13

идея

преди 9 години

Като чета коментарите по долу ми идва следната идея-ако един 19 годишен завършил гимназия селянин и един 19 годишен завършил гимназия софиянец си сменят местоживеенето кой би се адаптирал по бързо и по добре на новото място?Ако бях ТВ продуцент бих направил такова шоу.Смятам,че идеята е интересна защото както е казал Дарвин-"Оцеляват най приспособимите".Живял съм и на двете места и не знам какъв би бил резултата.Би било интересно да се види.

12

Анонимен

преди 9 години

Никола Тесла,Виден Табаков и Петър Петров са със селски произход.А кой от техният ранг е от София?Нека някой от софиянците ако знае да напише.Няма нищо лошо в това да се знае кой от къде е.

11

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 17Ало прованса, аре ниц бе ***!Ако нашите пра-пра-пра дядовци са ходили с цурвули то ти и сега си с цървулите, провинциалистсмотан.

10

Анонимен

преди 9 години

20 SELA IZCEZNALI--PRESELILI SE NA 20 NOVI ULIZI V GR.SOFIA.

9

селянин

преди 9 години

Тук пак се включиха "английските лордове", на които дядовците им са ходили с ***! Хаха, Немам думи, човек да не се гордее със собствените си успехи, а с градския си произход (за който няма никаква заслуга).Общество от *** и Андрешковци с претенции :)

8

Анонимен

преди 9 години

До ffПодобни "философски" опити за неглижиране на собствения провинциален произход ги слушам цял живот.И не е вярно че на "старите" не им дреме.Дреме им и още как че такива сволачи като теб идват от колибите на дълбоката провинцияда осерат всичко наоколо с изрази от рода "Чи ко пък толкоз".

7

22

преди 9 години

Джон Атанасов е от село Бояджик,Ямболско!Когато постъпих от село в ПГ"Васил Левски",гр.Ямбол,пърата дискриминация с която се сблъсках бе по селищен произход.Имаше даже паралелка само от градски деца.На първата 10-годишна юбилейна среща от завършването на гимназията випускниците от селски произход с университетско образование и научни степени бяха 2-3 пъти повече от градските.Можете да коментирате!

6

ff

преди 9 години

До АнонименГрадски, ти кое поколение точно беше? Щото преди няма и стотина години градското население в България е било по-малко от 10%, а преди 150години я е имало 2-3% граждани я не.Най ме кефят 1-во, 2-ро поколение граждани (на по-старите не им дреме), ходещи на почивка на вилата (селската наследствена къща), садящи домати, правещи компоти и пр. нормални дейности..но ако ги бъзикнеш все едно са с 300 години благородническо родословие.Аман от хора, плюещи хора.

5

акуд

преди 9 години

България трябва да се съсретоточи в 20 големи града всичко пстало трябва да стане ниви за обработване . трябва абсолютно да се забрани малцинствата да се заселват по села да бъдат най бедните и да точат държавата

4

Жълто паве

преди 9 години

И всичко това - само в един квартал (Люлин)!

3

ff

преди 9 години

Брутално и обидно заглавие..но какво друго може да се очаква от вестника на Кой? Телеграф

2

Анонимен

преди 9 години

На снимката горе виждате избиратели на Бойко заедно с техните наставници (овчари).Селяните *** си избраха селянин за премиер.

1

Анонимен

преди 9 години

Мдааа, селяните станаха гражданя а градовете се превърнаха в села.