57

Анонимен

преди 9 години

Работя на трудов договор и ми удържат за здраве и пенсия.Отделно имам ЕТ и там си внасям за пенсия и за здраве още веднъж,защото такъв е закона,длъжен съм.Отивам на лекар и за мен направление няма,защото циганчоците са ме изпреварили и направленията са свършили.Е добре де,аз васям двойни осигуровки за да се лекуват тези дето нищо не внасят!?Кой *** измисли тази система питам аз?!!!!

56

аС

преди 9 години

Геноцид в действие ! Нямам друго какво да кажа.

55

Анонимен

преди 9 години

Държавата не внася осигуровки в реални пари а служителите си,а само на хартия ги има уж удържани от всеки държавен служител.Само за ползвалите здравна услуга служители внася и то със закъснение.Онези дето се пенсионират също получават заплати.Всичко друго е на хартия и няма паричен еквивалент в НОИ и НЗОК.В резултат има дупка!Отделно дребния бизнес е задушаван нарочно от администрацията и товарен с глоби за да останат само определени фирми с цел монопол

54

иванов

преди 9 години

няма смисъл да се внасят пенсионни осигуровки защото днешните мъже нняма да доживеят 65

53

народен

преди 9 години

Военните хрантутници тях оправете, да не ми се правят на кекави на 45 г. и да ходят по градинките и да разправят, как стоели по седмица на лагер и било много амортизиращо. Голямата дупка идва и от администрацията на МВР , но не барайте полицаите, те наистина е справедливо тяхното пенсиониране.

52

До пост. № 83

преди 9 години

Günaydın Ismail, до някъде си прав, че преди 1989 г. турците в България с труда си са помагали на държавата. Напълно си прав за пенсионната система в Турция, така е. Но твоето име е достатъчно да гласувам отрицателно за коментара ти. Ти си турчин и нямаш място измежду коментаторите с български имена. Мястото ти е в Родопите, да чукаш камъни, така както са го правили твоите баща, дядо, прадядо....

51

ХА

преди 9 години

За какво търса?

50

Анонимен

преди 9 години

За никаква силна икономика не може да се говори вече в Бг.След 1991 имаше само един период по време на имотния бум,но това беше благодарение на парите от пенсионерите дошлиот З.Европа (по-специално Англия) и нашите емигранти там.Сега вече ги няма тези пари, Гърция и Испания са пред фалит,който живее в З.Европа трудно спестява и 1 евро.Вместо да се ориентираме към Русия, ние отново сме на губещата страна.А силната икономика сега е в Азия и няма да ни допусне там.

49

Исмаил

преди 9 години

До 1989г имаше силна икономика защото имаше турци да бачкат.Мързеливите българи искат само да папат и крадат.Отидоха в Германия и за сравняване дума да не става.Не се учудвайте, ако някой около 40-годишен турчин или туркиня ви каже, че е пенсионер. Не ви лъжат. Защото в Турция доста рано може да се стигне до пенсия. Мъжете може да претендират за пълна пенсия на 40 г., а жените на 38 г. На практика 25 г. трудов стаж са достатъчни. Средната продължителност на живота при мъжете е 75 г., а при жените 76 г.

48

Анонимен

преди 9 години

При тази жестока безработица вдигането на пенсионната възраст е безумие. Защо трябва да ги принуждават хората да работят до 70г, докато 25-30 годишни младежи стоят безработни и се чудят как да намерят препитание какво да правят?

47

Т. Георгиев

преди 9 години

Преди 40 години за производството на един телевизор са били нужни хиляди човеко-дни работа. Днес телевизор с десетократно по-добри показатели се произвежда от машини, като за един ден се бълват хиляди бройки.Преди 60г. за производството на храна, цялото семейство в продължение на месеци е бачкало на нивата. Днес 100-кратно по-големи количества се добиват само от няколко човека - с помощта на машини и автоматизация.Тогава как си мислите, че ще има работа за всички при 8-часов работен ден?

46

XXL

преди 9 години

Е"те за това на тая мащеХа не давам и една стотинка вече 20год..само к..У...р за нея !!

45

до 78

преди 9 години

Откъде знаеш?!

44

Анонимен

преди 9 години

В САЩ при население 309 173 00 има 535 депутата, а при нас на мижавите 6-7 милиона 240, защо са ни толкова много. Това трябва да се промени, а не пенсионната възраст.

43

Анонимен

преди 9 години

МАСОНСКИ ***,ХОРА ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ ВЗРИВОВЕТЕ ВЪВ ГОРНИ ЛОМ И ПОЖАРА ВЪВ ВЛАКА СОФИЯ КАРДАМ СА МАСОНСКИ ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЯ ? КАТО ПОЖАРА ВЪВ ВЛАКА СА СИ ГО КАЧИЛИ В УИКИПЕДИЯ КАТО ОБРАЗЕЦ НА ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ

42

Анонимен

преди 9 години

В САЩ издирват обвинени за данъчни измами по целия свят.Няма развита страна на запад от България,в която да има плосък данък.Ясно е ,че богатите ще намерят начин да си скрият половината доходи така,че е справедливо да бъдат облагани двойно.

41

Анонимен

преди 9 години

Да махнат субсидията на партиите и ще има доста пари.

40

ИСТИНАТА

преди 9 години

Решението е просто: намаляване парламента минимум на половина, спиране на всякакви помощи на *** *** (да е като в 4ужбина: не плащаш, идват и те режат....опъваш, псуваш - съвет в кауша, а може да излезеш и в дървен костюм...каквото си си заслужил), разпродажба на целия автопарк на прасетата от парламента и закупуван на велосипеди (препоръ4ва се втора ръка....рециклирани)....и още мехлеми има, но да не ги изреждам...а да..и закон за лустрацията, макар 4е е много късно ве4е.

39

Маркс

преди 9 години

Ако свалим тази политолигархична шайка крадци и мафиоти и ги отупаме като брашнян чувал, то ще има пари и за пенсии и за нови работни места, та да си върнем имигрантите обратно в България. Не го ли направим будната кома ще продължи още десетина години и накрая комшитата ще ни използват за донор на територия, пфу!

38

Анонимен

преди 9 години

До дедо:умирам на 50 от остър коронарен инцидент и ще ме хванат за оная работа да им работя до 70 години.