113

Барак Антракса

преди 8 години

До dpСнощи световните медии съобщиха, ЧЕ ОТ ПЕНТАГОНА ПОГРЕШНО СА ИЗПРАТИЛИ ОПАКОВКИ СЪС СМЪРТОНОСЕН АНТРАКС на няколко адреса по света. Станала е грешка. Но тази грешка ни разкри с какво се занимават американските военни и клакво ни подготвят? Разработват едни от най-смъртоносните бактерии и вируси за да ги използват като оръжие срещу живи хора. Е това демократично ли е? Прилича на нацистките концлагери и убиването с газ в тях. Демокрация ли е това или най-обикновен американски фашизъм?

112

dp

преди 8 години

Това вресливите руски слуги сте малко ама нагли, ей. 55% не одобряват гласността - ами това значи примерно 2/3-ти въздишащи по младостта си хора, на които не им стига акъл да видятразликата и ги дразни това, че им се напомня кои са и какви са (никои, каквито винаги са били но не им е било напомняно защото "някои"-те са били в казана).Никой режим неспособен да съществува при свободни медии нито заслужава, нито може да оцелее дългосрочно в днешно време.

111

44

преди 8 години

Не Русия,а светът ще го съди един ден!

110

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 134 "Да от 55% руснаци не го одобряват и 90% от от Българите"...наистина ли мислиш,че българите са по-глупави и от руснаците....не ,не ми се ще да вярвам.

109

Анонимен

преди 8 години

Нали това беше сделката от Малта комунистическата номенклатура да се превърне в колониална администрация на САЩ а народа народа да го духа!

108

vesko02

преди 8 години

Всъщност комунистическата нуменклатура трябва да са му благодарни,в противен случай народите от соца можеха подходят по друг начин

107

Боби

преди 8 години

До Шоп 139Шопе повярвай ми загубите са засекретени. Естествено не могат да скрият загуби във жива сила и там си го казват. Но Загубите в техника са засекретени. Ето до 2007 Брадли БМП се ползва от армията на САЩ в ИРАК. Загубите при офанзивата са смешни 16 машини натъкнали се на мини или улучени от тежки противотанкови системи До 2007 загубите са 300 машини и са заменеин от МРАВ. Брадли е 30 тонна прекрасно защитена БМП (Бмп-1/2 са 15-17т) загуби означава или гръмнати или ремонт в САЩ(сериозен)

106

anonimen

преди 8 години

През август 1991г. овцата Горби си взе отпуск и отиде да се чипка в резиденцията "Форос" на Крим. По този начин, оставяйки съдбата на 400 милиона души на автопилот, той си взе отпуск и от историята.

105

Боби

преди 8 години

До Шоп 139Концепцията за МРАВ системите е измислена 2-3 година от втората война в Ирак от Американците. Брониранитр Хамери и всички останали БТР и БМП са страдали много от минната война в ИРАК. За това и създават МРАВ системите. От гледна точка общовойскови бой са ОГРОМНИ(над 3м височина и обем) КАМИОНИ които са иделана цел за Танковете, БМП и Прурс на всичкото отгоре заради високия център на тежеста не са проходими. Чак сегашното поколение прототипни джипове и камиони стават адекватни и за арм

104

Шоп

преди 8 години

До БобиЗагубите на САЩ не са засекретени. Осен това предпочитам да имам съюзник, който има MRAP, отколкото ***, който праща войниците си на война в консервни кутии. Самият ти си неадекватен, земи се скрий, казах ти - 123 бронирани машини на месец е идиотизъм по руски. САЩ никога не са имали такива загуби. Още нещо, пише се АФганистан, а не АВганистан.

103

Боби

преди 8 години

До Шоп 136Първоначално идеята не е била такаква. Но решението на проблемите поставени от Авганистан им отнеха 10 години след като се оправиха от разпадането на СССР - Резултатът са новите платформи показано на парада тип легоТайфун - камиони МРАВБумеранг - Тежки колесни БТРКурганец - Средни плаващи БТР/БМП/САУ/ПВО и прочиеАрмата -тежки модулни ситеми - Т-14 танк, Т-15 щурмови БМП, Т-16 Разминираща машина ще има САУ Коалиция СВ и прочие

102

Боби

преди 8 години

До Шоп 133Ами Шопе загубите на САЩ са засекретени Освен това имай предвид че САЩ са ползвали Създадени за подобна служба машини - МРАВ - Минно Резистентни (А)Бронирани (В)Машини. Всяка е оборудвана или с едрокалибрена 12,7 мм картечница или автоматичен гранатомет. СССР автоматични гранатомети успява да прави в Авганистан чак последните години и тогава руснаците почват да имат по-малки загуби и по-малък контингентБмп-1 е неадекватенБмп-2 има добро оръжие но няма броняБТР 60-80 са бронекамиони

101

Шоп

преди 8 години

До Боби Отлично. Значи руснаците са пратили зелените си човечета да *** в консервни кутии.

100

Боби

преди 8 години

До ШопПо-голямата част от машините са БТР(колесни) и Мт-лб(верижни) машини които по принцип СССР е пускал като кремвирши Гражданските варианти на МТ-ЛБ вече 50 години се ползват навсякъде като всъдеходи. единствената разлика с военните е бронестоманата. БТР-60 са с 2 бензинови двигателя от ГАЗ камион и единственото въоръжение са 2 картеници, БТР-70 са с един двигател пак бензинов а в последствие дизелов от КАМАЗ. БТР-80 който е модел Авганистан има картечница стреляща на по-големи ъгли и толкоз

99

Анонимен

преди 8 години

Да от 55% руснаци не го одобряват и 90% от от Българите

98

Шоп

преди 8 години

До БобиЗагубени са 15000 бронемашини при засади------------- Какво ги смяташ в долари, бре тивеник? Ти имаш ли представа каква цифра е 15000? За 10 години това е по 123 на месец.123 бронирани машини на месец руснаците са давали курбан. Кога САЩ е имала такива загуби? А персонала, който си отива задно с машините, и той ли е 4 пъти по-евтин от американския?

97

Анонимен

преди 8 години

"Демокрацията е възможно най лошата форма на управление" У.ЧърчилЗа такава държава като нашата действително е най-лошата.Защото на български "демокрация" се превежда като "слободия"

96

Боби

преди 8 години

До vlady 127 продЗагуби на САЩ и сие в Авганистан за 13 години 121 хеликоптера като всеки струва поне 4 пъти повече от съветските , 38 самолета като реално не са изправени срещу ПВО на Моджахедите с ПЗРК Стингър - докладвани са единични пускове на ракети на месец. и 28 граждански апарати някои от които огромни транспортни самолети. Всички самолети са стрували няколко пъти повече от съветските.Да не забравим неустановено количество дронове загубени както в Авганистан така и в Пакистан

95

роро

преди 8 години

Ако горбито е имал е имал грешка, тя е, че не е бил достатъчно хитър да изтъргува режимите в нашите страни срещу план Маршал за всички тях. Обаче фатална грешка. Но както каза една позната рускиня - откъде такъв акъл, той е бил един (не)обикновен агитатор, а не икономист от същия мащаб.

94

Боби

преди 8 години

До vlady 127Ти чуваш ли се бре луди пари в Авганистан. Я се порови малко в историята максимално в Авганистан е имало 1 армия с 68 000 военни 1986 година по това време в Германия е имало 540 000 оборудвани на 100% готови за война войници? Кое според вас е по-скъпо?Загубени са 15000 бронемашини при засади но 3/4 от тях струваха чисто нови по 100000$ парчето при условие, че ТИР мерцедес по това време беше 50000$. Загубени са 111 самолета(36 Су-25) и 340 хеликоптера при убийствен терен.