43

Пак същия потърпевш

преди 6 години

Да не говорим че масово карат зимни гуми лятото и то са сложени наобратно! Не е спазена посоката. Това е масово, слагат ги сами, пестят от гумаджия, но не знаят как.

42

Потърпевш

преди 6 години

Мен ме блъсна стар шофьор... Глупости са това за младите шофьори. Ако ги учат както трябва и има контрол над инструкторите и изпитващите нещата ще се подобрят.

41

Жоро Секса

преди 7 години

Всесезонна гума - жена от Тайланд :-)

40

Анонимен

преди 7 години

От 10 г. карам с всесезонни гуми. И двете ми коли са обути с такива и никога не съм имал проблеми и никога не съм закъсвал в сняг или лед. точно нула проблема до сега и ще продължавам да карам само с всесезонни. Карам 3 -4 г. и хвърлям и купувам нови вместо да въртя зимни и летни и те да стават на над 5 г. и тогава само името им е зимни/летни. Всеки сам си преценя...

39

Глупости пак

преди 7 години

Всесезонната гума е компромисен вариант между лятна и зимна гума!Всесезонната гума е с по слаби показатели и за зимата и за лятото по сцепление.Зимата се държи по добре от лятна ,а лятото по добре от зимната,В никакъв случай не може да се сравнява с тези гуми които са си произведени за определения сезон на които каучука на зимните е по мек и е със различно съдържание и вид и съптношение от лянтата такава където трябва да отговаря на други показатели.

38

Истината

преди 7 години

Не е ясно кое е по-опасно... Дали шофирането с летни гуми през зимата или шофирането със зимни гуми през лятото... Зимната гума е крайно неподходяща при топло време, а и шарката не дава добро сцепление с пътната настилка. Нещо подобно е и с летните гуми през зимата.

37

Истината

преди 7 години

Истината е, че си трябват хубави гуми за студено време и други хубави гуми за по-топло време, като кога да се сменят едните с другите, се определя от температурите, а не от депутатските безмислици. Според депутатите от 1 април става топло, а дотогава депутатите нареждат да е студено. За съжаление много хора не знаят, че най-важното в случая са температурите, а сняг, дъжд, кал или суха настилка са на второ място, като разбира се и те имат значение.

36

Анонимен

преди 7 години

С зимни гуми през лятото - бр-р-р-р. После защо ставали много катастрофи. Те заради такива дето шофират с неподходящи гуми.

35

Анонимен

преди 7 години

При задъл жители вериги по закон, не са необходими зимни гуми

34

анонимен

преди 7 години

До Анонимен ГУМИ С ГРАЙФЕР ПО--МАЛЬК ОТ1 СМ СА ЛОШИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ КАРА С ТЯХ НИКЬДЕ НА ГУМАТА НЕ ПИШЕ ЗИМНА --ЛЯТНА КАРАЙТЕ С ДОВРИ ГУМИ И НОРМАЛНА ПО ПРЕДПИСАНИЕ СКОРОСТ И ЩЕ ЖИВЕЕТЕ НАД 100 ГОДИНИ

33

Анонимен

преди 7 години

А какво казва закона за шофиране със зимни гуми лятото? Или пак е задължително да се сменят зимните с летни?

32

До 33

преди 7 години

Катастрофи стават и защото се шофира със зимни гуми при топло време, както сега го записаха в закона и е повече от необходимо да се махне този задължителен период за шофиране със зимни гуми. Опасно е да се шофира със зимни гуми при топло време.

31

Мнение

преди 7 години

И откъде да си купя зимни гуми за пистов мотоциклет? Дали управляващите са умували над този проблем ако приемат закона?

30

Анонимен

преди 7 години

Както стана с ламбите така ще стане и с гумите ще карате целогодишно със зимни - дупедатите не се интересуват дали е редно а как да поодерат мит'ряла. Остава да приемат че ламбите да светят постоянно и на паркинг.

29

E па

преди 7 години

Е па то затова стават толкова катастрофи, щото без сняг при минусови температури "безсмъртните" не могат да сорат със летните си ***. дано си остане така закона без никакви всесезонни измислици.

28

Обективен

преди 7 години

Зимна гума - тя не е само за сняг, както си мислят някои, като номер 25. Зимните гуми са за едни температури, летните гуми за други температури и не трябва да се шофира с зимни гуми в горещините или с летни гуми, когато е студено. Отделно, че грайферите им са различни, но това повечето хора го знаят. Всесезонните гуми - за тях има различни мнения, като се почне от всесезонни гуми няма и се стигне до шофирам само с всесезонни, защото не мога да износя гумите, а каучука старее.

27

Анонимен

преди 7 години

Тия нямат ли сериозна работа или само ги интересуват паричките в джоба? Сега зорът е да се издокарат хората да плащат двойно гуми, понеже някоя забогатяла шм***тка е решила между линиите, че няма евро за още една. Ще ви навра ...

26

Анонимен

преди 7 години

"Всесезонна" гума, която да ми хареса не съм видял. На асфлафт ми трополят и ми вдигат разхода. В дъждовно време в плитки локви правят аквапланинг. На сняг при висока скорост плъзгат. Единствено в кално като вляза има някаква полза(я се случи тоя месец, я не - и карам с 5-10км/ч).За сравнение: с кеф си влизам в 5см локва, с 110км/ч с летните гуми(Continental). Колата е непоклатима, само водните пръски се вдигат 4-5метра настрани. С всесезонни - ще заобиколя... или с 5км/ч максимум...

25

Анонимен

преди 7 години

Нямало го в нормативната база?! Ми тя нормативната база е от времето на 10 конгрес на БКП - самия факт че само с СССР и България има КАТ е достатъчно!

24

Иван

преди 7 години

По принцип използувам т.н. всесезонни гуми. Живея в град, в който сняг вали два пъти през зимата и се топи за 1-2 дни. Спестявам си парите за двукратната смяна на гуми и втория чифт гуми. Когато завали сериозен сняг използувам градски транспорт. Досега не съм умрял, така че живи и здрави.