Делян Добрев. Снимка: архив, БулФото

От ГЕРБ определиха поправките, които БСП се готви отново да внесе в Закона за енергетиката между първо и второ четене, като разумни, но не се ангажираха с позиция, че ще ги подкрепят.

Още по темата
„От БСП обявиха, че тези промени едва ли не щели да решат проблемите в енергетиката, но да припомня, че през миналия парламент те бяха от мнозинството и точно тяхното мнозинство не ги подкрепи, защото имаше много недомислени неща“, коментира председателят на комисията по енергетика в НС Делян Добрев.

Като пример той посочи идеята да се отчита сметка за ток в рамките на 3 месеца, което от една страна ще натовари потребителите, а от друга ще се отрази на състоянието на ЕРП-тата.

Добрев обяви, че и трите ЕРП-та са заявили пред енергийната комисия, че изпращат фактури на клиентите си, след като по-рано от БСП обвиниха „Енерго-Про“, че не го прави.

„Ако има някакви нарушения, ДКЕВР трябва да направи проверка“, коментира Добрев.

Депутатът от ГЕРБ обясни, че има възможност да не се изпраща хартиена фактура, само ако абонатът изрично е поискал това.

Според него обяснението на „Енерго-Про“, че около 6% от клиентите му са получили две фактури с една дата за плащане заради технически проблем може и да е вярно, но е несериозно.

„Имаха достатъчно време да го отстранят“, настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase