13

аз

преди 9 години

явно не сте разбрали,че всъщност надзитрателите нямат нищо против 12 часовите смени,проблема е там че не стигат хората и в двата почивни дни имаш поне един пост болница който пак е 12 часов и се оказва че не само не почиваш 2 дни след смяна а накрая на месеца имаш 200часа извънреден труд,като на всичкото отгоре от тях ти се плащат 50,затова спрете да гледате колко им била заплатата а си дайте сметка дали бихте издържали и месец на тяхно място

12

бачо

преди 9 години

Който е голям ербап да заповяда в близкия затвор по местоживеене,но преди това да си издържи изпитите приемните/физ.подготовка,интелектуален,психо,закл.интервю и държавните след тях, да стажува и след горе долу 1г. да захапва службата!!!Никого няма да върнат стига да е нормален мъж с твърда психика,да устоява на несгодите и перманентния контакт с лица от контингента.Преди да спорите малко се позаинтересувайте,не искам никого да обиждам и наранявам.В ареста или затвора ти си 12ч. с ненормалниците

11

vlady

преди 9 години

Надзирателите са служители с полицейски правомощия в рамките на затворите, затворническите общежития и следствените арести както и при конвоиране на осъдени или задържани под стража. Извън тези случаи нямат правомощия за разлика от полицаите.

10

бачо

преди 9 години

Анонимен нещо си чул не дочул и плямпате тук по форумите.Надзирателя се води полицай категория-Е,те са в пряк контакт с лишените от свобода т.е. най-близко до тях и между тях,като стане сбиване го потушават,да водят ги на храна и културно масови мероприятия и престой на открито.За 24ч. дежурства по закон ти се полагат 4ч. почивка така беше в армията и сега е така,но там сега им дават компенсации почивка след наряда 3 дена ,а преди беше за Родину и за Сталину...нищо не ти се даваше.

9

Анонимен

преди 9 години

До Бачо1 Надзирателите не са полицаи!2 Задълженията им не са ,кой знае какви:строяване,проверка водене на храна,извеждане за престой на открито.3 Забранено им е да се разправят с тях.Има си други хора-социални работници.4 Самото им-надзирател,посочва какво точно правят.5 24 дежурства са по принцип забранени-има специални изисквания - осигуряване поне 6часа сън,спални помещения и др.

8

К. Петров

преди 9 години

Пффф, 24 часа на работа без прекъсване? Това е просто лудост. Пък и по закон, мисля, е забранен по-дълъг работен ден от 12 часа. Да не говорим за ефективността на такива дежурства. При 8 часов работен ден човек едва ли е ефективен за повече от 4-5 часа. При 24 часов - половината време просто се проспива. Ако това им е зорът - да спят на работното място и да им плащат за това - не, не подкрепям протеста.

7

бачо

преди 9 години

Ами като сте много отворени с коментарите по-долу,я ми кажете труда/службата е по-правилно/ с какво е повече ,че една войничка в армията ни взема повече от полицай в затвора.Разправя се с ***,изнасилвачи,рецидивисти по цял ден ли,че живота и виси на косъм всяка минута ли?Заплащането в цивилизованите страни е според риска в Америка най-много вземат надзиратели,пожарникари,полицаи защото живота им е в постоянен риск от държавните служители говоря.А тук всичко е наопаки!!!

6

бачо

преди 9 години

ще ти отговоря,ами в частните фирми никой не те бръсне за човек като не ти отърва напускаш,там няма кодекс на труда и стачки...!

5

Румен

преди 9 години

Ей бре как все такива непроизвеждащи/ полицаи , горски, пазачи, митничари, медици/ съсловия стачкуват, кога ще скочат хората произвеждащи нещо в тази страна, не одобравам тази стачка.

4

овко

преди 9 години

ами кат не им изнася да напускат хора има предостатъчно еге на пеливана чека с нетърпение да заеми на някой мястото и пак ще взема една шапка с пари чи тъй ън ки инъчи!

3

Анонимен

преди 9 години

24-часово дежурство - служителя може да е е фективен единствено ако е, както беше караула в казармата преди 2 часа пост, 2 дежурен, 2 почивка или на по 4 часа.А те какво искат да имат 24-часови дежурства от който 10-12 часа да ги прекарват в дрямка ли?

2

Анонимен

преди 9 години

Пичовете не щат 12 часово смени, искат 24-часови. Та да може после 3 дена да бачкат по строежите и сервизите.Как се пазят затворници по 24 часа без да се спи не ми е ясно. А ако се спи през тия 24 часови смени, дали са 24 часови и дали трябва след това 3 дене да се почива?Поредните дребни селски тарикати.Като не им отърва да напущат!!!Отвън чака армия от безработни с по няколко кредита за изплащане.

1

Анонимен

преди 9 години

Те пък що стачкуват,няколко часа назад имаше съвсем "случайна" информация,че имало много желаещи да работят там :))