57

Фани

преди 7 години

Иначе относно предпазването, четох в чужбински аглоезични сайтове, че е достатъчно да си обвиеш картата с алуминиево фолио, дори домакинско ставало, защото тези апарати били с ниска мощност. Най-добре алуминиева или медна кутийка. А във връзка с SMS-известяването - някои банки вече не известявали за суми под 25 лв. Трябва да си преглеждате онлайн извлеченията от сметките всеки ден, най-сигурно по 2-3 пъти. Това поне все още е безплатно.

56

Фани

преди 7 години

Колко абсурдно -хората се опитват да се защитят от банките. Защо е необходимо банките да предлагат само такива карти? Нека да питат хората дали искат такива, или не, и да дават само на тези, които одобряват. Аз като разбрах, че са ми сменили картата с нова, безконтактна, говорих с банката си и те ми казаха с коя друга тяхна карта да си я сменя, щом толкова искам (не е безконтактна). Но тази смяна няма да ми е безплатна, трябва да ходя до банката - пари, време и нерви. За да е удобно на банките.

55

Св

преди 7 години

Освен това така и не разбрах при демонстрационната транзакция, която направи госпожата - къде отидоха парите. Тя спомена, че се регистрирал някъде ПОС терминала, но в коя банка, в коя сметка. Ако е нейна (щото спомена че ще си връща парите от демонстрацията), на чия фирма или юр. лице е регистрирана като е държ. служител, или коя фирма си е заложила името за подобна демонстрация. Като знаят толкова-що не ги ловят.Иска ми се да видя и 15 см безконтактна транзакция и то в движение за < от секунда.

54

Gosh

преди 7 години

До 25лв не иска пин на безконтактните

53

Св

преди 7 години

Дами и господа, оказах се прав. От няколко дни върви кампания, че се краде така. днес нямах време и не бях гледал клипа. Госпожата не даде никакви конкретни данни за кражби а само че работят по някакви сигнали. Супер некомпетентнаа, незапозната. Това са си стандартни ПОС терминали работещи от разстояние (както го показа и в клипа) на 2-3 см. Най- смешното е че пак се опита да си пробутва лентата, като каза че и това защитавало от безконтактната кражба, не само магнитната. Това ми беше достатъчно

52

Анонимен

преди 7 години

То е ясно че може да се установи крадеца, но в държавата на бандитите, крадците са защитени от правителството.

51

Минко

преди 7 години

Информацията за 25-те лева може да се запише на друга карта и с последната да се плати в магазина.Но всичко минава през Борика и се знае къде и кога е станало плащането. От видеонаблюдението в магазина веднага може да се установи кой е крадеца.

50

Безконтактен free

преди 7 години

Безконтактна ли ви е картата ( те всички банкери само БЕЗКОНТАКТНИ пробутват) ще ви съберат парите стой та гледай .Никакви беконтактни карти не ползувайте !Имат безконтактен RFID чип ,който с устройство за 20 долара продавано от Ебей може да свалиш всичката информация.Безконтактните карти се продават от банкери престъпници нарочно защото тях не ги грее легитимна или не е транзакцията .За тях е важно да има транзакция.

49

az tam

преди 7 години

Хм, кой ще ми копне и на мен една карта за цялата градска мрежа :)

48

Анонимен

преди 7 години

Ако сте регистрирани за услугата SMS известия за плащания с карта", е възможно да не получите SMS известия за подобни операции, тъй като те могат да минат и без свързване с Картовия център на банката.-----------Това го пише на сайта на една банка за въпросните карти. Демек ще ви преджобят и СМС НЯМА да получите

47

до 49

преди 7 години

Е малко преувеличих , добрите компютърни специалисти много бързо могат да ти засекат мрежата ,но за тази работа трябва да отидат между метрото и магазина,т.е. да излегнат от собствения си удобен офис.

46

Хейтър Тролев

преди 7 години

Преди 10-тина години в една от сериите на един от сериалите за убийства имаше една дето ходеше по улицата с някакво устройство и им взимаше парите и аз гледах и не вярвах що за измишльотина , а се оказа истина.

45

Анонимен

преди 7 години

Пълни глупусти. Нали трябва да си търговец, за да предлагаш плащане чрез ПОС. Мноог лесно може да се види по коя сметка са отишли "откраднатите" 25 лева.----------------------------------------Не само това, ами и самият търговец отговаря на 100% за евентуалните кражби, ама чета по чужбинските сайтове и наистина има такива кражби. Така, че престъпниците са намерили дупка в защитата

44

...

преди 7 години

Мене Райфаизен се опитаха да ми пробутат такава карта само срещу 25 лв да съм си подменял старата и така щяло да ми е по лесно! Аз понеже приятели от други държави ми бяха разправяли колко лесно и как се краде от такъв вид карта и им викам не не искам защото се краде! Те ми обясниха колко съм луд да не си направя такъв вид разплащане и колко щяло да ми е добре така! Е после разбрах че за удоволствието да имам подобен вид услуга требе да плащам и такса де и то секи месец! От всякъде те крадат!

43

Сп???нс

преди 7 години

Плащайте с телефона , изисква се да отключиш екрана за да се извърши плащането.

42

до 44

преди 7 години

Няма такава WI-FI връзка от метрото до ПОС терминала нейде в магазина.Връзката е примерна ,можеш да си иградиш каквато си искаш връзка по този начин,т.е. създаваш си собствена Интранет мрежа без да си обвързан към Интернет, ти си администратор и никой няма власт над твоята мрежа ,дори и някой супер хакери.Просто защото нямат допирна точка.

41

Дядо

преди 7 години

Краде се яко така, но си има портфейли блокиращи RFID. Затова дядо си е купил такъв и картичките му поне от такива селски тарикати са защитени. Ако не ви се дават пари за портфейл, има видеота в нета как се чупи чипа.

40

до 41

преди 7 години

Никой не ти клонира картата ,картата е активна само докато устройството е близо до нея, в момента в който се отдалечи вече не е активна, и няма как да правят повече транзакции.

39

НТ

преди 7 години

Това са пълни глупости. Нека госпожата да каже от къде има тази информация и колко са пострадали от този начин на прихващане на карти. Ако бяха си направили труда да се допитат до знаещите и можещите в тази област, сигурно нямаше да се говорят такива измислици, които само да стряскат населението.

38

Св

преди 7 години

Да проследим е колкото са проследими картите на телефонните измамници на бабите. По-проследима е банковата сметка, но явно и за това си има чалъми. Няма такава WI-FI връзка от метрото до ПОС терминала нейде в магазина. Може да са имали в предвид магнитната радиация излъчвана за възбуждане на антената която обясних по - долу.