351

anonimen

преди 9 години

Анекдот:Щяли да избират Гербове на САЩ и Русия и една телевизия започнала да прави проучване между жителите.Спират на улицата един човек.Човекът казал:Гербът на САЩ трябва да бъде една мушмула!Защо попитала журналистката?Защото американския капитализъм е като мушмулата,колкото повече загнива,по вкусен става.А на Русия гербът трябва да е индианец.Но индианци в Русия няма казала журналистката.Индианци няма казал човека,на руския народ е като индианците-гол,но за сметка на това въоражен.

350

Анонимен

преди 9 години

България само 10-15 г след освобождението става най-развитата страна на Балканите с най-силната и добре въоръжена армия благодарение на установените икономически и военни отношения с Германия! Наричали са ни прусаците на Балканите! Воювали сме срещу всички Балкански държави и сме ги побеждавали, но сме загубили територии заради некадърния *** и хомосексуалист Фердинант!

349

ГУРБЕТЧИЯ

преди 9 години

КОЛКО ОТ РУСОФИЛИТЕ ПИШЕЩИ ТУК В МОМЕНТА ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ В РУСИЯ ?! МИСЛЯ ,ЧЕ НИТО ЕДИН ! А АЗ СЪМ ГЕРМАНОФИЛ И ЕС-ФИЛ , ЖИВЕЯ И РАБОТЯ В СТРАНАТА КОЯТО ОБИЧАМ ,ЖИВЕЯ И РАБОТЯ В СЪЮЗА КОЙТО ОБИЧАМ И МОГА С РЪКА НА СЪРЦЕТО ДА КАЖА ,ЧЕ НЕ СЪМ САМО НЯКАКЪВ ЛИЦЕМЕР ЖИВЕЕЩ НА ЕДНО МЯСТО ,А ХВАЛЕЩ ДРУГО МЯСТО ! СМЯТАМ ,ЧЕ ПО-ДОСТОЙНО БИ БИЛО БЪЛГАРСКИТЕ РУСОФИЛИ ВМЕСТО ДА МИ ХВАЛЯТ РУСИЯ ЖИВЕЕЙКИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕС ,ПО-ДОБРЕ ДА ОТИДАТ ДА ЖИВЕЯТ В РУСИЯ И ОТ ТАМ ДА Я ХВАЛЯТ ! КАКТО ПРАВЯ АЗ !

348

Анонимен

преди 9 години

До Русия-Турската войнаПрез ВСВ България става съюзник на Германия точно когато и СССР е съюзник на Германия :)

347

Русия-Турската война

преди 9 години

Е само началото на освобождението на България. След Първата и Втората световна война България губи Константинопол, Босфора, Северна Добруджа и Егейска Македония на Бяло море, защото взема губещата страна на Австрия и Германия, а не на Русия и СССР.

346

До Анонимен 433

преди 9 години

Ха,ха "прелиминарен" .. понеже уикипедия казва така! Няма такава формулировка нито в договора нито в заглавието му. Това са големи пари и ако руснаците са ги искали за освобождението ни това щеше да е във договора, какъвто и да е той.Батенберг се е разплатил с български пари - това е. И Б-я е станала враг на Русия, понеже си е домъкнала за "цар" русофоб И българофоб. Нещо като днешните простотии.

345

Анонимен

преди 9 години

До оо божеДо 2 години НАСА ще има по евтин транспорт от руските щайги. Колкото за Марс и изследването на космоса ... не се напъвай за причините. Няма да ги разбереш.

344

Анонимен

преди 9 години

До до 435Да бе ... то русофилистичните са наясно с всички аспекти на световните конспирации.

343

оо боже

преди 9 години

До Анонимен 435 E кво като картографира Марс ,НАСА? В следващите 20 години няма да могат да изпратят човек там Пък и в крайна сметка,защо да се харчат безумни суми за такива неща,при положение,че НАСА още няма с какво да си качи космонавтите до околоземна орбита Инак Русия се съсредоточава върху нещата който им е по-силите ,а не пилее излишни пари М ,че то Русия е огромна държава ,все ще се намери някой остров,който ще се окаже техен и не са го знаели

342

anonimen

преди 9 години

Някои хора имат носталгия по Русия.Пожелавам им да се поразхоят в някои точки на Русия да видят колко е развита.Там има такава мизерия която и в България не може да има.Богати хора има навсякъде и в Русия и в ЕС,но когато видиш една държава как се отнася към най-слабите си хора,тогава виждаш нейната сила.В началото на 90-те Русия беше 148 млн. население,сега е 141млн.Имат 7млн.отрицателен прираст.Путин остави народа си да измре,сега щял да бори демогравския срив.Милиардерите обаче се увеличават.

341

Анонимен

преди 9 години

Сан стефанския договор : Член 9. България. Данък да се заплати на Турция.Размерът на годишния данък, който България ще плаща на сюзеренния двор по банкова сметка, която Високата Порта ще посочи по-късно, ще бъде определен със споразумение между Русия, Османското правителство и другите кабинети в края на първата година от дейността на новите учреждения. Този данък ще бъде установен върху средния доход от цялата територия на Княжеството.

340

Анонимен

преди 9 години

До МълнияРуската космическа програма процъфтява в дълбоководните изследвания. Например Фобос-Грунт успешно изследва дъното на тихия океан в рамките на няколко наносекунди. НАСА да фалира е :) .. ами глупост. Докато НАСА картографира Марс, руснаците още нямат карти на собствената си територия.

339

Анонимен

преди 9 години

Русия-Турската война е с цел завладяване на територия която да стане плацдарм за бъдещо завладяване на Босфора и Дарданелите, но за да не се противопоставят Великите сили се измисля формолировката Освободителна война за уж освобождението на българите! За това са против Съединението и насъскват турцита като в последния момент последните отказват да ни нападнат насъскват сърбите да ни ударят в гръб!

338

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 432Сан стефанския договор е бил предварителен. Личи по името му 'прелиминарен'. Русия е била наясно с това и е използвала сан стефанския договор за пропагандни цели.

337

Анонимен

преди 9 години

Санстефанският Договор не е изисквал никаво злато и накакво разплащане от Б-я! Тогава страната се е отделила от Отоманската Империя.Просто, години по-късно, по решение на съвсем друг договор, един българофоб се е разплатил с Русия с българско злато, за мърсотиите си, някои го третират като "злато за освобождението".

336

Мълния

преди 9 години

До Анонимен 425Като си е върнала НАСА седемкратно инвестициите, защо е пред фалит, а руската космонавтика процъвтява? Следва изпитание на супер тежката "Енергия" с товароподемност около 150 тона.

335

ГУРБЕТЧИЯ

преди 9 години

КАКВИТО И ШПИОНИ ДА ИМА РУСИЯ ПО СВЕТА , ПОЛОЖЕНИЕТО Й ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-ТРАГИЧНО ЗАРАДИ САНКЦИИТЕ КЪМ РУСИЯ! ТЕЗИ ШПИОНИ МОГАТ САМО ДА ДАВАТ ИНФО НА КРЕМЪЛ КАКВО СТАВА ПО СВЕТА ,НО НЕ МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ РЕШЕНИЯТА НА ЕС И НАТО ! КЪДЕ СБЪРКА РУСИЯ? ПРЕКАЛИ С МЕРАЦИТЕ СИ ЗА НАДМОЩИЕ! СВЕТЪТ ПОЧТИ СИ ЗАТВОРИ ОЧИТЕ ЗА АНЕКСИРАНЕТО НА КРИМ ,НО МОСКВА НЕ ПРЕЦЕНИ ТОЧНО КАКВА Е ГРАНИЦАТА НА ТЪРПЕНИЕ НА ЕС И НАТО , ТАКА КРЕМЪЛ АЛЧНО СЕ НАСОЧИ И КЪМ ИЗПРАЩАНЕ НА ПРОРУСКИ СЕПАРАТИСТИ В УКРАЙНА ! ЧАШАТА ПРЕЛЯ

334

Анонимен

преди 9 години

Русия не ни е освободила - факт! А ни е заробила! Истинското ни освобождение е Съединението !

333

Анонимен

преди 9 години

До МълнияЗа твоя информация, Русия/СССР няма успешна мисия до Марс.

332

До Анонимен 406

преди 9 години

Батенберг е дал българско злато ПО РЕШЕНИЕ НА БЕРЛИНСКИЯ ДОГОВОР през 10. 01. 1884 г. т.е. СЛЕД Санстефано което фиксира условията на освобождението. За никакво "освобождение" не са плащали българите. Има формална формулировка "окупация" дадена като повод, на западноевропейските сили да платят на Русия за новото заробване на българите.. и то с ТЕХНИТЕ СОБСТВЕНИ, БЪЛГАРСКИ ПАРИ !