17

До 15

преди 7 години

Принципно изглеждаш прав, но по твоята логика деца в България почти не трябва да се раждат.

16

Човек с опит

преди 7 години

Най-добре е децата да се раждат, когато родителите са по-млади, примерно когато родителите са на около 20-25 годишна възраст. После с всяка изминала година по-трудно се гледат деца, а и разликата във възрастта на родители и деца става неестествено голяма. Трябва да се отчита и на каква възраст са бабите и дядовците на децата и дали могат и те да помагат, когато се наложи. Едно е баба на 50, съвсем друго е баба на 60, на 70 или на повече години.

15

Анонимен

преди 7 години

До ДА на 18 е още по-добре. Ама никой не прави сметка, че раждането е само началото, а като нямаш работа и доходи как ще го гледаш това дете? Така, че тя хубаво ви е казала от биологическа гледна точка как стоят нещата, но не и от социална такава. На 20 повечето момичета все още разчитат на родителите си да ги издържат, та не знам как ще гледат и дете. Или идеята е да родим и да го оставим на мама и тате да го гледат?

14

Мамчето

преди 7 години

Аз съм на 45год. и съм бременна.Стана съвсем неочаквано.Не бях подготвена за това,но въпреки възрастта съм щастлива и не ми пука какво ще говорят или ще си мислят хората.

13

Д

преди 8 години

В училище госпожата по биология ни е казвала, че от чисто биологична гледна точка най-добре е жената да роди между 20 и 25-годишна възраст.

12

Анонимен

преди 8 години

Не винаги жената среща бащата на децата си на 20-30.Да пожелаем на всяка бъдеща майка,която с Любов и Грижа би отгледала детето си,да се сбъдне мечтата й!И да затворим темата.

11

Анонимен

преди 8 години

Продължителността на живот се увеличава така, че какво се учудвате? През Средновековието на 40 вече е започвала старостта, а ако някой доживее до 60 вече са го имали за изключително стар. А сега до към 30 си се смятаме за едва ли не деца и после имаме реален шанс да доживеем 70-80, че дори и повече години. Така, че ако тогава е било нормално да се ражда на 15-16, днес масово се ражда на 30, а както е тръгнало скоро и на 40.

10

Румбо

преди 8 години

Бременността над 35г е повече от рискова!И най-вече заради многократно увеличената вероятност от генетично дефектни деца.Това разбира се не важи за богатите-те могат да си позволят пълен контрол над качеството на плода и ранно откриване на аномалии....Жените се раждат с определен брой яйцеклетки и после те само намаляват,изпитвайки всички вредни влияния на околната среда,докато при мъжете "продукцията" е винаги прясна.

9

Анонимен

преди 8 години

Твърди се, че бременността след 40 е рискова и крие много опасности за плода. Според лекарите само един процент от жените могат да забременеят по естествен път на тази възраст. това са пълни глупости, тогава жените след 40 не трябва пият противозачатъчни. Пишете верни неща, не глупости.

8

Анонимен

преди 8 години

Дано са живи и здрави и достатъчно енергични да си отгледат децата. Според мен се иска не малка доза смелост за подобно решение

7

Анонимен

преди 8 години

И аз малко позакъснях децата - на 41 родих третото. Слава Богу всичките за здрави, чудесни хлапета, обаче на тези години е трудно да си на ниво и да успяваш да тичаш след тях. Мили дами, не изчаквайте прекалено дълго - не само рисковете за бебето са големи, но и вашата енергия започва да не достига. Кариерата не стада от това,че си майка :)

6

Неа

преди 8 години

Вдъхновяващо ама неестествено...

5

42

преди 8 години

ПОСЛЕ ЩЕ ПИТАТ БАБА МУ ЛИ ИДВА ДА ГО ПРИБИРА ОТ УЧИЛИЩЕ.?

4

Лекарите грешат

преди 8 години

Две мои колежки забременяха и родиха точно по на 40 г., а работим в един малък колектив - стотина човека, от които около 42 или 43 са мъже. От жените поне десетина с в предпенсионна възраст - около 55-62-годишни.Така че, сред по-малко от 50 жени, които все още не са в менопауза, две 40-годишни забременяха по естествен път и родиха здрави деца. За едната от тях това беше първа бременност, тя се омъжи чак на 38 г. Другата обаче си имаше вече едно дете, родено, когато е била на 26 г.

3

Зависи

преди 8 години

понякога, макар и много рядко, се случва жена над 50 г. да забременее по естествен път. Тогава е редно тя и мъжът й сами да реша какво ще правят и, разбира се, на първо място трябва да направят изследвания, за да се уверят, че зародишът е здрав. Защо пък да не си родят още едно дете?Други чудо правят, за да забременеят дори и над 50 г., ако дотогава не са родили. Ползват донорски яйцеклетки, но не ми е ясно какъв е смисълът жената да стане нещо като инкубатор, износващ чуждо дете?

2

Жибор

преди 8 години

Тия кюнци раждат от 5 годишна възраст до 65- не ги ли е срам от хората вече?

1

е?

преди 8 години

След две години ще има заглавие : "Да сложиш бурка на 52. Холивуд е в шок !