57

Анонимен

преди 8 години

Браво на протестиращите! Протестирайте до дупка!

56

До пазарна икономика

преди 8 години

Но не с бантустанските способи и начини.Закриваш или местиш бизнеса - ОК, но предупреди хората в рамките на времето по договор, дай им алтернатива и разумно време за обмисляне и ако не са съгласни - изплати им обезщетенията и довиждане.От 2001-ва работя по този начин, но освен заплата, отпуска, работно време, задължения и прекратяване, винаги съм обсъждал с работодателя и тези възможности - за командироване на друго място и свързаните с него допълнителни разходи и компенсации в личен план.

55

аз съм българче,

преди 8 години

обичам, политици угоени, и с чалга аз живея, и за нищо не ми дреме. аз съм българче обичам, наш'те мутри окосмени, българин да се наричам, първа гадост е за мене. аз съм българче и зная, син съм на крадливо племе, всичко правилно и сгодно, в мигом тук ще избледнее. аз съм българче и зная, как родината нехае, ще мълча и ще си блея утре пак кат' изтрезнея..

54

аС

преди 8 години

Боко да отиде, да пререже лентичката...

53

Анонимен

преди 8 години

И какво му е българското? На запад това е обичайна практика- или се местиш, или си намират други работници на място. Това за "квартирните" е пълен абсурд. Но, разбира се, се съобщава месеци по-рано.

52

!

преди 8 години

Има лесно, като не е спазвал правилата се затваря завода/цеха и всичко се конфискува в полза на държавата а собстеника няма право в следващите 5 години да се занимава със собствен бизнес (явно че има вратички - жена, деца но е едно начало от където трябва да се започне за да се разкарат мафиотите от бизнеса! )

51

Анонимен

преди 8 години

Заплатите ни НЕ СА АФРИКАНСКИ! За справка средна заплата в USD: 1. Ю.Африка-1500; 2. Ботсвана - 996; 3, Конго- 598; Гана - 420....Сами може да си проверите за Тунис, Либия, Мароко, големите градове на Нигерия.Отдавна сме по-долу от доста африкански държави, а цените ни изпреварват средно-европейските..

50

До пазарна икономика

преди 8 години

Приспособяване не на всяка цена и то с лошите практики. Единия служител си каза , че пътя би му излизал повече от месечното му възнаграждение а и завода се мести за ден. Къде го има това?

49

пазарна икономика

преди 8 години

Трябва да свикваме - това е пазарната икономика! Работодателят отива там, където му е изгодно. Работната ръка на Запад също е мобилна. Ако искаме високи доходи, трябва да се приспособим към пазарната икономика.

48

до 57

преди 8 години

Ти пък Синдикатите. Такова нещо в България няма. Те държат здраво шлифера на Бойко и си гледат паничката да им е пълна. Ако имаше Синдикати, щяха ли така лесно да се съгласят с увеличавенето на възрастта за пенсиониране, с което обричат българите да работят до гроб, при това за мизерна заплата. Малко ще са тези, които ще доживеят до пенсия, а пък дори да го направят - пенсията ще е още по-мизерна от заплатата. Параграф 22. Аз не виждам изход -освен Треманал-2. Сори, патриоти, но е така.

47

ян

преди 8 години

Е как някой не спомена, че се дава възможност за отваряне на работни места в район с по-висок % безработица!? Къде е сензацията, че не става ясно?? Явно да търсиш начин да оцелееш не е правилен ход в БГ. Ако бях на мястото на този работодател, след този цирк щях просто да затворя фабриката.

46

Анонимен

преди 8 години

Какво има да обучава този работодател в Ловеч толкова? Че няма ниско квалифициран персонал за шиене и сглобяване ли? Производство на столове с машини - извинявайте, ама не е компоненти за телескопи на НАСА. Да, от морална гледна точка е можел поне да съобщи на персонала си, че ще мести цеха, но тези хора би трябвало да протестират срещу ниската си квалификация, държавата, която не плаща обезщетения и политиката по концентриране на целия бизнес в столицата. Всичко друго е лицемерие.....

45

аожо

преди 8 години

До до 38досега поне тази дума я пишеха правилно, а непройзводство

44

Анонимен

преди 8 години

България е част от Европа, но само на хартия.Като сме пълноправни членове на ЕС и цените са почти еднакви (храна, ток, бензин), защо заплатите ни са колкото 2-3 надници в ЕС.Това го знаят всички, но народът си трае, а политиците се правят на ударени.Отвреме на време управляващите ни насъскват срещу разни монополисти (ЧЕЗ, МЕЗ, ЛУКОЙЛ не знам си кой), които всъщност си продават стоките на европейски цени.Проблемът идва от там, че ЗАПЛАТИТЕ НИ СА АФРИКАНСКИ. Докога, братя ЗАСПАЛИ БЪЛГАРИ ?

43

Анонимен

преди 8 години

ПОредния РОБОВЛАДЕЛЕЦ. България събуди се. Докато робовладелците ви мачкат държавата няма да се оправи.

42

Анонимен

преди 8 години

Истината е, че в Бълагрия работодателите са в съюза с мафиотите от Правителството, повечето от които също са олигарси (в сянка разбира се) и вадят душата на обикновения работник. Ескплоатацията е по-жестока, отколкото е била в ранния капитализъм през XIX век. Трудовото законадателство го има само на хартия. Работниците масово работят извънредно без да им се плаща, орязват им се заплатите, осигуряват ги на минимална заплата. Който е по-млад да се маха от този ***. В Европа не е така.

41

Анонимен

преди 8 години

ако се преди се чудех, къде изчезнаха 1.5 милиона българи в македония, 400.000 българи в сърбия, 700.000 българи в гърция, 60.000 българи в румъния и едни 400.000 българи в турция след балканските войни, сега просто поглеждам събитията от последните 30 години и виждам и ЗАЩО изчезнаха още 2 милиона българи. Те просто нямат нито една причина да искат да са българи. Факт. Всяка една държава се отнася с тях по-добре, отколкото собствената им.

40

Анонимен

преди 8 години

Ами аз работех в Кремиковци до 2008 година. Затвориха производството ни и ме съкратиха. Единственото обезщетение, което ми изплатиха бе една работна заплата и парите за неизползвана отпуска. Беше ми трудно да си намеря работа, поработвах тук и там, колкото да се изхранвам и накрая след две години лутане и мизерия, заминах за Хамбург. Вече пета година работя там, в момента съм отпуска и съм се прибрал в БГ. Изкаравам много повече, отколкото тук, хората са любезни и те уважават, ако си коректен.

39

морски

преди 8 години

ГЕРБ ТЕГЛЯТ НОВ ЗАЕМ от 1 милиард лева през юни.А народа спи!

38

до 48

преди 8 години

За никого не важа Кодекса на труда, всичко е проформа! И мен ме съкратиха, не ми платиха обезщетение или неизползваните отпуски, отделно ако не си намеря работа в рамките на един месец, също имам право на още една заплата по закон, която също не ми се изплати! Писал съм жалби, все тая - нищо не можели да направят!