18

Иван

преди 9 години

Между другото именно този комплексарски, алчен модел на бг работа е една от главните причини България да е на последно място по стандарт на живот в ЕС. Не се взаимстват добрите практики на бизнес а лошите, работодателите не се поставят на мястото на служителите си. Как биха се почуствали те ако трябваше да преживяват с 500лв на месец?, щеше ли да им пука особено за такава работа? Естествено че не. Добър бизнес се прави с работа в екип, не с тарикатлъци.

17

Иван

преди 9 години

Там фирмата предлага отлични условия на работа и заплащане за да привлече най-добрите кандидати, няма нужда от никакво доказване - те си преценят. Вършиш си работата и ти се заплаща добре - така че да си доволен и да останеш там а не да напуснеш. Ако обаче си позволиш да излъжеш или откраднеш дори веднъж ставаш персона нон-грата, преставаш да съществуваш за тях.

16

Иван

преди 9 години

Проблема е че този манталитет - андрешковския е при бг работодателите, те искат да вършиш възможно най-много работа за възможно най-малко пари за които би се съгласил. Така работата няма да стане - ще има голямо текучество което драматично сваля качеството на обслужването и няма да има желаещи да бъдат експлоятирани. Българите не са мързеливи както твърдиш. Защо се справят добре когато идат в по-уреголирана страна? Защото там има добри практики които се спазват от успешните фирми.

15

Иван

преди 9 години

До анонимния робовладелец 13Когато предлагаш добри условия на работа и добро заплащане ще имаш голям избор и ще можеш да си назначиш качествени хора, дори да сбъркаш и да назначиш не толкова съвестни те ще помислят два и три пъти преди да крадат ако това означава да загубят добре платена работа. Българина много трудно ще си смени манталитета - той не е глупав, когато вижда че ти му даваш възможно най-малко пари за да върши една работа той няма да си дава много зор.

14

Анонимен

преди 9 години

Кой германец или англичанин работи за 250Евро, събота, неделя и 12 часа на ден, господин БГ бизнес??

13

Анонимен

преди 9 години

до иван работника първо трябва да се докаже а не докато доиде на работа да гледа какво да открадне че да направи двоен надник,видял съм много и съм патил много,сезонните работници са живо бреме,за това старите си работници които си имам и са се доказали че не са дошли да те окрадат си ги финансирам достатъчно/ а новите са под наблюдение,докато българина не си смени манталитета за работа бизнеса ще страда а после работодателя му виновен,вземи си и ти работници и им даваи по 1500 запл да видим

12

Иван

преди 9 години

100 000 липсващи работници имат нужда алчните хотелиери спешно да увеличат заплатите от 500лв на 1500лв за начало, но понеже познавам селяндурския и комплексарски светоглед на ново "богаташите" и знам че няма да го направят много фирми ще фалират а туристите ще се пренасочат към други дестинации а после връщането им е много трудно. До Бизнеса по долу На чужд гръб и 100 тояги са малко, ти работил ли си за къшей хляб някога? Всичко ще фалирате поради алчност и недалновидност.

11

Бизнеса-БГ

преди 9 години

Българина трябва да се научи на работа след това да иска високи заплати.Криза е и повече от 500 лева неможе да си позволим да даваме на работниците в предвид че плащаме много консумативи.Работа в БГ има и е мит че има безработни.Има лентяй.Дядовците ви преди 1944 година са работили за къшей хлям и са били верни на началниците си.Вие какво искате заплата 1000 лева и работа по петък с 8 часа работа?Това не е сериозно.Вижте как се работ в Германия и Англия и след това ще искате.След години 1000 лв

10

Анонимен

преди 9 години

Има спешна нужда от наемоработници за 400 лева/14 часа на ден/7 дни в седмицата.

9

ak

преди 9 години

Кви заплати дават сега у бг-т0?

8

Абсент

преди 9 години

Трудът е СТОКА ,която работникът ПРОДАВА на работодателят-с всеки изминал месец НАМИРАНЕТО на знаещ,можещт и коректен работник,ще става ВСЕ ПО ТРУДНО и дори невъзможно при съществуващото отношение(заплащане)...дерзайте "работодатели" :-)

7

Анонимен

преди 9 години

До курдоколенков Вече започнаха. Във верига квартални магазини, вече работят доста чернокожи и това не есамо в едни магазин.

6

Shark

преди 9 години

Ха, ми като имате спешна нужда от работници давайте прилични заплати и ще ги имате. Ако не си работете вие и семействата ви там. Алчни хотелиери, хак да вие. Насторихте ги хотелите на пясъците, сега ревете че няма кой да работи, ми няма да има за 400 лв. То и хора няма да имате в хотелите така че споко, може да не ви потрябват хора!!!

5

Анонимен

преди 9 години

Направо вече не се чете тяхната *** пропаганда, дето и бебе не й вярва. Студентските практики се плащат еднократно по 500 лв. за 240 часа и толкова. За останалото "наемане" няма изобщо какво да се говори.

4

Абсент

преди 9 години

Пробвайте с пари този път...очевидно с трици не се получава...щом деца ще спасяват сезона...ама пуста алчност-не сте по даването.

3

Анонимен

преди 9 години

Искали работници ами идете даги дирите у германия дано ги намерите!

2

до неразбралите

преди 9 години

Всеки пети работодател възнамерява да наеме още персонал...за да му работи за мизерни пари!

1

курдоколенков

преди 9 години

Балъците започнаха да свършват!Почвайте да внасяте от Сомалия и Нигерия или си впрегнете държанките и родата до 9то коляно!