13

Прост

преди 9 години

Аз съм клиент на ЕНЕРГО ПРО и от 2 години НЕ СЪМ ПОЛУЧАВАЛ фактура, това е едно на ръка, другото е, че няма как да си провериш сметката за ток колко е, защото си плащам по банков път, логика никаква, разбирам когато ми вземат от сметката парите колко съм дължал. Нещастници.

12

бик от

преди 9 години

За инсталиране на каквото и да е по сгради, камо ли с повече от едно домакинство се искат разрешителни за строеж, ако щете в еднофамилна къща да живеете. Тактично пропускам разходите и времето за тази процедура, повечето ще се сетите за какво говоря. Какво правим с блокове и блокчета с над 30 апартамента и средно 2кВт/ч на месец / домакинство. То няма толкова площ на покрива за необходимите панели, пък съгласие и финанси - забравете.

11

...

преди 9 години

Разумни...WTF ?! След дъжд качулка къде бяха промените преди 1-2-3-4-5-6-7-8-10 години ..... Мишки

10

Анонимен

преди 9 години

За около 9000 лева на всяка сграда може да бъде инсталирана покривна фотоволтаична система и да бъде решен проблемът с плащането на високи сметки за ток. Инсталация с капацитет от 3 до 5 киловата е напълно достатъчна за покриване на енергийните нужди на едно домакинство. ЕТО ТАКА СТАВАТЕ НЕЗАВИСИМИ ОТ МУТРИТЕ.

9

Българка

преди 9 години

На мен ми харесва метода в Русия.Там сам си отчиташ и плащаш месечно - в определен период от месеца - с банков превод или налични - както ти е удобно.Имат си начини да следят за верноста на показанията ти.Хората нямат никакъв проблем в това отношение.Много практично и удобно за всички.Пък и хартия от фактури не разпиляват.Като гледам фактурите на ЧЕЗ,лошо ми става,като зная ,че и тях ние плащаме.

8

gft

преди 9 години

@8 албанците как ги изгониха?явно загряха, по - рано от нас, че ги правят на будали.Е да, ама ние все гледаме, ако може на всички да се харесаме.

7

те така

преди 9 години

И в Австрия тока се отчита предимно веднъж годишно и на база осреднено потребление за предходната година, плащаш ежемесечно на равни вноски през следаващата. Ако си потребил повече или по-малко, плащаш или ти връщат парите с изравнителната фактура веднага след засичане на показанията. Съответно няма 1000 инкасатора , а мове би не-повече от 100 (много по-ниски разходи), и цената на тока е добра. А за качеството на услугата и тока само едно ще кажа - за 5 години не е гаснал нито веднъж!!!

6

madamkrasi

преди 9 години

В Гьрция едно от пьрвите неща,което направи Ципрас бе да спре приватизацията на сделката за тения ток,да не го купят чужди фирми и да си правят каквото искат с хората.Как в Бг се допусна това? Сега как ще ги изгонят?

5

www

преди 9 години

Помните ли как Делянчо Добрев - Бебчо се оплете, когато трябваше да покаже диплома за завършено висше образование от САЩ?

4

Анонимен

преди 9 години

Забележете изречението: "ЩЕ СЕ ОТРАЗИ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ЕРП-ТАТА"! Който може да мисли самостоятелно веднага следва да си направи извода: Делянчо мисли за гарантираната печалба на ЕРП-тата, т.е. в самите договори с тях е заложено, че държавата ще гарантира печалбата им. Какво се чудите тогава? То е ясно, че печалбата на ЕРП-та, тецове и вецове се гарантира с нашите пари, демек с увеличение цената на тока. Елементарно.

3

Анонимен

преди 9 години

Ми то във Варна е обществена тайна че отчитат на тримесечие.Ако някой не вярва да си погледне сметките от миналата година.Два месеца почти еднаква на третия коренно различна щот праят приравнение.

2

Атанасов

преди 9 години

Обяснението на ЕРП-та е като отношението им към България - несериозно!Защото знаят, че освен някаква мижава глоба, която пак ще си я избият от нас, нищо не можем да им направим!Даже Албания е по-добре от нас, взе си преносната мрежа и изгони ЧЕЗ.А нашите политици освен да подписват заробващи договори (+комисионна де), за друго ги не бива.

1

Анонимен

преди 9 години

НЕ СЪМ ЗАВИСИМ ОТ ЕРЕПЕТА МЕРЕПЕТА И ДУПЕ.А. НА ПОКРИВА НА КЪЩАТА СИ МОНТИРАХ ФОТОВОЛТАИК И ВЕТРОГЕНЕРАТОР. ВЕЧЕ 1 ГОДИНА СИ ИМАМ ТОК БЕЗ ПАРИ. АКО ВСИЧКИ СИ НАПРАВИТЕ САМОСТОЯТЕЛНО ЗАХРАНВАНЕ ЩЕ ВИДИТЕ КОЛКО БЪРЗО ЩЕ СЕ ИЗНЕСЪТ ВСИЧКИ МОНОПОЛЧЕТА ОТ БГ.