България се подготвя за транспортен коридор.Когато Германия краде подготвените кадри на другите европейски страни и се тъпче с икономически емигранти, които е готова да образова, превъзпитава и профилира от 0, това не говори за аутсорсинг.

4

Този увърта

преди 7 години

Застаряване /ниска раждаемост/ - дрън дрън! По цял свят производството се оптимизира, нужна е все по-малко работна ръка. Така че, в Бг се раждат достатъчно на брой читави деца, които лесно могат да получат полезно образование, не е нужен 10-12 г. период за реформи.Пенсионерите няма да мизерстват и да тежат на бюджета, ако се спрат неразумните помощи с ефект на наливане на вода в пясък. Тогава всяка трудова пенсия ще се увеличи с по около 200 лв.Премълчал е тежък проблем - свръхраждаемостта на

3

Анонимен

преди 7 години

Проблемите са в огромната, администрация която не само взема незаслужени пари но и пречи на бизнеса. Да се уволнят търтеите на държавна ясла и всичко ще си дойде на местото.

2

Нас

преди 7 години

Ами накарайте,братчедите,да работят ,стига помощи!!! Искат права а нямат задължения !

1

Проблемите ни: Заста

преди 7 години

+здравната система;образователната система;корупцията във властта;бюрокрацията в администрацията;човешкият фактор в държавното управление и контрола;Само толкоз!Че колко е то?