153

Един от Северодапада

преди 8 години

До Анонимен216 Падат и от двете страни, в един конфликт. Въпросът е, дали падат, застреляни в гръб, от уж приятелска страна, или падат, ударени от зенитната артилерия, защото нахално летят над някоя страна, мислейки, че са невидими, и после сърбите се извиняват"Извинявайте, не знаехме, че е невидим!".Ако не знаеш за какво говоря, питай баща си, той поне ще помни, ще помни и как уплашени пилоти пускаха ракети над София, като ги осветят радарите на Ломски форт.

152

Анонимен

преди 8 години

До обективенСам си пишеш и сам си отговаряш. Прави го по-умно поне. то излагация.

151

Анонимен

преди 8 години

До Един от СеверозападаГенерала е най-силния радетел за закупуване на нови изтребители.

150

Един от Северозапада

преди 8 години

До Анонимен216 Именно за това става въпрос.Пенявеше се генерала, обясняваше колко сме силнии подготвени, а става дума за 2 самолета, 5 самолета, които , сигурен съм, след парада няма да летят година, за да се пази моторесурса им. А единствената цел която имат, е "въздушна полиция", тоест, да обикалят само, ако се наложи, за друго не стават.Пилота каза истината в очите-безкрайно изостанали, като тактика, обучение, въоръжение, поне да не се излагаме.

149

Анонимен

преди 8 години

До Един от СеверозападаПука ми за парадите. Интересува ме кои самолети падат и кои -не. С парадна униформа и маршова стъпка битки не се печелят.

148

Един от Северозапада

преди 8 години

До Анонимен212За руските салтанати-почакай 3 дни, и сравни как се марширува на тяхния парад, с това, което показаха нашите, ако въобще може да става дума за сравнение. Сравнявай ги и с военния парад в Пекин, има го качен в нета. А за това, какви трябва да са офицери и войници-не е необходимо да гледаш в Русия. Виж в старите снимки, хроники, как са изглеждали ония, които превзеха Одрин, биха се при Дойран и Тутракан. Снимки има в "Изгубената България", сайта.....

147

Анонимен

преди 8 години

До Един от СеверодападаГледах го този пилот който сега работи в Индия. Само, че не видях къде "оборва" генерала. Напротив, каза , че само той/генерала/ може да оправи нещата в авиацията. И още нещо го видях и чух да казва:"Когато влязохме в НАТО и за първи път при нас кацнаха новите ни колеги разбрах колко много сме назад технологично"

146

Един от Северодапада

преди 8 години

До Анонимен212 Приятелю, гледа ли един репортаж, мисля че беше по Нова, преди да почне парада? Репортажа с танкистите? Та те бяха над 30 годишни, и толкова тлъсти, че се чудя, как влизат в танковете...На тях ли разчиташ, да те пазят? Все полковници, капитани, уж надъжани, а и те сами не вярват в това, което казват, да не говоря за един генерал, на авиацията, когото един бивш пилот-изтребител, във връзка от Индия по скайп, обори тотално.

145

Анонимен

преди 8 години

Вместо автомати им дайте тромпети и саксофони! Противникът ще бяга от звукова ударна вълна.

144

Един от Северодапада

преди 8 години

Да не говорим, в какво състояние е техниката ни.Танкове Т72, които днес са в музея , в НВИМ, Миг 29, вертолетите. Това, което са подарили, пардон, продали американците, са едни високи и на вид не стабилни машини, подходящи за патрул в Ирак, но не и за бойни действия-виждат се от километри, и първия печен стрелец с гранатомет ще ги отнесе.Още разчитат на руските зенитни ракети, но не знаят, че в Чечения и други местни конфликти, руско оръжие "не ще" да стреля по руски самолети, "свой чужд" систем

143

Анонимен

преди 8 години

До Един от СеверодападаНа тебе само маршируване ти в главата. Пука ми дали могат да маршируват. Войника е войник за да воюва, не да марширува. Аман от руски салтанати.

142

123

преди 8 години

До Тя 207Що бе, не е ли ден на овчаря.

141

Bad Company

преди 8 години

До МагиЕстествено. С МиГ 29 и Т 72 си по-скоро смешен отколкото мощен

140

Един от Северодапада

преди 8 години

Срам, срам, срам.......Който е служил по времето на БНА, знае за какво говоря! Та те даже да маршируват не могат,даже блока на генерал-щабната академия не можеше да марширува, главите им се виждаха-една нагоре, друга надолу, все едно брока плува, а не стъпва като един...А това са бъдещите офицери! Върха беше, когато знаменосците с бели униформи объркаха краката, един маршируваше с десния, двама с левия крак, въпреки че знамето го носят най-добрите.Новобранците преди клетва маршируваха по-добре!

139

Анонимен

преди 8 години

Показахме мощ.Че те деветомайсите ветерани изглеждат по - мощни.

138

Тя

преди 8 години

До акудТе това е, де! Днес от Гергьовден стана Ден на смеха!:Д

137

акуд

преди 8 години

:) предполагам това е цялата ни "военна мощ"

136

Анонимен

преди 8 години

Най-големия срам беше мършавата руска допотопна техника. Добре, че поне УАЗ -ките за изхвърлили.

135

Анонимен

преди 8 години

Най-големият срам днес беше присъствието на охраната на Р.П. плътно до него на празният площад, докато приемаше парада. После минаха по една-две машини от няколко вида, което вече не беше чак толкова голям срам.

134

До 200

преди 8 години

Танковете не бяха ли три? Както във вица, заповед: танковете - единият на левият фланг, а останалите на десния фланг. Въпрос: И двата ли?